MENIU CAUTĂ

Comorile Egiptului Antic ajung pentru întâia oară în România într-o expoziție unică! Va fi expusă și masca Faraonului Tutankhamon

Distribuie

Un eveniment ce a înregistrat pe întreg mapamondul milioane de vizitatori, expoziţia interactivă Comorile Egiptului Antic, ajunge pentru prima dată la Bucureşti, începând cu 21 martie, a.c.(în incinta Bibliotecii Naţionale). Sute de artefacte aparținând muzeelor multor state, dar și din colecții private, printre care se numără o mască a Faraonului Tutankhamon și un sarcofag, vor putea fi admirate în cel mai spectaculos eveniment de profil organizat vreodată în țara noastră.

Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale care oglindesc etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic, amintim  masca Faraonului Tutankhamon, un fragment de sarcofag, bijuterii, foi de papirus, ushabti-uri sau amulete care insoţeau defuncţii în viaţa de apoi își asteapta vizitatorii din Capitală până pe 21 iunie 2018.
Colecţia formată dintr-un un număr impunător de exponate a fost pregatita de o echipă de 50 specialişti în domeniu – egiptologi, antropologi, istorici, arhitecţi şi designer-, iar artefactele expuse provin fie din colecţii private, fie sunt capodopere reproduse de experţi în cultura antică. Artefactele vor fi expuse în mai două săli de la parterul Bibliotecii Naţionale a României şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

Comorile Egiptului Antic ajung pentru întâia oară în România într-o expoziție unică! Va fi expusă și masca Faraonului Tutankhamon

”Suntem mândri și bucuroși că acest eveniment de excepție a ajuns şi la Bucureşti. Suntem siguri că persoanele care vor vizita expoziţia, vor aprecia pe deplin valoarea şi măreţia acestei civilizații antice”, a declarat unul dintre egiptologii care muncit pentru selectarea exponatelor.

 

Expoziţia COMORILE EGIPTULUI ANTIC vine cu un concept interactiv care promite să seducă atât pe cei care sunt fascinaţi de cultura antică, cât şi pe curioşii care doresc să afle mai multe despre ea. Astfel, odata cu lansarea expozitiei, pe 21 martie 2018, vizitatorii se pot bucura de un adevarat show, cu un fundal muzical adecvat si efecte sonore, animatori deghizaţi în costume specifice, suveniruri sau zone foto cu recuzită. Mai mult, pe întreaga durata a expoziției, organizatorii au pregătit publicului transmisiuni live streaming, interacţionări cu publicul si quest activity, în plus față de pilonii de rezistenţă ai expoziţiei – masca Faraonului Tutankhamon, sarcofagul autentic, bijuterii, foi de papyrus, sauamulete pretioase pentru viaţa de apoi.

Cultura și civilizaţia egipteană a atras dintotdeauna interesul publicului larg, astfel ca atât iubitorii de istorie cat și cei care apreciază realizările civilizaţiilor antice au posibilitatea de a intra în contact cu aura de mister creată în timpul domniei faraonilor egipteni pentru prima dată în România, odată cu expozitia COMORILE EGIPTULUI ANTIC, între 21 martie și 21 iunie 2018, la Biblioteca Naţională a României din Bucuresti.

Având în vedere valoarea inestimabilă a exponatelor, evenimentul se va desfășura în condiții speciale de securitate.


Citește și:Bărbat găsit mort pe o stradă din Pitești. Cadavrul tânărului a fost aruncat dintr-o mașină / VIDEO


Citește mai multe despre Tutankhamon pe Libertatea.

Comentarii