MENIU CAUTĂ
10 Noi. 2018 16:28

Ebola face ravagii în Congo. Cel mai mare focar din istoria țării a ucis aproape 200 de persoane

Distribuie

Epidemia de Ebola a fost declarată anul acesta, pe 1 august, în provinciile Ituri şi Kivu de Nord din nord-estul Republicii Democratice Congo, fiind deja cea mai mare din istoria ţării, ţinând cont de numărul de contagieri. La 2 noiembrie, bilanţul total actualizat indica 180 de decese.

„(Acest focar) a depăşit prima epidemie înregistrată în analele RD Congo în 1976 la Yambuku. Până în prezent s-au înregistrat 319 cazuri şi 198 decese”, a confirmat ministrul congolez al sănătăţii, Oly Ilunga Kalenga, într-un comunicat, citat de Agerpres.

În total, 298 de cazuri de febră hemoragică au fost raportate în regiune, dintre care 263 confirmate şi 35 probabile, de la declararea izbucnirii celui de-al zecelea focarul de Ebola în Republica Democrată Congo, care afectează provinciile Kivu de Nord (est) şi Ituri (nord-est).

La jumătatea lunii octombrie, autorităţile congoleze au declarat că se confruntă cu un „al doilea val” al epidemiei Ebola de o ”amploare” nedeterminată în Beni, din provincia Kivu de Nord. De la începutul vaccinării, la 8 august 2018, 26.135 de persoane au fost imunizate, dintre care 13.825 doar în Beni, dar apar mereu noi cazuri de Ebola în Africa.

Epidemia de Ebola începută în zona Bikoro, Republica Democrată Congo, ia proporții, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) transmite că se pregătește pentru „cel mai negru scenariu’.

Primul focar de Ebola a fost semnalat în Yambuku în nord-estul Republicii Democrate Congo în 1976 şi a totalizat 318 de cazuri recenzate şi 224 de decese.

Virusul se transmite prin contact direct cu sângele sau cu fluidele corporale şi este cu atât mai virulent cu cât procesul este mai avansat, putând atinge o rată de mortalitate de 90%


Citește și… Guvernul a ajuns la fundul sacului. Mai multe instituții au rămas fără bani de salarii


 

Citește mai multe despre Congo, focar, oms, organizatia mondiala a sanatatii și POSIBIL CAZ de EBOLA ÎN ROMÂNIA pe Libertatea.

Comentarii