MENIU CAUTĂ
06 Ian. 2018 20:30

Copil dat afară de la creșă, în Timișoara, pentru că era nevaccinat

Distribuie

Copil dat afară de la creșă, pentru că era nevaccinat. Un copil din Timişoara a fost dat afară din creşă pentru că nu are toate vaccinurile făcute, acuză Romana şi Cristian Gavrilaş, părinţii băiatului de doi ani.

Ei spun că au aflat la începutul lunii decembrie că băieţelul lor nu mai este primit la creşă pentru că nu are toate vaccinurile din schema naţională.

Copilul are doi ani şi este imunizat doar împotriva tuberculozei şi a hepatitei B. Alte trei vaccinuri nu le-a făcut pentru că, spun părinţii săi, după primele seruri băiatul a avut o reacţie alergică.

„În data de 8 decembrie (2017 – n.r.) soția a primit un telefon din partea medicului instituției, prin care i-a spus soției că aveți un copil frumos, sănătos însă aveți o problemă că nu e complet vaccinat. Din punctul ei de vedere trebuie să aibă mai multe vaccinuri făcute', a spus Cristian Gavrilaș, tatăl copilului, pentru Digi 24.

„Am insistat să-l lăsăm acolo, am vorbit din nou cu doamna doctor. Ne respectă decizia, însă din punctul ei de vedere va fi exclus, dacă nu îl vaccinăm, din cadrul creșei', mai spun cei doi.

Reprezentanţii creşei sau autoritățile locale nu a dorit să ofere niciun punct de vedere, referitor la aceste acuzații. Creșele din Timișoara se află în subordinea primăriei, mai precis a Serviciului de Creșe, potrivit sursei citate.

Familia Gavrilaș a apelat la serviciile unui avocat pentru a afla temeiul legal în baza căruia cel mic a fost exclus din creşă.

„Nu există legislație care să oblige pe nimeni din această țară să se vaccineze cu anumite vaccinuri', a precizat avocata familiei.

Legea vaccinării, potrivit căreia copiii nu sunt primiți în grădinițe și școli dacă nu sunt imunizaţi, se află încă în dezbatere la Camera Deputaţilor.

La sfârşitul anului trecut, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că în Braşov, Iaşi şi Cluj au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării, arătând că acestea reprezintă un atentat la sănătatea publică.

Între timp, mesajele împotriva vaccinării de pe un panou situat pe strada 13 Decembrie din Braşov a fost date jos, iar persoana care le-a afişat a fost identificată.


CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/Adrian Enache cântă o manea de-a lui Vali Vijelie. „Plin de bogație', să fie, să fie…

EXCLUSIV/Prietenii lui Ioan Gyuri Pascu, gest impresionant în memoria artistului. Se întâmplă în localitatea lui natală


 

Comentarii