Ce înseamnă să adopți un animal de companie

Însă, atunci când te hotărăști să adopți un nou membru de familie va trebui să iei în calcul faptul că fiecare animăluț este diferit și special în felul lui, dar și diferit în funcție de modul aparte de a se comporta, dar și de nevoi.

Pe de altă parte, nu toți oamenii au același stil de viață și nu îndeplinesc condițiile necesare pentru a trăi sub același acoperiș cu un animal de companie. Din acest motiv este recomandat să găsești unul care să se potrivească cel mai bine cu stilul tău de viață.

Cum alegi animalul de companie potrivit pentru tine - Imagine cu un câine într-o cameră de zi, înconjurat de câteva jucării.
Trebuie să adaptezi alegerea animalului de companie la dimensiunea spațiului tău de locuit

Adoptarea unui animal de companie reprezintă pentru oricare dintre noi o alegere extrem de importantă deoarece a avea un prieten necuvântător în locuință implică o serie de responsabilități. Din momentul în care îl vei adopta, viața lui va depinde de tine și va trebui să îi faci viața măcar la fel de frumoasă pe cât ți-o face el ție.

În clipa în care decizia este luată, mulți oameni știu exact ce tip de animal își doresc. Unii au avut animale de companie încă de pe vremea când erau copii, alții au interacționat cu diverse animăluțe care și-au pus amprenta pe viața lor, iar alții au pur și simplu o pasiune pentru un anumit animal.

Vom plăti mai mult pentru o vacanță în Thassos, anul acesta. Creșterile de tarife anunțate de hotelierii greci
Recomandări
Vom plăti mai mult pentru o vacanță în Thassos, anul acesta. Creșterile de tarife anunțate de hotelierii greci

Cu toate acestea, oricare ar fi considerentul pentru care îți dorești un animal de companie, dacă vei ține cont de câteva lucruri esențiale îți vei putea găsi prietenul necuvântător cel mai potrivit pentru tine și familia ta.

Cum alegi cel mai potrivit animal de companie

A avea un animal de companie în casă implică o serie de responsabilități, ceea ce face ca adoptarea unui animăluț să nu fie o misiune tocmai ușoară. De aceea, este important să te documentezi foarte bine înainte pentru că fiecare animal de companie în parte va avea nevoie de îngrijire, atenție, spațiu, timp alocat și hrană diferite.

Acesta va fi fericit doar dacă tu vei respecta anumite reguli cu privire la alegerea celui mai potrivit tip de animal pentru tine și la cele legate de organizarea locului unde acesta va trăi. Indiferent că alegi un cățel, o pisică, o rozătoare, un papagal sau pești, depinde doar de tine să alegi animalul de companie potrivit. În plus, va trebui să adaptezi alegerea animăluțului la dimensiunea spațiului tău de locuit pentru că un cățel de talie mică și foarte mică, o pisică sau un iepuraș se vor simți foarte bine la bloc, însă nu același lucru se poate spune și despre câinii de talie mare și foarte mare.

Impact violent în gara din Galați, între o locomotivă și trenul la care urma să fie cuplată. Patru persoane au fost rănite. Cu ce viteză mergea locomotiva
Recomandări
Impact violent în gara din Galați, între o locomotivă și trenul la care urma să fie cuplată. Patru persoane au fost rănite. Cu ce viteză mergea locomotiva
Cum alegi animalul de companie potrivit pentru tine - Imagine cu o tânără aşetzată pe un fotoliu, ţinându-şi în braţe pisica.
A avea în casă un animal de companie reprezintă o experiență superbă

Dacă îți dorești un tovarăș de viață credincios și dedicat trup și suflet ție, ar fi bine să adopti un câine deoarece acesta îți va aduce multă dragoste, dar și siguranță. Pentru persoanele mai independente, dar care doresc, totuși, să aibă un animal de companie în casă, cea mai bună alegere este o pisică, în timp ce pentru cei cărora le plac lucrurile mai ciudate și diferite, cea mai bună opțiune sunt animalele exotice, precum aricii sau iguanele.

În cele ce urmează îți vom oferi câteva sugestii care sperăm să te ajute să iei cea mai bună decizie în privința animalului de companie pe care ți-l dorești.

De ce vrei un animal de companie

Înainte de a adopta un animal de companie va trebui să te gândești de ce dorești să adopți unul. Altfel spus, dacă vrei unul doar pentru că este la modă ori pentru că micuțul tău ți-a cerut în mod repetat un cățel sau o pisică ar fi mai bine să nu te grăbești să faci acest pas decât dacă ți-l dorești cu adevărat, potrivit site-ului HollandLake.com. Îți recomandăm să reflectezi foarte bine asupra motivului pentru care vrei să ai un animal în casă și să te gândești care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață și, nu în ultimul rând, să ții cont de faptul că nu poți să-l consideri o achiziție temporară.

REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”
Recomandări
REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”

Informează-te foarte bine

Pentru a avea un animal de companie va trebui să te documentezi foarte bine despre ceea ce înseamnă acest lucru. Cărțile și site-urile de specialitate sunt surse bune de informare, însă un medic veterinar este o sursă excelentă de informații. Acesta este foarte important pentru că este persoana cu care vei interacționa mereu și te va ajuta în alegerea animalului de companie ideal pentru nevoile și stilul tău de viață. De asemenea, solicită recomandări îngrijitorilor locali și citește recenziile online ale medicilor veterinari. Indiferent de tipul de animal pe care intenționezi să-l adopți ori să-l cumperi trebuie să te informezi cât mai bine despre caracteristicile rasei respective.

Cum alegi animalul de companie potrivit pentru tine - Imagine cu un câine care este spălat într-o cadă de baie.
Foarte important este timpul pe care trebuie să-l aloci pentru a îngriji un câine sau o pisică

Ține cont de buget

Atunci când te-ai decis să adopți un animal de companie trebuie să te asiguri că veniturile familiei tale îți vor permite să-l crești și să-l îngrijești. Pentru că, în afară de hrană, vaccinuri şi controlul medical periodic, trebuie să iei în calcul că animăluțele au nevoie de un pat unde să doarmă, de jucării cu care să se joace. De asemenea, unele au nevoie de o atenție și o îngrijire speciale, printre care îngrijirea blăniței și dresajul. Toate aceste lucruri implică cheltuieli, unele neprevăzute, și trebuie să te asiguri că ai în permanență bani atât pentru tine și familia ta, cât și pentru prietenul tău necuvântător.

Ține cont de spațiul de locuit

În cazul în care locuiești într-un apartament mic sau chiar într-o garsonieră nu ar trebui să te împiedice să adopți un animal de companie. Însă, va trebui să te gândești foarte bine dacă locuința ta este adecvată pentru respectivul animal. Astfel, poți alege un cățel de talie mică și foarte mică, o pisică, o pasăre sau o rozătoare, cum ar fi un iepuraș, un porcușor de guineea, veveriță sau șinșila. În schimb, dacă îți dorești un câine de talie mare sau foarte mare va trebui să aștepți până te vei muta la curte pentru că acesta trebuie să trăiască într-un spațiu mare, cu grădină, și să poată să petreacă cât mai mult timp în aer liber pentru a alerga și pentru a se juca. 

Amenajează locuința

Pentru ca animalul tău de companie să se simtă cât mai bine în casa ta va trebui să faci unele mici reamenajări. Astfel, îndepărtează toate obiectele ce ar putea constitui un pericol pentru prietenul tău necuvântător, și aici ne referim la dulapuri, sticle cu substanțe chimice, obiecte de mici dimensiuni, cabluri electrice și scapă de plantele care sunt dăunătoare pentru câini și pisici. Nu în ultimul rând, amenajează un loc care să fie locul animăluțului tău și asigură-i cele mai bune și mai potrivite jucării pentru acesta.

Alege hrana potrivită

Un aspect esențial îl reprezintă hrana pentru animalele de companie pentru că acestea trebuie să mănânce în funcție de nevoile unice, de stadiul de viață și stilul de viață, de când este pui și până când devine adult. Acestea diferă calitativ în funcție de marcă, unele fiind mai bune comparativ cu altele. De obicei, ambalajele frumos colorate și desenate au darul de a atrage, însă nu punga sau cutia sunt importante, ci conținutul acestora. De aceea, pentru a asigura sănătatea pe termen lung a animalului tău de companie, îți sugerăm să alegi mărci consacrate chiar dacă acest lucru înseamnă cheltuieli mai mari.

Atenție mare la părul de animale!

Un alt aspect important la care trebuie să te gândești este dacă tu sau alt membru al familiei tale, mai ales copiii, sunteți alergici la părul de animale pentru că acesta poate provoca alergii grave persoanelor sensibile. Unele animale lasă în urmă mai mult păr comparativ cu altele și, de aceea, pisicile, câinii, porcușorii de guineea sau hamsterii nu reprezintă o alegere potrivită pentru tine. În acest caz, îți recomandăm pești sau păsări pentru că și acestea îți pot face viața mai frumoasă și te pot face fericit prin modul lor diferit de a trăi.

Cât timp ești dispus să aloci animalului tău

O altă problemă este cea legată de cât timp ești dispus să-i aloci prietenului tău necuvântător pentru a fi alături de el, pentru a-l plimba ori pentru a desfășura activitate fizică zilnică, în funcție de nevoile sale. Așadar, în cazul în care ai un serviciu care te solicită de dimineaţa până seara, va trebui să te orientezi către un animal sau o pasăre pentru care singurătatea nu este o problemă pentru că, în caz contrar, acesta va suferi dacă îl vei lăsa singur mult timp. De asemenea, la fel de important este timpul pe care trebuie să-l aloci pentru a îngriji un câine sau o pisică. Așadar, dacă nu ești o persoană responsabilă sau eşti o persoană pur și simplu comodă este mai bine să nu adopți nici un animal de companie.

Cine va avea grijă de animal când ești plecat

Mulți dintre stăpânii de animale de companie se confruntă cu o mare problemă atunci când sunt nevoiți să plece în interes de serviciu sau în vacanță. Pentru astfel de situații este bine să ai pe cineva care să aibă grijă de animalul tău când ești plecat de acasă. Dacă această variantă nu este viabilă, atunci va trebui să te interesezi dacă poți să-ți iei animăluțul cu tine în delegație sau în locul unde ți-ai propus să-ți petreci vacanța.

Vezi şi animale de companie – care sunt cele mai populare animăluțe pe care să le ai acasă!

Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
GSP.RO
Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Playtech.ro
Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Viva.ro
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Mărturia sfâşietoare a fiicei bătrânului ucis de trei copii de 9, 10 şi 15 ani, pentru o bicicletă: "L-au dezbrăcat, l-au umilit". Minorii pot scăpa nepedepsiţi
Observatornews.ro
Mărturia sfâşietoare a fiicei bătrânului ucis de trei copii de 9, 10 şi 15 ani, pentru o bicicletă: "L-au dezbrăcat, l-au umilit". Minorii pot scăpa nepedepsiţi
Un măcelar din Piatra-Neamț și-a fugărit patroana cu barda prin piață. Motivul său de furie a uimit pe toată lumea
Știrileprotv.ro
Un măcelar din Piatra-Neamț și-a fugărit patroana cu barda prin piață. Motivul său de furie a uimit pe toată lumea
Iubirile secrete ale Vasilicăi Tastaman. „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm”
FANATIK.RO
Iubirile secrete ale Vasilicăi Tastaman. „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm”
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Unica.ro
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Horoscop 26 martie 2023. Fecioarele trebuie să nu amestece lucrurile și să ajungă să le reproșeze celor din jur situații pe care nu ei le-au provocat
HOROSCOP
Horoscop 26 martie 2023. Fecioarele trebuie să nu amestece lucrurile și să ajungă să le reproșeze celor din jur situații pe care nu ei le-au provocat
Noutăți de la UBER!
PUBLICITATE
Noutăți de la UBER!