Descoperă cele mai îndrăgite animale de companie:

Animale de companie – avantaje și dezavantaje

Animalele de companie sunt o alegere bună dacă vrei o ființă jucăușă și afectuoasă la tine în casă. În plus,studiile arată că dacă ai deja un animal de companie și te pregătești să întâmpini venirea pe lume a unui bebeluș, nu trebuie să îți faci griji. Schimbarea ce va surveni nu presupune că trebuie să renunți la animalul tău de companie. Expunerea precoce la pisici și câini îl va împiedica pe cel mic să dezvolte alergii mai târziu. Primul an de viață al unui copil este fundamental în dezvoltarea sistemului imunitar.

Atât tinerii cât și tinerele care au avut pisici în primul an de viața sunt, de asemenea, de două ori mai puțin susceptibili de a deveni mai târziu sensibili la animale, comparativ cu cei care nu au avut. Academia Americana de psihiatrie a copilului și adolescentului încurajează părinții să-i crească pe cei mici alături de un animal de companie. Beneficiile de ordin psihologic sunt mai multe: un copil care învață să aibă grijă de animalul său, să-l trateze cu blândețe și răbdare, sunt șanse mari să învețe să-și trateze semenii în același fel.

VIDEO Nervozitatea șefilor ASF când sunt întrebați de presă: ați încasat primă de performanță în 2022? Vicepreședinte: „Aveți un fix!” și a acoperit cu hârtii telefonul cu care era filmat
Recomandări
VIDEO Nervozitatea șefilor ASF când sunt întrebați de presă: ați încasat primă de performanță în 2022? Vicepreședinte: „Aveți un fix!” și a acoperit cu hârtii telefonul cu care era filmat

Totuși, este bine de știut și că, există și cazuri, mai rare ce-i drept, când inhalarea părului animalelor poate provoca reacții imunologice în tractul respirator afectând sectorul nazalo-traheo-bronhic și dând naștere unor sindroame de tipul astmului. În cazul în care animalul nu este deparazitat și vaccinat la zi, copiii dar și adulții riscă să ia o gamă largă de microbi și paraziți.

Unele dintre cele mai puțin recomandate animale pentru casele în care sunt copii mici sunt broaștele țestoase. Acestea se îmbolnăvesc des de conjunctivită, care se poate transmite mult mai ușor copiilor decât adulților. În plus, țestoasele, șopârlele și șerpii sunt purtătoare de salmonella și pot transmite salmoneloza – enterocolita cu salmonella.

Cele mai îndrăgite animale de companie

Pisici

Animale de companie pisici
Animale de companie pisici

Pisicile sunt printre cele mai întâlnite și iubite animale de companie. Sunt drăgăstoase, șirete și dornice de joacă în fiecare moment al zilei. O pisică domestică trăiește în medie 15 ani și este un bun partener de joacă. Cu cât vorbești mai des cu pisica ta, cu atât își va răspunde mai des.

Patronul Euroins, Assen Hristov, acuză că „un angajat al SRI, Gabriel Cojocaru, care lucrează la prevenirea spălării banilor”, face parte din „haita care a ucis o companie sănătoasă, Euroins”
Recomandări
Patronul Euroins, Assen Hristov, acuză că „un angajat al SRI, Gabriel Cojocaru, care lucrează la prevenirea spălării banilor”, face parte din „haita care a ucis o companie sănătoasă, Euroins”

Se spune că pisicile au apărut acum 900 de ani, iar în prezent, în lume, există peste 500 de milioane de pisici domestice. Pisicile nu au nevoie de îngrijiri speciale. Dacă le oferi o litieră curată, apă și mâncare, ele vor fi cele mai bune prietene. De asemenea, este bine să le perii pentru a nu umple casa de păr, mai ales în perioada în care năpârlesc.

Descoperă cele mai interesante curiozități despre pisici

Câinii

Animale de companie - care sunt cele mai populare animăluțe pe care să le ai acasă
Animale de companie – câini

Alături de pisici, câinii rămân unele dintre cele mai iubite animale de companie din întreaga lume. În prezent, potrivit Federația Chinologică Internațională, există 339 de rase de câini.

Fie că vorbim despre rase de câini mari, rase de câini mici, câini de pază sau cei mai frumoși câini din lume, îngrijirea acestora este primordială pentru sănătatea și bunăstarea generală a animalului de companie.

Spre deosebire de pisică, un câine are nevoie de mult mai multă atenție și, în plus, trebuie să iei în calcul că, în cazul în care nu stai la curte, va trebuie să-l scoți afară de mai multe ori pe zi.

„Operațiunea a reușit, pacientul a murit”, au spus parlamentarii despre activitatea ASF pe timpul creșterii prețului la RCA din ultimii ani și recenta insolvență Euroins
Recomandări
„Operațiunea a reușit, pacientul a murit”, au spus parlamentarii despre activitatea ASF pe timpul creșterii prețului la RCA din ultimii ani și recenta insolvență Euroins

Descoperă cele mai frumoase rase de câini și cum se îngrijesc ele

Hamster

Animale de companie - hamster
Animale de companie – hamster

Micul hamster este unul dintre cele mai apreciate animale de companie, după câine și pisică. Hamsterul este mic, pufos și tare simpatic, dar are nevoie să fie îngrijit pentru a rezista cât mai bine în captivitate.

Rasa europeană de hamster poate crește până la 20 de centrimetri lungime și este unele dintre cele mai mari soiuri de hamsteri. Hamsterul pitic crește însă până la 5-10 cm lungime. Cel mai obișnuit hamster de companie, hamsterul sirian, cunoscut și sub numele de hamster ursuleț sau hamster auriu, crește de obicei până la aproximativ 15 cm lungime.

Hamsterii mănâncă în mod natural un amestec de semințe, cereale și larve de insecte și chiar insecte.

Hamsterii au nevoie în priml rând de apă de băut proaspătă, curată în mod continuu. Schimbați-le apa în mod regulat și curățați bine sticla și duza pentru a evita contaminarea.

Porcușor de Guineea

Porcușor de Guineea
Porcușor de Guineea

Micul porcușor de Guineea se numără printre cele mai apreciate animale de companie. Este foarte simpatic și pufos, însă are nevoie de îngrijiri speciale pentru a putea trăi în condiții bune în captivitate.

Porcușorul de Guineea este o rozătoare fără coadă care cântărește între 700g până și 1 Kg. Corpurile lor compacte, cilindrice variază de la 20 la 25 cm lungime. Porcușorul de Guineea sau cobaiul este ierbivor, adică nu mănâncă carne. De obicei, porcii de Guineea domestici mănâncă pelete prelucrate din fân de lucernă, vitamine și minerale de care cobaii au nevoie pentru a fi sănătoși.

De asemenea, iubesc legumele și fructele precum kale, ardeiul gras, morcovii, bananele, merele și afinele. Spre deosebire de alte animale mici, cobaii au nevoie de vitamina C pentru a rămâne sănătoși.

La fel ca și micul hamster, porcușorii de Guineea sunt foarte sociabili. Le place să fie alături de alții de felul lor, dar prosperă și din afecțiunea umană. Sunt cei mai activi în timpul serii și al zorilor. Când sunt trezi, cobaii își petrec timpul hrănindu-se, îngrijindu-se sau investigând cușca. Micul porcușor de Guineea trebuie să stea într-un spaţiu destul de mare, cuşca pentru minim doi porcuşori este de 1 m pe 60 de cm şi nu ar trebui să fie într-un spaţiu mai mic nici măcar dacă sunt lăsaţi să alerge liberi prin cameră.

Iepurele

Iepure- animal de companie
Iepure- animal de companie

Iepurii sunt animale sociabile și sunt extrem de afectuoși, adoră joaca și sunt animale de companie ideale. Totuși, ei au nevoie de multă atenție și îngrijiri speciale. De îndată ce ați adus noul membru al familei acasă, este de preferat s ail introduceți imediat în cușcă pregătită anterior, pentru a se putea acomoda cu aceasta.

Iepurele are necesitați nutriționale complexe. Alimentația necorespunzătoare poate cauza boli diverse, rahitism, anemie și pierderea fertilității. De aceea, este bine să consultați un veterinar atunci când optați pentru iepure ca animal de companie.

Animale de companie exotice

Șopârla gecko

Animale de companie - care sunt cele mai populare animăluțe pe care să le ai acasă
Șopârlele Gecko

Șopârlele Gecko sunt diferite ca aspect și dimensiune, în funcție de subsepcia din care fac parte. Cel mai mic gecko – și cea mai mică șopârlă din lume – este micul gecko pitic. Crește până la o lungime de 1,6 centimetri și cântărește aproximativ 120 mg. Deși ele nu sunt o prezență obișnuită în țara noastră, în ultimii ani au fost observate în mai multe zone din țară. În plus, șopârla Gecko leopard este tot mai apreciată ca animal de companie.

Șopârla Gecko se poate cățăra pe orice suprafață, poate urca pe pereți și poate sta pe tavan. Asta pentru că degetele și talpa sunt acoperite de peri fini numiți „sete”, de 10-20 de ori mai mici în diametru decât un fir de păr uman.

Șopârlele Gecko se hrănesc cu insecte. De asemenea, șopârla Gecko mănâncă de obicei fructe, insecte și nectar de flori. Coada unui gecko economisește grăsime care poate fi folosită mai târziu atunci când mâncarea este rară. În magazinele de specialitate se găsește mâncare specială pentru aceste șopârle.

Brosca țestoasă

Broasca testoasa
Broasca testoasa


O broasca țestoasă poate fi animalul de companie ideal, însă trebuie să știi exact ce nevoi are înainte de a adopta una și ce responsabilități presupune creșterea ei.Dieta țestoasei tale trebuie să fie variată, altfel riști să aibă probleme grave de sănătate. Fiecare țestoasă are o altă dieta în natură, așa că trebuie să te interesezi ce ar mânca animalul tău de companie dacă nu ar locui cu tine. Mâncarea specială pentru țestoase e un început bun, însă trebuie să îi oferi și produse naturale.

De asemenea, țestoasele sunt reptile, așa că dacă se îmbolnăvesc, nu vor reacționa niciodată ca o pisica sau un cățel. Trebuie să fii foarte atent la starea țestoasei tale și dacă observi că nu vrea să mănânce, că i se umfla sau lăcrimează ochii și că începe să respire pe gură, trebuie să consulți imediat un medic veterinar.

Papagalii

Papagali lovebirds
Papagali lovebirds

În lume există peste trei sute de rase de papagali, foarte diferiți ca dimensiune și aspect. Există, de asemenea, așa-zișii papagali vorbitori, cei care pot imita zeci de cuvinte pe care le rostesc oamenii și care sunt foarte apreciați ca animale de companie.

Papagalii nu sunt animale de companie ideale pentru oricine. Sunt gălăgioși și au nevoie de multă atenție, de aceea informează-te în privință personalității lor înainte de a aduce unul acasă. Toți membrii familiei tale ar trebui să fie de acord cu achiziționarea papagalului pentru că este ca o investiție pe termen lung și necesită multă îngrijire. De obicei, Papagalilor nu le plac copiii mici pentru că sunt gălăgioși, țipă sau fac mișcări bruște. Un astfel de comportament îi sperie. De aceea, dacă vrei neapărat un papagal, așteaptă că cei mici să mai crească. Colivia papagalilor trebuie curățată zilnic, căci altfel se poate transforma într-un focar de infecție, plin de bacterii și germeni. Nu doar partea de jos, unde ajunge găinațul, trebuie luată în considerare, ci și vasele de apă și mâncare, acestea trebuind dezinfectate frecvent.

Vezi şi animale care trăiesc la Polul Nord – curiozități și caracteristici, precum şi animale care trăiesc la Polul Sud!

Șocul trăit de un gălățean în Italia, când s-a întors la locuință. Era 2 noaptea: "Ea s-a întors zâmbind. Eu m-am speriat, m-am jenat"
GSP.RO
Șocul trăit de un gălățean în Italia, când s-a întors la locuință. Era 2 noaptea: "Ea s-a întors zâmbind. Eu m-am speriat, m-am jenat"
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Bărbatul în braţele căruia Lavinia Pîrva a fost surprinsă în weekend! Imaginea pe care nu credeai că o să o vezi
Playtech.ro
Bărbatul în braţele căruia Lavinia Pîrva a fost surprinsă în weekend! Imaginea pe care nu credeai că o să o vezi
Așa arătau Mircea Geoană și soția lui în ziua nunții. Cum arată acum Mihaela, la 60 de ani. Imagini de la petrecerea fabuloasă, de ziua ei
Viva.ro
Așa arătau Mircea Geoană și soția lui în ziua nunții. Cum arată acum Mihaela, la 60 de ani. Imagini de la petrecerea fabuloasă, de ziua ei
Şi-au cumpărat apartamente cu 140.000 de euro şi după un an le vând disperaţi cu 90.000 de euro. De ce fug oamenii din Greenfield
Observatornews.ro
Şi-au cumpărat apartamente cu 140.000 de euro şi după un an le vând disperaţi cu 90.000 de euro. De ce fug oamenii din Greenfield
Ce se întâmplă cu organismul dacă nu bei alcool timp de o lună. Explicațiile experților
Știrileprotv.ro
Ce se întâmplă cu organismul dacă nu bei alcool timp de o lună. Explicațiile experților
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe Internet. Șocul a fost mare
FANATIK.RO
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe Internet. Șocul a fost mare
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Orangesport.ro
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Alexandru Ciucu a mers să își ia fetițele de la Alina Sorescu. S-a lăsat cu lacrimi. Imaginile sunt zguduietoare
Unica.ro
Alexandru Ciucu a mers să își ia fetițele de la Alina Sorescu. S-a lăsat cu lacrimi. Imaginile sunt zguduietoare
Horoscop 21 martie 2023. Săgetătorii ar fi bine să se lase în voia părții frumoase a firii lor, cea care îi poate inspira și pe cei din jur
HOROSCOP
Horoscop 21 martie 2023. Săgetătorii ar fi bine să se lase în voia părții frumoase a firii lor, cea care îi poate inspira și pe cei din jur
La ce semne trebuie să fii atentă, ca să afli dacă ai endometrioză
PUBLICITATE
La ce semne trebuie să fii atentă, ca să afli dacă ai endometrioză