Deşi numărul cazurilor de coronavirus este foarte mic în Insulele Feroe, autorităţile au luat totuşi măsuri de prevenire şi i-au rugat pe turişti să nu vină în această perioadă în vacanţă.

Iar pentru a recrea experienţa unei vizite aici, agenţia naţională de turism a creat o aplicaţie unică în lume.

Prin intermediul unui mobil, tabletă sau computer, utilizatorii pot explora munții spectaculoşi din Feroe, pot vedea cascadele celebre în toată lumea sau casele tradiţionale acoperite cu iarbă.

Şi oamenii pot face toate astea în timp real, interacţionând cu un ghid local. Acesta este echipat cu o cameră video, care le permite utilizatorilor să vadă live peisajul feroez.

Mai mult, ei pot să controleze mişcările ghidului folosind un joystick. La fel ca un joc pe calculator, utilizatorul îi poate spune localnicului pe unde să meargă, să alerge sau chiar să sară.

Călătoria fiecărei zile începe într-un loc diferit, oferind vizitatorilor o experienţă nouă de fiecare dată.

Sunt valabile mai multe forme de explorare, cu vaporul, cu hidroavionul, cu calul sau pe jos. Fiecare călătorie durează cel puțin o oră, iar fiecare utilizator îl poate controla pe ghid timp de un minut.

Următorul tur virtual va avea loc miercuri, 29 aprilie, şi poate fi accesat aici.

Sperăm că vizitarea insulelor noastre prin ochii și corpul unui localnic vă poate aduce bucurie și inspirație în aceste vremuri provocatoare. Totodată, sperăm să vă întâmpinăm în persoană atunci când veți putea călători din nou.

Guðrið Højgaard, directoarea Agenţiei Visit Faroe Islands

Insulele Feroe se află în partea nordică a Oceanului Atlantic şi reprezintă o regiune autonomă a Danemarcei.

La o populaţie de 50.000 de oameni, aici s-au înregistrat doar 187 de cazuri de coronavirus. 178 de bolnavi s-au recuperat deja, mai fiind infectate doar 9 persoane în prezent. Nu a fost înregistrat nici un deces cauzat de COVID-19.

Citeşte şi:

Germania strică cheful de vacanțe al europenilor. Avertisment pragmatic de la Berlin

Povestea româncei plecate în lume cu motocicleta, pe care pandemia a „închis-o” în Arabia Saudită

Cum funcţionează aplicaţia anticoronavirus descărcată de un sfert dintre norvegieni

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit