• Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

De ce este necesar un echipament de schi corespunzător?

Schiatul este un sport de iarnă foarte palpitant, care oferă o doză uriașă de adrenalină, iar momentul primei apariții pe pârtie în noul sezon de schi va trebui să fie unul special pentru toți iubitorii acestui sport, indiferent dacă este vorba despre un schior experimentat ori despre unul care descoperă tainele acestui sport superb.

Pentru ca totul să fie în regulă atunci când vă veți lansa pe pârtie, veți avea nevoie de cel mai bun echipament, pentru că un echipament corespunzător poate face diferența între o experiență de neuitat și una care se poate solda cu accidente nedorite.

Alegerea echipamentului de schi este foarte importantă nu doar pentru a învăța mai ușor mișcările corecte, ci și pentru a oferi un nivel de confort și de siguranță cît mai ridicat pe pârtiile de schi pe viitor.

Cum se alege cel mai potrivit echipament de schi?

Unde se ascunde ministrul Aurescu? Surse din MAE despre cum ne-a surprins Viena
Recomandări
Unde se ascunde ministrul Aurescu? Surse din MAE despre cum ne-a surprins Viena

Astfel, în alegerea celor mai potrivite schiuri trebuie să țineți cont de aptitudinile personale. Pentru începători sunt recomandate schiurile de nivel mediu sau sub acest nivel, nicidecum schiuri foarte tehnice, de performanță, deoarece te-ar împiedica să-ți însușești corect mișcările. În plus, schiul potrivit trebuie să ajungă la bărbie sau cel mult să fie egal cu înălțimea utilizatorului.

În ceea ce privește clăparii, aceștia trebuie probați cu șosete groase pe care să le folosiți și pe pârtie. Clăparul nou cumpărat trebuie să se așeze perfect pe picior și nu trebuie să fie mai mare. Este esențial să precizați nivelul de schi, iar pentru începători se recomandă 90 flex. Pentru schiorii de performanță vorbim de 120 flex și chiar peste.

Casca de schi este o componentă vitală a echipamentului de schi și trebuie să știți că pe piață există numeroase modele și variante, motiv pentru care trebuie probată. Bețele de schi sunt indispensabile și ele și se aleg în funcție de înălțime, dar și de stilul de schi.

Costumele de schi trebuie alese astfel încât să ofere o permeabilitate și o respirabilitate specifice. Acestea sunt alcătuite dintr-o geacă impermeabilă și o pereche de pantaloni impermeabili și o bluză de piele. De asemenea, sunt necesare accesorii specifice precum șosete groase, mănuși, căciulă și ochelari de schi.

Cel mai longeviv director din istoria Operei Vieneze, românul Ioan Holender, articol în Libertatea cu un mesaj către cancelarul austriac: „Mă simt jenat, ba chiar rușinat”
Recomandări
Cel mai longeviv director din istoria Operei Vieneze, românul Ioan Holender, articol în Libertatea cu un mesaj către cancelarul austriac: „Mă simt jenat, ba chiar rușinat”

Cele mai ieftine schiuri 

Experții îi sfătuiesc pe schiorii începători să nu cumpere schiuri de top, deoarece acelea sunt de cele mai multe ori dedicate schiorilor avansați și profesioniștilor. De aceea, recomandate sunt cele „entry level” fiindcă acestea au fost fabricate astfel încât să poată rula mai ușor, iar schiorii să poată progresa.

Unul dintre produsele care oferă un excelent raport calitate/preț îl reprezintă Schiurile unisex, Fischer, RC One F17, Negru, mărime 174 cm. Acestea integrează cele mai noi tehnologii în domeniu – Twin Powerrail, Razor shape, Carbon Tex, Poplar Woodcore, Air Carbon, Sintered Bases – dispun de legături RS10 GW, iar construcția este de tip „sandwich sidewall”.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Schiuri Fischer RC One F17
Schiuri unisex, Fischer, RC One F17, Negru, mărime 174 cm

Pentru tinerii pasionați de schi există numeroase modele, iar unul dintre acestea este setul de Schiuri pentru tineri Salomon S/RACE Jr, Albastru, mărime 130. Modelul include tehnologia Easyflex, care are un flex mai moale sub legătură pentru inițierea mai ușoară a virajului, progres mai rapid și mai puțină oboseală. Sunt fabricate dintr-un material compozit, care asigură un schiat ușor și sunt concepute pentru precizie, aderență și stabilitate maxime pentru schiorii care doresc să-și îmbunătățească tehnica.

CORESPONDENȚĂ DIN AUSTRIA. Expertă de origine română din Viena: „Boicotul e justificat, Nehammer reacționează doar la demonstrații de forță. Românii trebuie să înceteze cu atitudinea umilă!”
Recomandări
CORESPONDENȚĂ DIN AUSTRIA. Expertă de origine română din Viena: „Boicotul e justificat, Nehammer reacționează doar la demonstrații de forță. Românii trebuie să înceteze cu atitudinea umilă!”
Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Schiuri Salomon S/Race jr
Schiuri pentru tineri Salomon S/RACE Jr, Albastru, mărime 130

Schiurile Elan MAXX QS, cu legături model 7.5, copii, 150 cm, negru/roșu oferă cel mai inovator design de schi pentru cei mai tineri dintre practicanții schiului. Acest set de schiuri dispune de tehnologia brevetată U-Flex de la Elan, care le permite copiilor să flexeze complet schiul, ajutând la accelerarea procesului de învățare. Practic, construcția schiului mărește flexia schiului cu 25%.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Schiuri Elan Maxx QS
Schiuri Elan MAXX QS, cu legaturi model 7.5, copii, 140 cm, negru/rosu

Geci de schi recomandate

Cum spuneam anterior, costumul de schi este foarte important, iar geaca este o componentă esențială în ceea ce privește raportul impermeabilitate/respirabilitate care indică nivelul de protecție.

Un produs foarte bun existent acum pe piață este Geaca cu glugă pentru schi Northfinder Jessie, caramel. Această jachetă de schi izolată premium pentru bărbați este confecționată din material softshell cu trei straturi, rezistentă la apă, vânt și respirabilă. Pentru a te menține uscat aceasta are toate cusăturile sigilate, fermoarele sunt impermeabile, iar materialul are o suprafață hidrofobă.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Geacă Northfinder Jessie
NORTHFINDER, Geaca cu gluga, pentru schi Jessie, Caramel

De asemenea, un alt articol ideal pentru schiat este Geaca pentru schi Northfinder Clayton, albastru închis. Este confecționată din material softshell dintr-o clasă superioară cu impermeabilitate 10.000 mm și respirabilitate 5.000 g/m2/24h izolată suplimentar cu SEAL din lână sintetică. Suprafața este impregnată cu ECO WR, croiala clasică are mâneci preformate pentru o mișcare optimă, în timp ce gluga detașabilă este construită pe un gât înalt.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Geacă Northfinder Clayton
NORTHFINDER, Geaca pentru schi Clayton, Albastru inchis

Pentru doamnele și domnișoarele pasionate de schi recomandăm Geaca schi pe pârtie Wedze 100 Albastru, Damă. Produsul asigură un nivel de confort termic ridicat datorită izolării din vatelină reciclată, un material sintetic care are la bază poliester care menţine, în funcţie de mărimea fibrelor, o cantitate mai mică sau mai mare de aer. Temperatura de confort este de -8 grade, aceasta fiind măsurată fără colanți pentru pantaloni și cu un tricou termic și polar pentru geci.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Geacă schi pe pârtie Wedze - 100
Geacă schi pe pârtie Wedze – 100 Albastru Damă

Cele mai bune căști de schi

O altă componentă extrem de importantă a echipamentului de schi este casca de protecție, iar un produs foarte popular în prezent este Casca de schi pentru adulți Black Crevice White, alb, mărime S. Este fabricată dintr-un material care se usucă repede și care permite respirația, are o căptușeală detașabilă și lavabilă, în timp ce cureaua de fixare cu eliberare rapidă se poate deschide foarte ușor și cu mănușile în mâini. Pernuțele sunt durabile, dar nu împiedică auzul și sunt echipate cu un sistem auditiv integrat.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Cască schi Black Crevice White
Casca de schi pentru adulți Black Crevice White, alb, mărime S

Casca de schi pentru adulți, Pioneer Visor, Salomon, Albastru, L dispune de vizieră, se adaptează perfect la forma capului și combină cele mai noi tehnologii. Oferă o protecție excelentă fără a reduce transmiterea sunetului ambiental și fără a adăuga greutate, cântărind doar 430 de grame, ceea ce garantează un nivel sporit de confort. Construcția MaxFit amplasată în jurul urechilor oferă confort deosebit și un auz mai bun, utilizatorul trebuind doar să rotească butonul „Custom Dial” pentru a ajusta casca.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Cască schi Salomon Pioneer Visor
Casca de schi pentru adulti, Pioneer Visor, Salomon, Albastru, L

Cei care nu dispun de un buget prea generos pot alege Casca schi Scott Keeper 22, Verde/Portocaliu, S. Disponibilă în cinci variante de culori (alb/roz, verde, verde/portocaliu, gri și roz) această cască respectă aceleași standarde de siguranță și design ca și modelul Chase 2 Plus. De asemenea, este echipată cu tehnologia de protecție a capului MIPS, astfel încât chiar și cei mai nepricepuți schiori să poată aluneca pe zăpadă în siguranță. Dispune de sistem de sistem pasiv de ventilație și de sistem de fixare RAS pentru orice formă a capului.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Cască schi Scott Keeper 22
Casca schi Scott Keeper 22, Verde/Portocaliu, S

Clăpari de schi „entry level”

La fel ca în cazul schiurilor, clăparii trebuie să facă parte din gama „entry level”, dedicată schiorilor începători, deoarece sunt mai confortabili comparativ cu cei pentru avansați și, astfel, te vor ajuta să progresezi reducând riscurile unei nedorite accidentări.

Clăparii pentru schi Fischer RC One Fun 100, Bărbați, Negru-Galben, 27.5 reprezintă o variantă demnă de luat în seamă ținând cont de raportul preț/calitate. Acest clăpar oferă o potrivire confortabilă cu sportivitate ridicată, iar principalele atuuri le reprezintă greutatea redusă și încălțarea facilă. De asemenea, tehnologia Thermoshape garantează un acces ușor și un nivel înalt de confort în zona degetelor.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Clăpari Fischer RC Fun 100
Clăpari ski Fischer RC Fun 100, Bărbațti, Negru-Galben, 27.5

Un model ideal pentru doamne și domnișoare este setul de Clăpari schi Salomon QST ACCESS 60 W, pentru femei, Alb/Antracit, 25-25.5 cm. Sunt foarte ușori și confortabili și dispun de sistem Hike & Ride. Acesta permite mersul pe jos fără efort în modul de drumeție, susținere puternică a spatelui și flexie progresivă înainte când se schiază. Căptușeala este din lână și un strat de poliester metalic pentru un confort termic optim.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Clăpari Salomon QST ACCESS 60 W
Clăapari schi Salomon QST ACCESS 60 W, pentru femei, mărime, Alb/Antracit, 25-25.5 CM

Pentru copii există modelul Clăpari de schi pentru copii Head Raptor 60, Alb, 36.5. Aceștia sunt realizați după modelele de top pe care le folosesc vedetele Cupei Mondiale de schi alpin. Tehnologiile folosite în construcția acestor clăpari le vor face misiunea mai ușoară tinerilor schiori. Fața înclinată agresivă asigură un plus de dinamică, iar ciorapul interior cu branț automultabil oferă o potrivire perfectă pe picior.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Clăpari Head Raptor 60
Clăpari de schi pentru copii, Head, Raptor 60, Alb, 36.5

Suporturi auto pentru schiuri

Pentru a vă transporta în cele mai bune și sigure condiții schiurile și pentru a vă proteja echipamentul de schi aveți nevoie de un suport auto dedicat. Pe piață există două tipuri de suporturi auto, respectiv cele pe bare tranversale și cele magnetice, iar diferența dintre acestea este dată în primul rând de modalitatea de montare.

Un produs recomandat de specialiști este Suport 4 perechi schi sau două plăci snowboard Moto Starter, cu antifurt, material aluminiu, prindere pe bare transversale. Acest portbagaj auto este economic și usor de utilizat cu cheie și este adaptat pentru montarea pe barele de aluminiu ale rack-ului principal. Barele trebuie să aibă un canal de montaj standard cu o lățime de 20-22 mm. Încuietorile de securitate integrate protejează schiurile din suport împotriva furtului.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Suport 2 plăci snowboard
Suport 4 perechi schi sau două plăci snowboard, cu antifurt, material aluminiu, prindere pe bare transversale

Pentru familiile mai numeroase, ideal este Suportul de schiuri Cruz Ski-Rack 4 pentru bare transversale 4 perechi este destinat sistemelor de portbagaje auto cu montare pe pavilion. Este prevăzut cu sistem antifurt, are un design aerodinamic atractiv și poate susține până la patru schiuri sau două plăci de snowboard. Sistemul inovator de blocare este dotat cu încuietori antifurt pentru mai multă securitate, iar montarea pe barele de oțel și aluminiu se face cu niște adaptoare, care sunt incluse în pachet.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Suport schiuri Cruz Ski-Rack 4
Suport schi Cruz Ski-Rack 4 pentru bare transversale

În sfârșit, un articol de calitate care este oferit la un preț accesibil este Suport schiuri Fabbri 6801897, Aluski & Board 3, pentru 3 perechi de schiuri sau două snowboard-uri, prindere pe bare transversale. Acesta se montează pe bare transversale din oțel cu secțiunea maximă de 20×30 mm sau pe bare transversale din aluminiu cu canal cu dimensiunile 22×6,5 mm. Pachetul conține două suporturi pentru schiuri, două chei pentru sistemul antifurt și sistemele de prindere pe barele transversale.

Cum să fii pregătit pentru sezonul de schi - Suport schiuri Fabbri 6801897
Suport schiuri Fabbri 6801897, Aluski & Board 3

Așadar, dacă sunteți mari iubitori ai schiului trebuie să începeți să vă pregătiți echipamentul, deoarece sezonul de schi stă să înceapă. Pentru asta trebuie să-ți verifici echipamentul ori, dacă ești începător, să-ți cumperi un echipament de schi corespunzător, iar cel mai potrivit astfel de echipament trebuie ales ținându-se cont de o serie de detalii foarte importante. Dincolo de costumul, casca de protecție, mănușile și ochelarii de schi, este obligatoriu ca din echipament să nu lipsească schiuri și clăpari cu mărimile potrivite ție și stilului tău de schiat.

Vezi şi camera de joacă pentru bărbați – ce gadgeturi și jocuri nu trebuie să lipsească dintr-un „man cave” modern!

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Un austriac, care a locuit în România, foarte aspru cu statul nostru: „Oraș urât, am venit într-o țară săracă”. În ce oraș a locuit
GSP.RO
Un austriac, care a locuit în România, foarte aspru cu statul nostru: „Oraș urât, am venit într-o țară săracă”. În ce oraș a locuit
ȘOC! Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români! Uluitor ce a spus
Playtech.ro
ȘOC! Șeful băncii austriece care deține BCR România, mesaj pentru politicienii români! Uluitor ce a spus
Veste șoc pentru fanii vedetei! Divorțează, după ce soțul ei a fost prins cu amanta, în public
Viva.ro
Veste șoc pentru fanii vedetei! Divorțează, după ce soțul ei a fost prins cu amanta, în public
Un clujean și-a retras toți banii de la BCR, "după umilirea României de Austria"
Observatornews.ro
Un clujean și-a retras toți banii de la BCR, "după umilirea României de Austria"
Reacția băncilor austriece, după ce Rareș Bogdan a cerut boicotarea afacerilor lor din România
Știrileprotv.ro
Reacția băncilor austriece, după ce Rareș Bogdan a cerut boicotarea afacerilor lor din România
Mircea Badea, boicot după ce Austria a votat împotriva intrării României în Schengen: „Pot să fiu rău”
FANATIK.RO
Mircea Badea, boicot după ce Austria a votat împotriva intrării României în Schengen: „Pot să fiu rău”
Gigi Becali, explozie de nervi după ce Austria s-a opus intrării României în spaţiul Schenghen. Declaraţii extrem de dure
Orangesport.ro
Gigi Becali, explozie de nervi după ce Austria s-a opus intrării României în spaţiul Schenghen. Declaraţii extrem de dure
Horoscop 9 decembrie 2022. Scorpionii pot trăi un moment delicat sau astăzi să apară un nou episod dificil în viața lor
HOROSCOP
Horoscop 9 decembrie 2022. Scorpionii pot trăi un moment delicat sau astăzi să apară un nou episod dificil în viața lor
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic
PUBLICITATE
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic