• Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Pe principiul niciodată nu este prea târziu, femeile au acceptat într-un final ideea că și bărbații au nevoie de un loc doar al lor, unde să se relaxeze și să se distreze singuri ori împreună cu cei mai buni prieteni și să uite de toate problemele de zi cu zi. 

Și cum ne aflăm în mileniul tehnologiei și al digitalizării, în care gadgeturile și jocurile au locul lor bine definit, bărbații au creat un nou concept în materie de amenajări interioare, care poartă denumirea de „man cave”.

Ce este conceptul de „man cave”?

Conceptul „man cave” se referă la un spaţiu în care beneficiarul, adică bărbatul, se relaxează, fie de unul singur, fie alături de prieteni.

Dacă eşti o fire sociabilă şi accepți prezenţa lor va trebui să ţii cont de acest lucru şi să incluzi piese pe care ei pot sta confortabil.

Se crede că expresia a fost folosită pentru prima dată de americanul John Grey în cartea „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”, pe care a publicat-o în urmă cu 30 de ani.

CNAIR a cerut voie să taie plopii bătrâni de pe marginea unei șosele, a primit „undă verde”, dar n-a mai făcut nimic: un copac s-a prăbușit ulterior și a ucis un om. Cum se apără compania
Recomandări
CNAIR a cerut voie să taie plopii bătrâni de pe marginea unei șosele, a primit „undă verde”, dar n-a mai făcut nimic: un copac s-a prăbușit ulterior și a ucis un om. Cum se apără compania

Termenul este în esenţă o metaforă ce descrie o încăpere din interiorul locuinței, precum beciul, garajul, mansarda, un dormitor sau biroul.

De asemenea, acest spațiu solitar unde bărbaţii se pot bucura de libertate deplină poate fi amenajat și în afara casei, într-o magazie de scule.

Ce trebuie să conțină un „man cave”?

În întreaga lume există milioane de bărbați care trăiesc singuri în locuințe obişnuite şi care nu cheltuiesc foarte mult cu întreținerea lor sau a casei.

De multe ori, cea mai mare parte a banilor pe care aceștia îi câștigă o investesc în mofturi personale, „nevoi” care de cele mai multe ori se referă la diverse pasiuni și interese lipsite de presiuni sociale.

Iar prin nevoi un bărbat singur înțelege o cameră de relaxare din care nu lipsesc televizoare Smart ori proiectoare cu ecrane, sisteme audio, console de jocuri, simulatoare video, diverse gadget-uri mese de biliard, de foosball ori de tenis de masă și chiar o zonă de bar.

Cum amenajezi un „man cave”?

În amenajarea unei camere de gaming trebuie în mod normal să existe un echilibru între o gamă largă de tehnologii și confortul tău, iar amenajarea unui asemenea spațiu trebuie gândită de la început foarte bine.

De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD
Recomandări
De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD

Bărbații care sunt deciși să-și pună la punct un astfel de spațiu doar al lor trebuie să știe că există câteva aspecte la care trebuie să se gândească înainte de a se apuca de treabă.

Astfel, pentru că, de regulă, „man cave” este un spațiu nu foarte generos, cel mai bine ar fi să se opteze pentru mobilă multifuncțională. De asemenea, pereții ar trebui vopsiți în culori închise, iar pentru iluminat ideale sunt lampadarele, veiozele și alte surse de lumină difuză.

În același timp, un „man cave” trebuie în mod obligatoriu să conțină un scaun special, un birou, o tastatură și un mouse, toate pentru gaming. În plus, din peisaj nu trebuie să lipsească unul sau mai multe  computere performante și monitoare.

Nu în ultimul rând, orice cameră de gaming trebuie să dispună de un sistem de sonorizare performant, iar pentru asta sunt recomandate sistemele audio wireless. Și dacă ai un astfel de sistem audio ar trebui să izolezi fonic încăperea, pentru ca vecinii tăi să nu fie afectați.

Modele de televizoare mari

Într-o cameră de joacă pentru bărbați trebuie să existe o zonă dedicată vizionărilor de filme, concerte ori transmisii sportive, care să conțină unul sau mai multe televizoare, de preferință Smart TV.

Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse
Recomandări
Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse

Unul dintre televizoarele cu diagonală mare ideal pentru „man cave” este Televizor Philips LED The One 65PUS8807/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD 100Hz, Clasa G. Cu Philips Ambilight, experiența extraordinară de vizionare devine într-adevăr impresionantă. LED-urile de pe marginile televizorului luminează și își schimbă culoarea în perfectă sincronizare cu culorile acțiunii de pe ecran ori cu muzica. Este compatibil cu principalele formate HDR, ceea ce ce ajută să obții imagini strălucitoare și clare, în timp ce sistemul wireless Philips cu DTS Play-Fi îți permite să conectezi soundbar-uri și boxe wireless compatibile din diverse locuri din cameră.

Televizor Philips LED The One 65PUS8807/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD 100Hz, Clasa G
Televizor Philips LED The One 65PUS8807/12, 164 cm, Smart Android, 4K Ultra HD 100Hz, Clasa G

Un alt televizor, de această dată Smart, care se pretează pentru o cameră de gaming este Televizor Samsung Neo QLED 65QN85B, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa F. Tehnologia Quantum Matrix controlează cu precizie noul Quantum Mini LED și afișează nunațe de negru, alb și numeroase variații între cele două. Astfel, sunt observate detalii extraordinare atât în ​​zonele întunecate, cât și în cele luminoase. Puternicul procesor quantum Samsung, cu algoritmii de învățare profundă, creează cea mai precisă și adaptabilă experiență pe care ți-o poți imagina.

Televizor Samsung Neo QLED 65QN85B, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa F
Televizor Samsung Neo QLED 65QN85B, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa F

De asemenea, te vei putea bucura de accentuarea frumuseții pline de viață a pixelilor auto-iluminați LG OLED cu Televizor LG OLED OLED65C21LA, 164 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa F. Cu ajutorul procesorului α9 Gen 5 AI, Brightness Booster duce rafinamentul la un nivel superior, oferind cu până la 20% mai multă luminozitate. Acum, efectele vizuale sunt mai accentuate cu o eficiență superioară a luminii. Totodată, Dynamic Tone Mapping Pro, complet nou, este mai profund pentru a îmbunătăți calitatea imaginii.

Televizor LG OLED OLED65C21LA, 164 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa F
Televizor LG OLED OLED65C21LA, 164 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Clasa F

Cele mai potrivite proiectoare video pentru „man cave”

Un proiector video cu ecran pe care să vizionezi împreună cu prietenii cele mai noi filme apărute pe platformele de streaming ori diverse transmisii sportive reprezintă o alternativă la televizoare.

Un produs la mare căutare în momentul de față este Videoproiector Epson EH-TW740, Full HD 1080p, 1920 x 1080, 3300 lumeni, cu care poți recrea o experiență cinematografică uluitoare în propriul „man cave”. Acesta oferă un excelent raport calitate/preț, este echipat cu o serie de caracteristici esențiale și are o durată lungă de viață a lămpii, care permite până la 18 ani de divertisment. Tehnologia 3LCD dă viață proiecției și oferă un afișaj de trei ori mai luminos comparativ cu produsele concurente.

Videoproiector Epson EH-TW740, Full HD 1080p, 1920 x 1080, 3300 lumeni
Videoproiector Epson EH-TW740, Full HD 1080p, 1920 x 1080, 3300 lumeni

O alternativă la acest produs este Videoproiector BenQ GS2, HD, 500 lumeni, bej crem, pe care poți reda orice conținut wirelessm utilizând smartphone-ul sau tableta. De asemenea, lumina indirectă proiectată pe perete sau pe ecranul proiectorului este mai sigură decât lumina albastră directă de pe un monitor. Videoproiectorul GS2 nu este doar pentru familia ta, ci și pentru timpul de relaxare în solitudine pe care îl meriți la capătul unei săptămâni de muncă solicitante.

Videoproiector Acer X1228i , XGA, 1024* 768, 4500 Lumeni, Negru poate fi, la rându-i, o soluție excelentă pentru camera ta de gaming. Poți să-ți chemi prietenii pentru a juca jocuri video ori pentru a urmări un meci de fotbal beneficiind de o luminozitate de până la 4500 de lumeni, proiecție wireless, mod Fotbal, HDMI 3D, precum și o funcționare fiabila 24/7 pe toată durata de viață a proiectorului. De asemenea, tehnologia LumiSense de la Acer ajustează luminozitatea imaginii și saturația culorilor în funcție de conținutul pe care îl vizionezi.

Videoproiector Acer X1228i , XGA, 1024* 768, 4500 Lumeni, Negru
Videoproiector Acer X1228i , XGA, 1024* 768, 4500 Lumeni, Negru

Console video pentru „man cave”

Consolele de jocuri video reprezintă un element definitoriu pentru un „man cave”, iar dacă tot a început Campionatul Mondial de fotbal din Qatar poți să achiziționezi Consola PlayStation 5 + Extra Controller Wireless PlayStation DualSense, White + Joc PS5 FIFA 23 (Cod) + FIFA 23 FUT Voucher. Consola PS5 declanșează noi posibilități de gaming greu de anticipat și îți dă posibilitatea să experimentezi o încărcare rapidă cu un SSD ultra-rapid, imersiune mai profundă cu compatibilitate pentru feedback haptic, declanșatoare adaptabile și sunet 3D, precum și o nouă generație de jocuri PlayStation incredibile.

Consola PlayStation 5 + Extra Controller Wireless PlayStation DualSense, White + Joc PS5 FIFA 23 (Cod) + FIFA 23 FUT Voucher
Consola PlayStation 5 + Extra Controller Wireless PlayStation DualSense, White + Joc PS5 FIFA 23 (Cod) + FIFA 23 FUT Voucher

Din gama intermediară de console îți recomandăm Consola Nintendo Switch OLED (Neon Blue/ Red Joy – Con). Nintendo Switch si Nintendo Switch – sistemele OLED – sunt concepute pentru a se potrivi nevoilor tale de gamer, transformându-se dintr-o consolă de acasă într-un sistem portabil într-o clipă. Noul sistem integrează un ecran OLED vibrant de 7 inchi, un suport larg reglabil, un dock cu un port LAN cu fir, 64 GB de stocare internă și un sunet îmbunătățit. Controlerele Joy‑Con incluse oferă o flexibilitate totală de joc, iar opțiunea „multiplayer” îți dă posibilitatea să joci pe marele ecran împreună cu prietenii tăi.

Camera de joacă pentru bărbați - ce gadgeturi și jocuri nu trebuie să lipsească dintr-un „man cave” modern
Consola Nintendo Switch OLED (Neon Blue/ Red Joy – Con)

Gamerii cu buget redus pot opta pentru Consola de jocuri Microsoft Xbox Series S, cea mai mică și mai elegantă consolă Xbox. Biblioteca instantanee conține peste 100 de jocuri de înaltă calitate, inclusiv toate noile titluri Xbox Game Studios, precum „Halo Infinite”, iar jocurile pot fi schimbate între ele foarte rapid și ușor cu ajutorul Quick Resume. În centrul Seriei S se află Xbox Velocity Architecture, care împerechează un SSD personalizat cu software integrat pentru un joc mai rapid și simplificat, cu timpi de încărcare reduși semnificativ.

Consola de jocuri Microsoft Xbox Series S
Consola de jocuri Microsoft Xbox Series S

Camera de gaming este gândită să-ți asigure un mediu în care să te poți relaxa singur sau alături de familia ori de prietenii tăi. De asemenea, este foarte important să te deconectezi complet de tot ceea ce te înconjoară, probleme și responsabilități. Vei descoperi că după momentele de relaxare nu numai că vei fi mai productiv atât în plan personal, cât și profesional, dar vei prețui mai mult timpul liber, nu vei mai fi stresat și vei căpăta o stare de spirit mult mai bună. Așadar, dacă ești ferm hotărât să demarezi operațiunea „man cave”, consultă aceste recomandări și alege cele mai bune produse pentru tine și pentru nevoile tale.

Citește și: Cele mai bune camere video auto. De ce să îți cumperi un astfel de dispozitiv

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Unde se află cel mai frumos sat din lume. Cei care ajung aici sunt întâmpinați de câmpuri interminabile de lavandă
FANATIK.RO
Unde se află cel mai frumos sat din lume. Cei care ajung aici sunt întâmpinați de câmpuri interminabile de lavandă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Libertateapentrufemei.ro
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Uleiul care îți repară părul. Va crește lung și puternic
FANATIK.RO
Uleiul care îți repară părul. Va crește lung și puternic
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Știrileprotv.ro
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
Unica.ro
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
O nouă stațiune de top apare în România. Are lacuri sărate și e la doar 30 de minute de Cluj-Napoca
Observatornews.ro
O nouă stațiune de top apare în România. Are lacuri sărate și e la doar 30 de minute de Cluj-Napoca
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
HOROSCOP
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
RECOMANDĂRI