De ce sunt periculoase infestările de șoareci?

Infestările cu șoareci sunt supărătoare și periculoase pentru oameni. 

Șoarecii se hrănesc cu surse de hrană umană și distrug cartoanele, hârtia, cutiile și plasticul pentru a-și construi cuiburile. 

Urina, saliva și fecalele unor șoareci pot conține viruși și bacterii, cum ar fi salmonela și hantavirusul. 

Prin urmare, este necesară exterminarea oricărei infestări de șoareci. Este recomandabil să acționezi la primul semn de infestare cu șoareci. 

Populațiile cresc rapid și sunt extrem de dificil de eradicat. Cel mai bine este să vizezi infestările atunci când coloniile sunt mici. Problema trebuie să fie la început, ca aceste soluții să funcționeze.

Sunt eficiente capcanele pentru șoareci sau otrava?

Tehnicile de exterminare la domiciliu variază de la capcane la momeli. Capcanele cu clichet pot fi periculoase pentru oameni și animalele de casă dacă nu sunt amplasate corespunzător. 

Capcanele cu lipici sunt utilizate în mod similar pentru a prinde șoarecii, dar necesită, de asemenea, o plasare adecvată pentru a fi eficiente. 

Se pot folosi și momeli, dar prezintă un risc sporit. Amplasarea și utilizarea necorespunzătoare a momelilor pot afecta oamenii, animalele de companie și animalele sălbatice. Proprietarii de locuințe nu sunt sfătuiți să folosească momeli în propria locuință.

Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE
Recomandări
Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE

Cum să scapi de șoareci – primii pași

Zgomotele din interiorul pereților pot fi rezultatul unei infestări de șoarec. Dar cu toate acestea, insectele și chiar clădirea în sine pot face zgomote similare și vor necesita soluții diferite. Așa că este important să te asiguri că există șoareci în casa ta, înainte de a luat tot felul de măsuri, care presupun efort și bani, pentru a scăpa de ei.

Verifică locurile prin care intră și sursa de hrană

Trebuie identificate și eliminate toate locurile posibile de hrănire și punctele de intrare. Sursele de hrană umană trebuie păstrate în recipiente de metal sau de sticlă cu capace bine închise. 

Coșurile de gunoi trebuie să fie rezistente și sigilate. Blaturile, chiuvetele și podelele din bucătărie trebuie să fie menținute curate, iar toate punctele de intrare posibile trebuie sigilate. 

Fisurile, găurile și crăpăturile ar trebui să fie sigilate cu oțel sau beton. Zonele deschise din jurul țevilor, a conductelor de gaz și a orificiilor de aerisire ar trebui, de asemenea, să fie sigilate. 

Chiar și găurile extrem de mici trebuie izolate, pentru că ele pot permite intrarea rozătoarelor în casă și nu trebuie neglijate.

Ținerea șoarecilor departe de casa ta este un proces continuu.

Evaluator achitat pentru despăgubiri frauduloase acordate lui Gigi Becali: „a umflat” valoarea unui teren din Voluntari cu 164%, dar „fapta nu a fost săvârșită cu vinovăție”
Recomandări
Evaluator achitat pentru despăgubiri frauduloase acordate lui Gigi Becali: „a umflat” valoarea unui teren din Voluntari cu 164%, dar „fapta nu a fost săvârșită cu vinovăție”

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să confirmi dacă ai o infestare. Cele mai importante semne pe care trebuie să le cauți sunt excrementele de șoareci, bălțile de urină, zgârieturi și mici semne de roadere a obiectelor, semne de grăsime, miros puternic, găsirea unui cuib sau faptul că ai văzut un șoarece în casă.

Al doilea, și cel mai important, este să scapi de ei.

Aruncă mâncarea contaminată

Asigură-te că toată mâncarea este sigilată în recipiente de metal, plastic sau sticlă. Acestea sunt greu de penetrat și vor proteja corespunzător mâncarea împotriva șoarecilor.

Dacă ai o cutie de orice, care este folosită doar pe jumătate, asigură-te că transferi restul într-un recipient și arunci cutia în afara casei. Cartonul este perfect pentru cuibărit și nu numai că vor fura interiorul acestuia, dar vor mușca din el.

Nu lasă pâinea sau bolul de fructe pe tejghea nici măcar pentru o zi. Pune cât mai multe dintre alimente în frigider, iar pâinea într-un recipient metalic, dacă este posibil.

Asigură-te că îți cureți zilnic dulapurile, cămările și suprafețele de firimituri, reziduuri alimentare și lichide vărsate. Este necesar să faci acest lucru pe durata infestării, nu ca metodă de Prevenție.

Cine are 3 miliarde de lei pe mână la Apele Române, instituția responsabilă de lucrările de amenajare contra inundațiilor: un condamnat penal care încasează 20.000 de lei pe lună
Recomandări
Cine are 3 miliarde de lei pe mână la Apele Române, instituția responsabilă de lucrările de amenajare contra inundațiilor: un condamnat penal care încasează 20.000 de lei pe lună

Etanșează intrările

Mergi în jurul proprietății tale și sigilează toate fisurile și găurile pe care le găsești pentru a împiedica șoarecii să intre în casă.

Vata de oțel este cea mai ieftină și mai ușoară opțiune. Ține întotdeauna ferestrele închise sau cel puțin monitorizate. Desigur, vei avea nevoie de aer proaspăt din când în când, dar încearcă să fii prin preajmă atunci când ferestrele sunt deschise, astfel încât să poți depista rapid dacă un șoarece încearcă să intre.

Fă curățenie

Aruncă toate cutiile vechi, pungile, cărțile și orice material de îmbrăcăminte pe care le ai și pe care nu le folosești. Dacă ai obiecte de care ai nevoie, depozitează-le în siguranță, astfel încât să nu fie ușor de accesat de șoareci.

Treci în revistă toate zonele în care ai găsit excremente, bălți de urină, semne de cuib etc. și igienizează-le temeinic.

Șoarecii mestecă nu numai cartonul, ci și plasticul și lemnul, așa că asigură-te că nu îți depozitezi bunurile personale în cutii fabricate din aceste materiale.

Fă o curățenie generală a casei, în special în locurile pe care nu le cureți foarte des, cum ar fi podurile, mansardele sau subsolurile.

Taie-le aprovizionarea cu hrană

Chiar dacă nu ți se pare că este hrană pentru șoareci – multe lucruri pot fi hrană pentru șoareci. Aceștia mănâncă aproape orice, așa că trebuie să cureți în mod regulat orice resturi de mâncare de pe podele, blaturi și alte suprafețe.

Dacă ai pomi fructiferi din care cad fructe, trebuie să le aduni din când în când. Șoarecii vor ieși din casă pentru a căuta hrană dacă nu există în interior.

Păstrează gunoiul din exterior și din interior cu un capac etanș și verifică întotdeauna dacă tomberonul are vreo fisură.

Curăță mâncarea vărsată de animalelele de companie după ce au mâncat. Nu o lăsa afară în timpul zilei sau peste noapte.

Dacă ai o hrănitoare pentru păsări, curăță semințele din/de sub ea la fiecare două zile.

Exterminarea rozătoarelor – soluții

Odată ce ai finalizat toți pașii enumerați mai sus, poți trece la procesul de eliminare a dăunătorilor. Cel mai eficient mod de a scăpa de șoareci este să o faci rapid. Dacă nu o faci, vor exista mult mai multe daune în casă și mult mai mulți șoareci de care să scapi. 

De asemenea, cel mai bine este să nu-i lași să se reproducă și după aceea să-i omori, ci să o faci la început, când sunt încă în număr mic.

Capcană fără cruzime – ideală pentru un singur șoarece

Dacă ai văzut sau știi că ai un singur șoarece care a intrat în casă, poți folosi o capcană ușor de montat.

Capcana fără cruzime este, de obicei, o cușcă cu momeală în interior care va atrage șoarecele. Iar în momentul în care rozătorul intră înăuntru – ușa se va închide în spate, prinzând șoarecele pentru totdeauna.

Este foarte important să verifici aceste capcane la fiecare două ore, deoarece nu este ideal să lași rozătoarea acolo pentru o perioadă lungă de timp.

Acum că ai prins șoarecele, este timpul să îi dai drumul.

În primul rând, îți pui mănuși de cauciuc. Plasează întreaga capcană într-o cutie și transportă-o la cel puțin 5 km distanță de casa ta.

Eliberează șoarecele punând cușca departe de tine și deschizând-o cu un băț lung. 

Capcane cu lipici

Capcanele cu lipici sunt o altă modalitate prin care poți prinde șoarecii fără a-i ucide. Dispozitivul este o placă umplută cu lipici, iar când șoarecele calcă pe ea, se lipește și nu poate scăpa. 

Șoarecii tineri sunt mai predispuși să cadă în această capcană, deoarece încă învață să le evite. Cei adulți sunt mult mai precauți și probabil că o vor ocoli. Cu acest tip de capcană, trebuie să fii extrem de atent să nu lași nimic să cadă și să se lipească de suprafață. Iar dacă ai animale de companie, protejează-le în permanență.

Din nou, este recomandat să eliberezi șoarecele imediat ce îl vezi în capcană.

Du-te departe de casă, prindeți placa cu lipici cu o mână după ce ți-ai pus mai întâi mănușile de cauciuc. 

Toarnă puțin ulei vegetal, care va ajuta la slăbirea lipiciului și șoarecele va putea fugi.

După ce aii terminat, aruncă capcana, nu o mai folosi din nou.

Otravă

Folosirea de momeală otrăvitoare necesită precauție extremă. Capcana în sine este, de obicei, o cutie de plastic care este proiectată pentru a conține otravă. 

Atunci când instalezi capcana, folosește întotdeauna mănuși. Pune otrava doar în secțiunile desemnate, locuri în care animalele de companie nu pot ajunge și locurile în care ai auzit zgomote sau ai văzute excremente.

Așează capcanele doar în spații ascunse și închise, unde șoarecii sunt mai predispuși să se cuibărească.

Nu pune niciodată capcanele afară, deoarece ar putea dăuna unui animal al străzii sau sălbatic.

Depozitează excesul de otravă într-un loc întunecat și uscat, departe de copii și animale de companie.

Cum să știi când șoarecii au dispărut

Cel mai bun mod de a fi sigur că ai prins toți șoarecii este să fii atent la noi excremente, zgârieturi și bălți de urină. Fă curățenie în mod regulat, astfel încât, dacă există ceva nou, vei observa imediat. Când semnele se opresc, atunci poți fi sigur că și șoarecii au dispărut.

Cum să previi o infestare cu șoareci

După ce ai scăpat în sfârșit de șoareci, este foarte important să știi cum să previi o infestare similară în viitor. Iată care sunt cei mai importanți pași pe care trebuie să îi urmați.

Scoate gunoiul în mod regulat și astupă găurile din casă. Gunoiul și lumina atrag acești dăunători.

Păstrează-ți casa liberă de gunoaie și colțurile curate. Nu este vorba doar de gunoaie, șoarecii sunt atrași de dezordine în general. Sticle, ziare, mobilă veche, haine – orice ar putea oferi șoarecilor un loc unde să se ascundă.

Asigură perimetrul. Crăpăturile din țevi, găurile din fundație și spațiile de sub uși, toate sunt puncte de pătrundere, pe care șoarecii le pot folosi pentru a intra prin ele.

Nu lăsa mâncare afară. Asigură-te că mâncarea este în recipiente ermetice, astfel încât șoarecii să nu aibă nicio sursă de hrană pentru a supraviețui. Nu uita: acest lucru include și orice hrană pentru animale de companie!

Fă curățenie în grădină. Șoarecii prosperă în grămezile de resturi și în gardurile vii netăiate. Dacă o păstrezi ordonată, rozătoarele vor avea mai puține locuri unde să se ascundă.

Plantează plante cu miros puternic, cum ar fi usturoiul și menta, deoarece mirosul este prea mult pentru șoareci.

Asigură-te că șoarecii nu vor găsi material pentru cuiburi, depozitând toate materialele moi și pufoase, cum ar fi țesături, covoare și pături, în cutii grele de plastic sau de metal. Totuși, șoarecii vor mesteca chiar și cartonul, hârtia și materialele plastice ușoare pentru a-și face cuiburi, așa că asigură-te că nu lași astfel de lucruri pe jos.

Dacă nimic nu funcționează

Apelează la un exterminator profesionist de șoareci pentru a scăpa de rozătoare. Companiile care se ocupă de așa ceva au oameni instruiți care au fost în toate tipurile de case și s-au confruntat cu toate nivelurile de infestare. 

Dacă infestații este gravă, atunci ar fi mai bine să apelezi la profesioniști care te vor scăpa de probleme. Ei îți vor explica și ce trebuie să faci ca să nu mai întâmpini astfel de probleme. Poate fi costisitor, însă o infestație cu șoareci/rozătoare este o problema extrem de gravă, care îți poate afecta sănătatea fizică și mentală. 

Sursa foto: 123rf.com

 Febra musculară. Remedii ca să scapi de durerile musculare

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București. Se întorsese recent din Italia
Știrileprotv.ro
Bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București. Se întorsese recent din Italia
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Viva.ro
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la 12 ani. "Într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul. Până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi..."
Pericolul din murături semnalat de Mihaela Bilic: „E important de precizat”
FANATIK.RO
Pericolul din murături semnalat de Mihaela Bilic: „E important de precizat”
Leonard Doroftei a povestit prin ce a trecut în Canada: „Aveam zile în care nu puteam să mănânc. Plecau târâș!”
GSP.RO
Leonard Doroftei a povestit prin ce a trecut în Canada: „Aveam zile în care nu puteam să mănânc. Plecau târâș!”
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
FANATIK.RO
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
Unica.ro
'Era ritual, când se trezea dimineața'. Larisa, fosta soție a lui Alin Oprea, a făcut publice detalii intime din mariajul lor de 24 de ani
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Orangesport.ro
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce fanii "câinilor" au izbucnit! Prima explicaţie: "Este adevărat" | FOTO
Căţeluşul Piki, eroul cu ochi blânzi din Galaţi. Şi-a salvat stăpânul din calea inundaţiilor în ultimul moment. "E îngerul meu păzitor"
Observatornews.ro
Căţeluşul Piki, eroul cu ochi blânzi din Galaţi. Şi-a salvat stăpânul din calea inundaţiilor în ultimul moment. "E îngerul meu păzitor"
Horoscop 18 septembrie 2024. Racii este bine să nu se lase în voia emoțiilor mai intense decât de obicei, dar nici să nu exagereze cu rațiunea
HOROSCOP
Horoscop 18 septembrie 2024. Racii este bine să nu se lase în voia emoțiilor mai intense decât de obicei, dar nici să nu exagereze cu rațiunea

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI