MENIU CAUTĂ
29 Sep. 2016 23:05 , de Miruna Darcovici

Cum se manifestă gripa. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Distribuie

Gripa este o infecție respiratorie virală contagioasă care atacă sistemul respirator: nasul, gâtul și plămânii. De obicei, afecțiunea se vindecă fără a fi nevoie de intervenții medicale. Uneori însă, poate conduce la complicații periculoase și chiar la deces.

Persoanele care prezintă un risc mai ridicat de complicații grave ca urmare a gripei sunt: copiii cu vârsta sub cinci ani, adulții de peste 65 de ani, gravidele, persoanele cu un sistem imunitar slăbit, care suferă de boli cronice (astm, diabet, afecțiuni cardiace, afecțiuni renale) sau obezitate. Vaccinul antigripal anual este recomandat în special în cazul acestor persoane.

Inițial, gripa seamănă cu o răceală banală, respectiv se manifestă prin secreții nazale, dureri de gât, strănut.

Atenție! Nu confunda răceala cu gripa.

Care este diferența dintre răceală și gripă

În cazul gripei, o afecțiune mai gravă, care în cazuri extreme poate fi mortală, pe lângă simptomele prezentate mai sus, pacientul prezintă și febră de 39-40 de grad, dureri musculare, frisoane, dureri puternice de cap. De aceea, chiar și în caz de răceală sau gripă trebuie să te prezinți cât mai repede la medic. Acesta va face diferența rapid și va recomanda tratamentul adecvat.

Vezi care sunt simptomele gripei în DICȚIONARUL MEDICAL.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Maria Ciobanu e conștientă că i s-a degradat vocea. „Ăsta e cursul vieții”
Comentarii