MENIU CAUTĂ
02 Oct. 2016 22:20 , de Miruna Darcovici

Cum știi dacă suferi de oboseală musculară

Distribuie

Oboseală musculară - incapacitatea de a efectua ceea ce vrei sa faci cu un mușchi. Există o reducere a forței pe care mușchiul o poate exercita, oricât de mult ai încerca. Mușchiul nu funcționează corect.

Episoadele de oboseală musculară pot varia  de la foarte frecvente la foarte rare. Unele sunt ușoare și reversibile,  altele nu sunt. Cu toate acestea, cele mai multe pot fi îmbunătățite prin exercițiu și fizioterapie.

Slăbiciune musculară este o afecțiune  comună. Se poate întâmpla, de exemplu, după un accident vascular cerebral. De asemenea, se vede și în distrofia musculară. Aceste două afecțiuni ducla slăbirea mușchilor care nu mai pot exercita forța obișnuită, fiind vizibilă o  schimbare reală a puterii musculare.

Oboseală musculară este numită, uneori, și astenie, fiind un sentiment de oboseală sau de epuizare pe care îl simțiți  atunci când faceți activități musculare. Mușchiul nu este cu adevărat mai slăbit, poate lucra în timpul activităților, însă depui mai mult efort ca să îl controlezi.  Acest tip de slăbiciune este, adesea, observat la persoanele care au sindromul de oboseală cronică, tulburări de somn, depresie, probleme cardiace cronice, probl boli de rinichi sau pulmonare.

Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

Comentarii