► Alege proteine vegetale, fructe şi legume!
Dacă nu vrei să rişti acumularea surplusului nedorit, ia seamă de câteva recomandări ale medicului specialist. Acesta spune: „Pentru a preveni creşterea în greutate, persoanele care ţin post trebuie să includă în alimentaţie surse vegetale de proteine cum sunt: mazărea, fasolea boabe, soia, lintea, ciuper-
cile. De asemenea, salatele şi fructele vor avea o pondere mare în alimentaţie, iar grăsimile, pâinea şi alte produse de panificaţie trebuie consumate cu măsură”. Fructele şi legumele au un număr mai mic de calorii, iar consumul lor constant, pe lângă detoxifiere, ajută la „topirea” kilogramelor în plus. Totodată, pentru că aportul caloriilor scade, organismul începe să consume din depozitele de grăsimi, create din cauza excesului de glucoză şi carbohidraţi folosiţi în mod normal ca sursă de energie. În timpul postului, dacă e respectat meniul adecvat, aceste rezerve de grăsimi pot deveni sursa de energie a organismului.
DE FOLOS!
Câteva variante delicioase, sănătoase şi vegetariene, care nu rotunjesc, ci, dimpotrivă, subţiază talia, pot fi: cerealele integrale cu suc de portocale, supele, borşul de tărâţe sau de legume de toamnă, ardeii copţi, vinetele cu legume, zacusca, hummusul şi, bineînţeles, salatele de fructe sau de legume.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei