Mergi direct la conținut »
Directorul Ateneului, Andrei Dimitriu, va fi reevaluat, după ce i-a fost admisă parțial contestația
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

Directorul Ateneului, Andrei Dimitriu, va fi reevaluat, după ce i-a fost admisă parțial contestația

Managerul Filarmonicii „George Enescu”, Andrei Dimitriu, va trece din nou printr-un proces de evaluare, după ce într-o primă fază a obținut din partea comisiei nota 6,48. Pentru a-și continua mandatul, directorul Ateneului avea nevoie de minimum 7.

De Florin Ghioca,

Anunțul a fost făcut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în urma contestației parțial admise. Dimitriu a considerat că a fost evaluat incorect, de o comisie a cărei componență a fost de asemenea contestată. Din documentele depuse la MCIN rezulta că cei trei care l-au evaluat pe managerul FGE nu îndeplinesc condițiile impuse de minister, însă această cerință a fost îndeplinită, conform noii comisii care s-a ocupat de soluționarea contestației.

„Având în vedere finalizarea procedurii privind evaluarea anuală a managementului Filarmonicii «George Enescu» vă comunicăm că în urma analizării şi soluţionării contestaţiei, comisia de soluţionare a contestaţiilor, numită prin O.M.C.I.N. nr. 2207/03.04.2019, a admis în parte contestaţia formulată de domnul Andrei-Radu Dimitriu, manager al Filarmonicii”. „Urmare admiterii în parte a contestaţiei depusă de domnul Andrei-Radu Dimitriu, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va relua procedura de desfăşurare a evaluării anuale a managementului Filarmonicii «George Enescu»”, au transmis reprezentanții ministerului.

Din comisia de evaluare anuală formată de MCIN au făcut parte Carmen Croitoru, Demeter Andras şi Vlad Mateescu. În cazul de față, MCIN va numi o altă comisie pentru reevaluarea lui Andrei Dimitriu.

În sprijinul acestuia, mai multe personalități ale culturii au semnat o scrisoare deschisă și o petiție către ministrul Culturii, Daniel Breaz. Printre semnatari s-au numărat: soprana Mariana Nicolesco, dirijorii Christian Badea și Gabriel Bebeșelea, compozitorul Dan Dediu, academicianul Răzvan Theodorescu, scriitorii Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Andrei Pleșu, Radu Paraschivescu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Nicolae Manolescu și Stelian Tănase, regizorul Stere Gulea, criticul Georges Banu, actorul Victor Rebengiuc, regizorul de teatru Andrei Șerban, fostul ministru al Culturii Toader Paleologu și fostul președinte ICR, Radu Boroianu.


Klaus Iohannis şi-a lansat a treia carte, a criticat PSD și Guvernul ”antieuropene” și a atenționat asupra extinderii analfabetismul. ”Avem, din păcate, şi persoane publice care au dificultăţi în a exprima o idee într-o frază coerentă”

Emilia Șercan, la „Adriana Nedelea la FIX”, despre amenințarea cu moartea primită: „A fost un mesaj explicit, extrem de dur”

Close
Închide
  Close