De Dana Gheorghe,

Fumatul. S-a descoperit că fumatul schimbă „repartiţia” grăsimilor, fiind adesea asociat cu grăsimea pe burtă, după cum a precizat în cadrul simpozionului prof. dr. Arne Astrup, directorul departamentului de Nutriţie Umană de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca. „Alcoolul asociat cu fumatul creşte riscul de a face burtă, însă foarte multe studii arată că riscul semnificativ ar fi din cauza fumatului”, a declarat specialistul.
Alcoolul. Dacă până acum credeai că berea face burtă şi te îngraşă, află că ultimele cercetări arată că în urma unui consum de peste 16 pahare de bere pe săptămână asociate cu fumatul şi alţi factori de dietă se poate constata o modificare în circumferinţă. Aşadar, nu berea singură este responsabilă de depozitarea grăsimii în acea zonă. Specialiştii au constatat că există o conexiune între consumatorii de
bere şi alegerea defectuoasă a dietei, aceştia optând adesea pentru alimentatele bogate în calorii şi grăsimi.
Stresul mental. Situaţiile stresante de zi cu zi pot să declanşeze adevărate tulburări fizice şi nervoase, printre care se numără şi creşterea în greutate.
Lipsa unui program ordonat de somn. Persoanele care dorm mai puţin au obiceiul să mănânce cantitativ mai mult, însă nu ard caloriile obţinute din diverse alimente, după cum arată un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.
Lipsa exerciţiului fizic. Nu evita sportul, este esenţial ca organismul tău să beneficieze de efectele benefice pe care le aduce mişcarea fizică.
Dieta dezechilibrată. O combinaţie între obiceiuri sănătoase (lipsa fumatului, activitatea fizică, consumul moderat de alcool, precum şi un aport de cel puţin 5 porţii de legume şi fructe pe zi, consumul ridicat de peşte şi un consum redus de grăsimi saturate şi carne) s-a dovedit recent că ar putea să prevină 3 din 4 atacuri de cord.
 

Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
GSP.RO
Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși