De Alina Serea,

Pandemia de coronavirus a fost declarată oficial, motiv pentru care este recomandat să evităm pe cât posibil spațiile aglomerate, dar și statul la cozi, inclusiv la farmacii. O bună alternativă, atunci când ai nevoie de produse farmaceutice, pot fi nenumăratele farmacii online din care poți cumpăra, fără să mai ieși din casă.

Ce medicamente poți cumpăra din farmacii online

Deși farmaciile online funcționează în România de mai mulți ani, în mod oficial, acestea pot vinde medicamente din luna aprilie 2019, când Ministerul Sănătății a reglementat procedurile pentru vânzarea medicamentelor online.

Printre alte prevederi, actul normativ prevede că din farmacii online pot fi cumpărate doar medicamente ce nu necesită prescripție medicală. În afară de acestea, clienții mai pot achiziționa din farmaciile online și cosmetice, dermatocosmetice, suplimente alimentare şi obiecte de igienă și tehnică medicală.

Un alt aspect important este acela că, site-urile farmaciilor online sunt obligate să conțină un chestionar în care clientul să indice vârsta, greutatea, înălțimea, sexul, tratamente curente, antecedente alergice, starea de sarcină sau alăptare.

Cumpărarea medicamentelor din farmaciile online nu este permisă minorilor sub vârsta de 18 ani.

O altă obligativitate a farmaciilor online este ca, în dreptul fiecărui medicament, să fie menționate denumirea produsului, indicațiile terapeutice din autorizația de punere pe piață, prospectul și prețul.

De asemenea, pentru a comanda medicamente online, clienții au obligativittea să-și creeze un cont cu date personale, în care vor fi stocate toate comenzile. Desigur, contul poate fi șters în orice moment de către client.

Farmaciile online sunt responsabile pentru calitatea transportului medicamentelor. Acestea sunt obligate prin lege să utilizeze autovehicule dotate corespunzător, astfel încât să asigure temperatura optimă de transport a medicamentelor.

Lista farmacii online

Farmacii online - imagine concept cu mana unui medic ce arata schema de tratament
Listă cu farmacii online

Comenzi Farmacia Tei– printre cele mai aglomerate farmacii, Farmacia Tei vinde produse farmaceutice și online, însă timpul de livrare diferă în funcție de volumul comenzilor. În perioadele aglomerate, acesta poate fi chiar și de 14 zile. Costul transportului pleacă de la aproximativ 8 lei și poate ajunge la 22 de lei, în funcție de zonă și cantitate.

Farmacia Catena – deși se află în lista cu farmacii online, Farmacia Catena nu livrează, de fapt, la domiciliu. Acesta are, momentan, doar varianta de a rezerva produsele și de la ridica și plăti în sediile fizice.

Professional Farmaline– una dintre farmaciile online cu medicamentele sortate în funcție de afecțiuni, pfarma.ro asigură consiliere online pentru clienți și livrare la domiciliu, costul transportului fiind de 15 lei.

Farmacia Ardealul – livrează medicamente, în mod obșinuit, în termen de 24 de ore. Totuși, în perioadele aglomerate, timpul de livrare poate fi cu mult prelungit. Transportul este gratuit pentru comenzile de 250 de lei și mai mari, altfel, acesta diferă în funcție de localitate.

FarmaABC oferă transport gratuit pentru comenzi mai mari de 150 de lei, iar pentru cele ce nu ating această sumă costul pentru livrare pornește de la 24 de lei.

Pilulka.ro – transportul este gratuit pentru comenzile de peste 190 de lei. În cazul comenzilor care nu ating această sumă, costul livrărilor prin curier este de 15 lei. Livrarea se face numai pe teritoriul României.

Citeşte şi:

Cum să rămâi optimist și productiv în timp ce muncești de acasă din cauza coronavirusului

Spirtul, despre care Adrian Streinu-Cercel spune că „nu e biocid, nu foloseşte la nimic”, este pe lista biocidelor omologate în România

ANPC: Supermarketurile au stocuri suficiente pentru alimente și dezinfectanți, dar cererea e mare. Recomandări pentru clienți

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate