Sunt convinsă că, citind povestea mea, mulți cititori vor râde de mine. și asta pentru că nu este ceva obișnuit ca o soție să accepte să își împartă soțul cu altă femeie. Pe de altă parte însă, trag nădejde că se vor găsi și oameni care să înțeleagă că, evoluând din punct de vedere spiritual, eu am acces la un nivel superior, de la care sunt în stare să îmi iubesc bărbatul în mod necondiționat.

Am să intru direct în subiect și am să vă dezvălui faptul că m-am măritat cu Bogdan în urmă cu circa 15 ani, pe când aveam numai 25 de ani. Ne cunoscuserăm în facultate, ne împrieteniserăm, apoi deveniserăm iubiți, așa încât, după trei ani de relație, căsătoria a venit ca de la sine. Nimeni din rândul familiilor sau al cunoscuților nu a fost surprins atunci când a primit invitația la nuntă.

Eram tineri, ne iubeam, aveam multe vise de îndeplinit, și ambiții pe măsură. Bogdan era – și este – un bărbat masiv, puternic, un atlet prin definiție, în timp ce eu am fost – și am rămas – o mignonă foarte cochetă și sexi. Amândoi frumoși, amândoi mereu voioși, fericiți unul lângă celălalt, am pornit împreună pe drumul vieții. Cu credință neștirbită în Dumnezeu atotputernic, cu speranță în suflet, eu și soțul aveam să obținem multe realizări împreună.

Vom plăti mai mult pentru o vacanță în Thassos, anul acesta. Creșterile de tarife anunțate de hotelierii greci
Recomandări
Vom plăti mai mult pentru o vacanță în Thassos, anul acesta. Creșterile de tarife anunțate de hotelierii greci

Dintre acestea, desigur că darul cel mai de preț pe care l-am primit au fost cei doi copii, Maria și Nicolae, care s-au născut după opt ani de căsnicie minunată, la diferență de numai un an. Cum din punct de vedere material ne descurcam grozav, amândoi având servicii foarte bune, unde câștigam mult peste medie, puteam spune că nu ne mai lipsea nimic. Tot ce ne rămânea de făcut era să ne bucurăm de viață, și chiar asta făceam.

Atât eu, cât și soțul meu aveam hobby-uri, hobby-uri pe care, mulțumită faptului că părinții ne-au ajutat întotdeauna la creșterea celor mici, ni le satisfăceam din plin. în afară de timpul petrecut în familie, fiecare din noi își putea bucura sufletul după cum și cât își dorea. Astfel, eu o însoțeam săptămânal pe Lidia, cea mai bună prietenă a mea, la întâlnirile unui grup de oameni inițiați, îndrumați de un mentor pe calea evoluției spirituale. Bogdan, în schimb, în serile în care eu încercam să acumulez noi cunoștințe despre viață, reîncamare, karma, iubire, iertare și importanța momentului prezent, juca fotbal în sală cu amicii, după care mergea la bere.

— Bogdan, te rog, vino și tu măcar o dată la întâlnirea cu guru-ul Molina și cu ceilalți din grup! îl pofteam din când în când pe soțul meu. Iți garantez că vei fi uimit de învățăturile auzite acolo și îți vei dori să revii.

Impact violent în gara din Galați, între o locomotivă și trenul la care urma să fie cuplată. Patru persoane au fost rănite. Cu ce viteză mergea locomotiva
Recomandări
Impact violent în gara din Galați, între o locomotivă și trenul la care urma să fie cuplată. Patru persoane au fost rănite. Cu ce viteză mergea locomotiva

în zadar însă. Preocupările mele spirituale nu găseau ecou în sufletul soțului meu. Acesta nici măcar nu credea în reîntrupare și nu era câtuși de puțin interesat de legile iubirii necondiționate și ale iertării divine.

Cât despre a trăi în prezent, în stare de conștiență, Bogdan nu găsea altceva mai bun de făcut decât să glumească și să mă ia peste picior atunci când deschideam subiectul.

— Florentina, mai lasă-mă cu bazaconiile astea! mă tachina el râzând cu poftă. ți se pare că eu sunt beat? știi foarte bine că nu sunt mare amator de băutură, deci sunt mereu conștient. și

vezi bine că sunt aici, cu tine, așadar trăiesc în prezent.

Nu mă supăram pe el, căci era soțul mei și îl iubeam, dar îmi părea rău că nu manifesta deschidere față de chestiuni care pe mine mă fascinau și care – eram convinsă – l-ar fi putut ajuta să perceapă alt-fel realitatea. în ceea ce mă privește, după ce am însoțit-o pe Lidia câțiva ani la întâlnirile cu mentorul Molina și cu ceilalți discipoli, pot spune că m-am trezit la realitate. Am descoperit sensul acestei existențe, am aflat care sunt valorile care contează în ultimă instanță, am învățat cum să iubesc necondiționat, să iert, să dăruiesc din tot sufletul și să mă bucur de lucrurile mărunte.

REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”
Recomandări
REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”

Pornită pe drumul evoluției spirituale și având o familie frumoasă, unită, aș fi putut spune că eram o persoană cu adevărat împlinită. De fapt, chiar așa mă simțeam, iar pentru asta nu uitam să mulțumesc Divinității în fiecare zi. Cu toate astea, în primă fază nu am reușit să descifrez sensul furtunii care avea să se abată asupra căsniciei mele în urmă cu circa doi ani. Absolut nimic nu prevestise ce avea să se întâmple, însă deodată am făcut o descoperire cumplită: Bogdan mă înșela!

Da. Soțul meu, cel pe care îl adoram, cel de ale cărui sentimente curate, sincere nu mă îndoisem niciodată, și cel a cărui loialitate nu o pusesem vreodată la îndoială, avea o amantă.

Vestea a căzut ca un fulger peste mine, iar dacă dovezile nu erau suficient de elocvente, nu aș fi crezut nici în ruptul capului că așa ceva este posibil. Dar, cum descoperisem două mușcături ferme pe trupul său, mai precis una în zona gâtului, iar cealaltă puțin sub buric, lucrurile erau cât se poate de clare.

De altfel, Bogdan nici nu a încercat să nege faptul că avea o aventură atunci când l-am întrebat despre proveniența semnelor suspecte. A lăsat capul în podea și a recunoscut totul pe loc.

— Iartă-mă, Florentina, am greșit! Te rog din suflet să mă ierți! a cerșit el îndurare. știu că poate sună a șablon și poate nu mă crezi, dar numai pe tine te iubesc și numai alături de tine și de copiii noștri îmi doresc să trăiesc până la sfârși-tul vieții.

Din fericire, faptul că de câțiva ani frecventam cercul persoanelor cu pre-ocupări în domeniul spiritual mă ajutase să devin o femeie echilibrată, liniștită, în stare să gestioneze cu înțelepciune momente critice. Iar acesta, în care soțul meu admitea că s-a culcat cu o altă femeie, era un moment cât se poate de critic. Cei care au trecut prin asta știu că durerea și ciuda resimțite în clipa în care afli că omul pe care îl adori și în care aveai o încredere oarbă te-a înșelat sunt aproape insuportabile.

Desigur că primul impuls a fost acela de a reacționa violent, de a-l lovi cu pumnii și de a-i cere socoteală soțului meu. Am făcut însă apel la bagajul de cunoștințe acumulat în timpul ședințelor la care participasem alături de guru-ul Molina și, pentru început, am tras aer adânc în piept de câteva ori. Apoi, m-am retras câțiva pași în spate și l-am fixat direct în ochi, încercând să adopt o privire blândă, și nu una fioroasă sau încărcată cu ură.

în fața mea stătea omul iubit, care implora milă. și atunci, într-un mod miraculos, mi-am amintit de toate legile iubirii necondiționate și ale iertării pe care le studiasem. Deodată, întreaga ființă mi-a fost străbătută de un val de căldură, de bunătate și, în clipa următoare, am simțit că mă înmoi.

— Bogdan, știi că te iubesc, dar m-ai rănit cumplit! i-am șoptit printre lacrimi. Hai să-mi povestești totul, trebuie să aflu cum și de ce s-a întâmplat, iar apoi vom vedea ce e de făcut. Adulterul este doar efectul, așa că trebuie să căutăm cauza!

M-am apropiat și l-am îmbrățișat, moment în care am izbucnit într-un plâns spasmodic. Cu toate învățăturile acumulate de la Molina, suferința era sfâșietoare. Când m-am liniștit, într-un final, am reușit să port o discuție cât de cât normală cu soțul meu, care mi-a povestit tot.

Astfel, cea cu care Bogdan avea o relație era o tânără și frumoasă colegă de serviciu, care se angajase de numai câteva luni și care efectiv îl vrăjise.

— Florentina, știu că am fost slab și prost, dar nu am putut rezista farmecelor Georgianei! s-a justificat Bogdan. Faptul că toți colegii au curtat-o cu insistență, dar ea m-a preferat pe mine m-a făcut să mă simt măgulit și să cedez în primă instanță. Nu caut circumstanțe atenuante, dar așa a fost, ego-ul masculin m-a împins în păcat.

— Bine, înțeleg, știu cum lucrează ego-ul. Dar de cât timp durează relația? 0 iubești pe fata asta? l-am iscodit, sperând în sinea mea ca totul să fie numai o aven-tură pasageră.

Din păcate însă, nu era vorba numai de atât. Relația adulterină începuse în urmă cu câteva luni, timp în care soțul meu, după cum spășit a recunoscut, ajunsese să se atașeze de acea tânără. Motivul? Complet lipsită de inhibiții și de prejudecăți, ea îi oferea plăceri interzise. Situația era așadar mult mai delicată și mai complicată decât părea. Acum, că știam cum reușise puștoaica să îl cucerească, trebuia neapărat să aflu ce avea de gând.

— Omule, tu realizezi în ce te-ai băgat și cât de mult putem avea de suferit cu toții? Ce îți face fata asta încât ai ajuns să te îndrăgostești de ea?

— Păi, nu ghicești ce ar putea să îmi facă? îmi îndeplinește niște fantezii sexu-ale pe care tu ai spus că nu ești dispusă să le încerci niciodată.

— și numai pentru atâta lucru ai riscat pacea căminului? Spune, merită să îți strici căsnicia și să îți pierzi familia pentru niște figuri erotice, Bogdan?

— Florentina, îți repet: te iubesc și vreau să trăiesc până la bătrânețe alături de tine și de copii. însă, pe de altă parte, ca în orice bărbat, există în mine și o latură animalică. Această latură a născut dorința de a experimenta fanteziile visate și m-a împins spre Georgiana, care este o tipă deschisă în fața tuturor propunerilor mele și care ia orice variațiune sexuală ca pe o nouă provocare.

— Bine, dar în aceste câteva luni, de când te întâlnești cu colega ta, nu ai termi-nat de experimentat? Sau le-ai luat pe toate de la capăt? Cât mai aveai de gând să mă înșeli dacă nu aș fi observat mușcăturile acestea sălbatice?

— Nu știu, Florentina, dar recunosc că nu m-am gândit niciodată să pun capăt relației. Mă întâlnesc cu Georgiana numai de două-trei ori pe lună, dar mereu este altfel, mereu apare un element nou, încât mă determină să îmi mai doresc. îmi pare rău că spun asta, fiindcă te iubesc enorm și nu vreau să suferi, dar asta e situația în momentul de față.

— Adică vrei să spui că instinctul ani-malic te domină și te face să nu te poți opri, Bogdan? Ești atât de încântat de per-versiunile mizerabile pe care ți le oferă fetișcana aceea, încât îți dorești să continui?

— Da. Vrei să te mint? în ciuda faptu-lui că te iubesc, îmi doresc să îmi satisfac și alte curiozități sexuale și să explorez noi senzații, însă acum, că ai aflat, nu pot decât să înghit în sec.

— Detectez o mare doză de frustrare în cuvintele tale, Bogdan! Oare tu ești con-știent ce spui, nu îți este deloc rușine? Tot tu încerci să te victimizezi?

— Ba îmi este rușine și nu vreau să mă victimizez, căci ar fi absurd, Florentina! însă, țin să îți amintesc de legile iertării și ale iubirii necondiționate, pe care spui că ți le-ai însușit de la mentorul ăla, Molina, și pe care nu contenești să mi le tot amintești. Este firesc să mă simt frustrat, cu libertatea de exprimare îngrădită și cu dorințele anulate atât timp cât încă mai am câteva idei erotice nonconformiste pe care nu le-am pus încă în practică.

Doamne, Dumnezeule! Eram de-a dreptul stupefiată de îndrăzneala cu care soțul meu îmi făcea aceste mărturisiri. Cu toate astea însă, nu puteam să nu apreciez faptul că măcar era sincer. El îmi dezvăluise – ce-i drept, cu o inocență de om nebun – cum stăteau lucrurile între el și femeia aceea care îi sucise mințile. știam așadar ce se întâmplase, și tot ce mai rămânea de făcut era să iau o decizie…

Puteam să dau cu piciorul unei căsnicii minunate până atunci, care dura de 15 ani… Puteam să divorțez și să accept ideea că Ioana și Nicolae, copiii noștri, care de puțin timp începuseră școala, vor crește fără tatăl lor… Puteam să îl detest și să îl alung ca pe un câine pe omul alături de care trăisem cei mai frumoși ani ai vieții și pe care încă îl iubeam… Puteam să îl urăsc. Sau…

Sau puteam, așa cum de altfel îmi sugera soțul meu, să îmi amintesc că sunt o ființă evoluată, ajunsă la un nivel superior din punct de vedere spiritual… Puteam să îl cred că mă iubește în continuare și, în ciuda rătăcirilor sale, vrea să îmbătrânească alături de mine și de copiii lui… Puteam să îl iert și, mai mult, să accept ca el, după cum își dorea, să se mai întâlnească o perioadă, până când se va fi săturat, cu femeia pe care nu o iubea, dar care îi oferea măscările pe care eu nu puteam să i le ofer și pe care refuzam să mi le imaginez măcar.

în cele din urmă, am ales să îl iubesc pe Bogdan necondiționat.

I-am permis să se vadă în continuare cu Georgiana, sperând că senzațiile tari, izvorâte din răsfățul erotic oferit de aceas-ta, se vor încheia cât mai curând și nu voi mai fi nevoită să îmi împart soțul cu amanta.

Povestea de viață prezentată în acest material este ficțională. Unele întâmplări sunt inspirate din viața reală, dar numele personajelor și anumite aspecte au fost modificate.

Citește mai multe povești de viață aici

Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
GSP.RO
Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Playtech.ro
Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Viva.ro
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Mărturia sfâşietoare a fiicei bătrânului ucis de trei copii de 9, 10 şi 15 ani, pentru o bicicletă: "L-au dezbrăcat, l-au umilit". Minorii pot scăpa nepedepsiţi
Observatornews.ro
Mărturia sfâşietoare a fiicei bătrânului ucis de trei copii de 9, 10 şi 15 ani, pentru o bicicletă: "L-au dezbrăcat, l-au umilit". Minorii pot scăpa nepedepsiţi
Un măcelar din Piatra-Neamț și-a fugărit patroana cu barda prin piață. Motivul său de furie a uimit pe toată lumea
Știrileprotv.ro
Un măcelar din Piatra-Neamț și-a fugărit patroana cu barda prin piață. Motivul său de furie a uimit pe toată lumea
Iubirile secrete ale Vasilicăi Tastaman. „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm”
FANATIK.RO
Iubirile secrete ale Vasilicăi Tastaman. „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm”
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Unica.ro
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Horoscop 26 martie 2023. Fecioarele trebuie să nu amestece lucrurile și să ajungă să le reproșeze celor din jur situații pe care nu ei le-au provocat
HOROSCOP
Horoscop 26 martie 2023. Fecioarele trebuie să nu amestece lucrurile și să ajungă să le reproșeze celor din jur situații pe care nu ei le-au provocat
Noutăți de la UBER!
PUBLICITATE
Noutăți de la UBER!