1. Petrecerea (The Party, 1968)

Deși acest film are mai mult de o jumătate de secol, culoarea sa și umorul fără vârstă îl fac delicios și la prima, și la a zecea vizionare. Peter Sellers joacă rolul unui actor indian de mâna a doua, care încearcă să se adapteze în elita strălucitoare și ipocrită a lumii cinematografiei. Situațiile jenante și caraghioase în care ajunge sunt contrapunctate de seriozitatea cu care-și joacă rolul și, mai ales, completate genial de intervențiile majordomului cherchelit și de apariția unui personaj feminin în totală opoziție cu scorțoșenia și luxul celorlalte personaje de la petrecere.

Acest film e tocmai bun dacă ți-e dor de ieșit, de clubbing și de râs.

2. Valul perfect (Chasing Mavericks, 2012)

Filmul biografic despre un personaj mai puțin cunoscut la noi, talentatul surfer Jay Moriarity, vorbește, dincolo de viața acestuia, despre natură și libertate, despre dragostea față de ocean și despre sacrificiile pe care le faci uneori de dragul pasiunii tale. Regia este semnată de regretatul Curtis Lee Hanson, care a mai creat pelicule importante, ca LA Confidential sau 8-Mile. În Valul perfect îl puteți vedea pe Gerald Butler, în rolul mentorului lui Jay. Dincolo de finalul tragic, filmul transmite clar ideea de libertate, de liber-arbitru, dar și de disciplină și tenacitate.

3. Trei puicuțe (To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar, 1995)

Trecând peste titlul nefericit tradus în românește, această comedie dementă îi prezintă pe Patrick Swayze, Wesley Snipes și John Leguizamo deghizați în trei drag queens absolut strălucitoare. Aventurile lor, respectiv drumul și participarea lor la un concurs dedicat travestiților, sunt printre cele mai surprinzătoare și hazlii, iar încurcăturile ivite pe parcurs fac din această comedie un reper duios care vorbește despre camaraderie și legături ce nu mai pot fi desfăcute.

Ad placeholder
Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român
Recomandări
Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român
 

4. My Big Night (Mi Gran Noche, 2015)

O altă comedie incredibilă, venită de data aceasta de pe creativele platouri ale televiziunii spaniole. La propriu. Căci întreaga acțiune se desfășoară în timpul unei emisiuni de divertisment de Revelion, unde lucrurile o iau razna, atât în fața camerelor de filmat, cât mai ales în spatele lor. Personajele, de la vedetele TV, spoite și poleite, până la figuranții din public vin cu dramele și situațiile lor de viață care se întrepătrund într-un mod absolut hilar. Asta pe lângă sute de costume splendide și muzică răsunătoare. Veți râde cu lacrimi!

5. High Fidelity (2000)

Această comedie romantică și plină de sarcasm îl are în centru pe Rob Gordon, interpretat de John Cusack, proprietarul unui magazin de viniluri, care e pe punctul de a da faliment. Realizat după o carte de-a lui Nick Hornby, filmul vorbește despre rutină, despre fericirea pierdută (mai ales când nu știi că ai avut-o la îndemână), despre maturizare (uneori forțată), despre relațiile bărbat-bărbat, dar și bărbat-femeie, totul sub un ton ironic, așa cum ar trebui să privim cu toții uneori viața.

Citeşte şi:

Interviurile Libertatea: Concedieri, tăieri salariale, șomaj tehnic. Bogdan Badea, CEO eJobs, explicații despre piața muncii în criza COVID-19

Imagini emoționante într-un spital din Madrid. Medicii sărbătoresc momentul în care un pacient respiră fără aparate

O veste bună: un laureat al premiului Nobel crede că pandemia de coronavirus va trece „mai repede decât ne-am aștepta”

Adevărul despre fotbalistul român bătut de colegi chiar la el acasă după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. „Sunt însă în șoc, mă sună toată lumea”
PARTENERI - GSP.RO
Adevărul despre fotbalistul român bătut de colegi chiar la el acasă după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. „Sunt însă în șoc, mă sună toată lumea”
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
Horoscop 11 iulie 2020. Racii au motive de conflict cu partenerul de cuplu sau cu cei din familie
HOROSCOP
Horoscop 11 iulie 2020. Racii au motive de conflict cu partenerul de cuplu sau cu cei din familie
RECOMANDĂRI