Flori de toamnă

Plantele și florile care înfloresc toamna devin, de obicei, foarte înalte, deoarece își concentrează toată energia în creștere toată vara.

De îndată ce florile lor se deschid, ele devin adesea grele și se lasă sub povară. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, puneți planta de-a lungul unui perete sau înconjurați-o de plante mai scurte, pentru sprijin.

Un alt sfat este să ajutați planta cu un băț de sprijin, astfel încât să poată crește în voie. 

Ce flori de toamnă sunt potrivite pentru grădină și balcon

Rudbeckia – bulgări de soare

O floare clasică, Rudbeckia are petale aurii sau portocalii, cu centre întunecate. O varietate, Rudbeckia maxima, poate ajunge până la 2 metri și jumătate. Aceste plante încep să înflorească la mijlocul verii. Cu toate acestea, dacă sunt tăiate după ce au căzut ultimele flori, planta va înflori din nou la sfârșitul toamnei.

Sedum

Această plantă iese în evidență cu florile sale tipice, prin frunzele sale groase și suculente. Ciorchinii de flori roz-roșiatici înfloresc prolific în toamnă și atrag albine, fluturi și alți polenizatori în grădină.

Floarea soarelui pitică

Grădinarii tind să fie mai familiarizați cu plantele anuale înalte și atrăgătoare care poartă flori de mărimea unei palme, dar și soiurile perene de floarea soarelui merită cultivate.

Înfloresc spre sfârșitul sezonului cald până la începutul toamnei, cu flori multiple și mici.

Hisop

Această plantă parfumată miroase a lemn dulce. Este o plantă benefică pentru a crește în întreaga grădină, în special într-o grădină de legume, deoarece polenizatorii sunt atrași de florile sale.

Salvia

Există multe tipuri de salvie, cum ar fi Victoria Blue Salvia, savie rusească, mexicană și ananas salvie.

Toate înfloresc abundent de la mijlocul verii până la sfârșitul toamnei. Majoritatea oamenilor le cunosc pentru florile lor catifelate de albastru și violet, dar salvia înflorește și în culori de lila, roșu și alb.

Coreopsis 

Cunoscută și sub denumirea de ochiul fetei, frumușica sau lipscănoaie, această plantă ușor de cultivat, cu întreținere simplă, începe să înflorească de la începutul verii până la primul îngheț.

Florile asemănătoare margaretei sunt rezistente și au o perioadă lungă de înflorire, ceea ce le face excelente pe tot parcursul sezonului.

Flori de plantat toamna

Dacă doriți să adăugați câteva flori toamna, încercați-le pe acestea pentru un plus de culoare și frumusețe.

Crizantema

Dintre toate florile de pe această listă, crizantemele sunt vestitorii toamnei, înflorind chiar când nopțile încep să devină mai lungi și mai reci. 

Deși crizantemele sunt, de fapt, plante perene, ele sunt adesea cultivate ca anuale.

Până când plantele sunt aduse acasă, acestea sunt deja înflorite și rădăcinile lor nu devin suficient de bine stabilite pentru a putea trece prin restul anului. 

Asigurați-vă că ați plantat crizanteme rezistente, nu cele de florărie, care vin în ghivece.

Violete

Această plantă rezistentă este cunoscută pentru dragostea sa de vreme rece, chiar înflorind în toiul iernii, când nimic altceva nu supraviețuiește. 

Unele soiuri de violete pot supraviețui, de fapt, unui strat zăpadă!

Pentru cele mai bune flori, așteptați până când vremea se răcește înainte de a le planta.

Zinnia – cârciumăreasa

Dacă au fost plantate ca semințe, cârciumăresele ating vârsta de înflorire în doar șase până la opt săptămâni și înfloresc din abundență de vara până la îngheț.

Acestea vin într-o gamă de culori superbe și pastelate, bicolore și tri-colorate, au petale unice, semiduble și duble, făcându-le un atu excelent pentru o grădină de flori.

Gălbenele

Florile vesele, asemănătoare unui pompon ale gălbenelelor africane sunt cele mai mari și mai strălucitoare dintre toate soiurile de gălbenele.

Cu tăieri regulate, înfloresc toată vara și toamna până la primul îngheț. Gălbenelele franceze, mai delicate, și gălbenelele cu sigiliu sunt, de asemenea, alegeri bune pentru culoarea clasică de toamnă.

Celosia – creasta cocoșului

Dacă vârfurile izbitoare ale florilor asemănătoare unor pene par să amintească de amarant, asta se datorează faptului că plantele aparțin aceleiași familii. 

În ciuda aspectului său exotic, celosia este o plantă ușor de întreținut, care înflorește de la mijlocul verii până la mijlocul toamnei. 

Este extrem de tolerantă la secetă și este ideală pentru grădinile cu apă.

Ardei ornamental

Deși nu este tehnic o „floare de toamnă” precum celelalte opțiuni din această listă, ardeii ornamentali merită să fie crescuți în grădina ta doar pentru factorul de inedit.

Ei diferă de ardeii comestibili prin faptul că fructele lor cresc în poziție verticală (în loc să cadă în jos) și adesea vin într-o gamă atractivă de culori.

Puteți mânca ardeii dintr-o plantă ornamentală de ardei, dar de obicei sunt prea iuți – sau altfel lipsiți de aromă – pentru consum.

Când ar trebui să plantați flori de toamnă?

Florile de toamnă trebuie, în general, să fie însămânțate primăvara sau transplantate până la începutul verii, pentru a vă oferi suficient timp să vă bucurați de ele. 

Majoritatea soiurilor încep să înflorească la mijlocul verii și continuă până la îngheț.

Acordându-le mult timp pentru a-și stabili rădăcinile în timp ce solul este încă suficient de cald, vă veți asigura că vor rezista în timpul schimbării anotimpurilor.

Toamna poate fi un moment dificil pentru a menține o grădină de flori. Unele zile sunt călduroase, în timp ce nopțile pot scădea rapid la 10 grade. 

Este important să urmăriți cu atenție plantele în perioada de tranziție din vară până în toamnă, când vremea este imprevizibilă în fiecare zi.

Plantările noi și florile anuale (ambele având sistem de rădăcini superficial) vor avea nevoie de udare mai frecventă. 

Plantele perene care au fost în pământ tot anul pot sta perioade mai lungi fără irigare.

În general, va trebui să păstrați primii 2 până la 3 centimetri de sol umed în timp ce plantele cresc în mod activ și înfloresc. 

Odată ce acestea devin inactive sau perioada de înflorire abundentă a trecut, puteți reduce cantitatea de apă.

Flori de vară pentru grădină sau ghiveci. Înfloresc la începutul lunii iunie

Sursa foto: 123rf.com

VIDEO Momentul în care Simona Halep și Gică Hagi au făcut spectacol pe ringul de dans
PARTENERI - GSP.RO
VIDEO Momentul în care Simona Halep și Gică Hagi au făcut spectacol pe ringul de dans
IREAL! Ce i-a făcut propria mamă lui Silviu Biriș. Actorul devenit preot a mărturisit mâhnirea primită
Playtech.ro
IREAL! Ce i-a făcut propria mamă lui Silviu Biriș. Actorul devenit preot a mărturisit mâhnirea primită
Bunica Emmei Răducanu, noi mărturisiri despre nepoata-star:  "Când vine aici în România, vorbim româneşte"
Observatornews.ro
Bunica Emmei Răducanu, noi mărturisiri despre nepoata-star: "Când vine aici în România, vorbim româneşte"
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
HOROSCOP
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Știrileprotv.ro
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
Telekomsport
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor
PUBLICITATE
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor