• Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Plantarea florilor

Plantarea florilor

Dacă nu ai mai făcut niciodată asta, nu trebuie să te sperii. Este un proces destul de ușor și chiar relaxant. În plus, roadele muncii se vor vedea în momentul în care florile vor înflori și îți vor umple casa, balconul sau curtea cu mirosul lor parfumat.

Pentru a începe să îți plantezi flori, vei avea nevoie de câteva lucruri: răbdare, ghivece sau un spațiu din grădină unde să le plantezi, semințe sau bulbi de flori, o lopățică sau un instrument cu care să manevrezi pământul, o pereche de mănuși și puțină apă.

Și dacă vrei să faci asta toamna, există câteva tipuri de flori ideale de plantat în acest sezon.

Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat
Recomandări
Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat

Sunt flori și plante care rezistă la frig, așa că nu va fi nevoie să le muți într-un loc călduros.

Totuși, vor avea nevoie de apă în fiecare zi și puțină atenție. De asemenea, în timp ce unele flori preferă soarele din plin, altele apreciază umbra parțială sau un loc răcoros.

Acest ghid te va ajuta cu privire la ce flori să plantezi toamna, cum dar și în ce fel trebuie să le îngrijești ca să reziste mult timp.

Semințe și bulbi de lalele

Lalelele se plantează cel mai adesea prin bulbi. Aceștia au diferite prețuri, în funcție de tipul de lalea și de cantitatea de bulbi.

De exemplu, acești bulbi de lalele Papagal Alb și Negru au un preț de aproximativ 22 de lei. Petalele acestor lalele sunt „zdrențuite” și vin în mai multe culori, de la alb la mai multe nuanțe de mov. Cu siguranță un punct de atracție oriunde alegi să le plantezi.

Bulbi de lalele Papagal Alb și Negru
Bulbi de lalele Papagal Alb și Negru

Pentru un buget mai redus, acești bulbi de lalea violet vin câte 5 într-un pachet și costă mai puțin de 10 lei.

Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”
Recomandări
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”
Flori pe care să le plantezi toamna

Iar dacă vrei să îți umpli tot balconul sau grădina, poți alege un pachet de bulbi de toamnă de lalele „orange Princess”, „purele flag” și zambile struguraș.

Flori pe care să le plantezi toamna
Bulbi de toamnă

Zambile

Zambilele ar trebui să fie nelipsite din orice grădină sau balcon. Ele se plantează toamna și înfloresc la finalul iernii, aducând mirosul proaspăt de început de primăvară în orice spațiu.

De altfel, în februarie-martie, zambilele sunt foarte populare. Ele sunt oferite în dar la fiecare început de primăvară. Au un miros puternic și sunt de-o frumusețe aparte.

Poți alege acești bulbi de zambile Gipsy Queen, de o culoare minunată, la un preț de 30 de lei.

Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”
Recomandări
Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”
Flori pe care să le plantezi toamna
Bulbi de zambile Gipsy Queen

Sau poți să iei 10 bulbi de zambila Armeniacum, ideali pentru grădină sau spații mai mari. În plus, au un preț foarte bun de până în 6 lei.

10 bulbi de zambila Armeniacum,
10 bulbi de zambila Armeniacum

Dacă vrei diversitate și explozie de culori, acest pachet de bulbi de zambile Mix îți vor înfrumuseța balconul. Le poți dărui doamnelor și domnișoarelor de 1 martie, ca simbol al venirii primăverii.

Flori pe care să le plantezi toamna

Frezii

Freziile sunt delicate și au un parfum deosebit. Se pot planta în grădină sau în ghiveci, însă au nevoie de o îngrijire aparte, tocmai pentru că sunt atât de delicate.

Bulbi de frezii în mai multe culori
Bulbi de frezii în mai multe culori

Există aproximativ 30 de specii de frezii și peste 300 de hibrizi. Ele vin în diferite culori, forme și dimensiuni. Cel mai bine ar fi să plantezi bulbi de frezii în mai multe culori. Prețul acestor pachete de câte 15 sau 20 de bulbi sunt avantajoase, iar unele dintre sunt duble. De exemplu, acest pachet de frezii duble multicolor costă doar 35 de lei.

Pachet de frezii duble multicolor
Pachet de frezii duble multicolor

Dar dacă iubești mirosul freziilor, însă vrei să păstrezi o anumită cromatică, acest pachet de bulbi de frezii albe te vor încânta. Le poți integra alături de alte flori pentru a realiza exact ceea ce îți dorești în balconul sau grădina ta.

Freziile se cultivă cel mai adesea în seră, iar asta pentru că nu rezistă la temperaturi scăzute. De altfel, va trebui să le aduci în casă iarna sau în perioada răcoroasă, dacă alegi să le pui în balcon ori grădină.

Cel mai bine este să le oferi un spațiu în ghiveci, astfel încât să poți muta florile fără mari bătăi de cap.

Narcise

Narcisele sunt aproape peste tot. Sunt preferate pentru a înfrumuseța un oraș deoarece sunt ușor de îngrijit și au un parfum plăcut. Sunt rezistente și ușor de plantat.

Bulbii de narcise
Bulbii de narcise

Bulbii de narcise se plantează în luna octombrie și se separă la începutul verii sau al toamnei. Narcisele sunt flori care preferă zonele luminoase, fără prea multă umiditate.

Ar trebui să folosești neapărat o pereche de mănuși când plantezi bulbi de narcise, pentru că ei conțin substanțe toxice.

Florile narciselor pot fi albe, galbene sau portocalii. Chiar și așa, există soiuri hibride de narcise multicolor cu variațiuni între toate aceste culori.

Narcise multicolor
Narcise multicolor

Ele înfloresc din martie până aprilie și se înmulțesc prin divizarea bulbilor, mai rar prin semințe. Astfel încât, dacă vrei să ai narcise în grădină sau balcon, va trebui să cumperi un pachet de bulbi de narcise, al cărui preț variază între 5 lei și 130 de lei, în funcție de cantitate și soi.

Pachet de bulbi de narcise
Pachet de bulbi de narcise

Crini

Bulbii de crini

Se știe despre crini că au un miros foarte puternic și plăcut. De fapt, ei fac parte din florile cu cel mai puternic miros. Cresc în bulbi și pot ajunge la o înălțime între 60 și 180 de centimetri.

Bulbii de crini se plantează adânc în pământ. În fiecare an, noua tulpină scoate rădăcini deasupra bulbului.

Aceste flori parfumate vin într-o multitudine de culori. Există și câteva modele de crini cu pete și puncte.

Modele de crini cu pete și puncte.
Modele de crini cu pete și puncte

Ar trebui să ții întotdeauna crinii afară sau pe balcon, pentru că au nevoie de mult oxigen. Florile înfloresc primăvara sau vara și bulbii pot fi plantați și în ghivece. Bulbii de crini au nevoie de soare sau semi-umbră și ar trebui plantați la o adâncime de două ori și jumătatea cât înălțimea bulbului.

Bulbii de crini
Bulbii de crini

Iriși

Flori pe care să le plantezi toamna
Bulbi de iris

Irisul este o floare specială și delicată. Ca să plantezi bulbi de iris, trebuie să știi că este o floare de grădină potrivită pentru fiecare anotimp. Va sta înflorit până toamna târziu și va oferi o explozie de culoare grădinii sau balconului tău.

Ar trebui să plantezi bulbi sau rizomi de rădăcină de iris de la sfârșitul verii până la începutul toamnei.

Flori pe care să le plantezi toamna
Rizomi de rădăcină de iris

Dacă ești în căutare de un iris mai special, acești bulbi Hollandica Picasso sunt un adevărat spectacol atunci când înfloresc.

bulbi Hollandica Picasso
Bulbi Hollandica Picasso

Brândușe

La fel ca ghioceii, brândușele sunt vestitori ai primăverii. Vor înflori imediat ce trece perioada rece și poți să le cultivi în grădini, dar și în ghivece pe balcon.

Bulbii de brândușe
Bulbii de brândușe

Bulbii de brândușe se plantează la începutul toamnei. Poți crea varietate pe balconul tău adăugându-i printre alte ghivece cu feri colorate.

Ei se plantează la 3-4 centimetri adâncime și au nevoie de un drenaj bun. Nu lăsa solul umed, mai ales când planta e latentă, pe perioada verii.

Dacă vrei, poți amesteca diferite specii de brândușe, iar dacă vrei ceva mai special, poți alege bulbi de brândușe Crocus Speciei Mix.

bulbi de brândușe Crocus Speciei Mix
Bulbi de brândușe Crocus Speciei Mix.

Lăcrămioare

Lăcărmioarele se mai numesc și mărgăritar, fiind cunoscute și ca vestitoare ale primăverii. Ele apar în luna aprilie și au flori albe, cu un miros plăcut.

Ele se plantează foarte ușor și sunt ușor de întreținut. În plus, se poate face toamna sau la începutul primăverii, martie sau aprilie.

Ține minte că frunzele și fructele sunt toxice pentru om și animale. Înfrumusețează-ți grădina sau balconul în această toamnă, alegând semințe și bulbi de flori colorate și diverse.

Vei găsi bulbi și semințe la diverse prețuri, în funcție de specii și cantitate. De exemplu, poți găsi semințe de panseluțe la mai puțin de doi lei.

Semințe de panseluțe
Semințe de panseluțe

Și semințele de margarete vin la același preț, așa că nu trebuie să dai o mulțime de bani pentru a îți înfrumuseța un colț de casă, balconul, terasa ori grădina.

Ghiocei

Bulbii de ghiocel sunt foarte ieftin
Bulbii de ghiocel sunt foarte ieftin

Sunt primele flori care apar anual, de aceea ghioceii sunt vestitorii primăverii. Ei sunt gingași și foarte firavi. Bulbii de ghiocel sunt foarte ieftini. Se plantează la 6 centimetri și cresc cel mai bine în locuri umbrite sau ușor însorite.

Îi poți pune în orice sol fertil și umed. Ei se plantează din septembrie până în noiembrie în sol cu compost și necesită să fie singuri, fără alte plante în vecinătatea lor.

Bulbii de ghiocel se manevrează cu grijă, pentru că sunt delicați. Vor înflori în lunile februarie-martie și sunt plante rezistente la bai și dăunători.

Bulbii de ghiocel
Bulbii de ghiocel

Fie că vrei să îți faci o grădină sau un balcon pline de flori colorate sau vrei să păstrezi o anumită cromatică, vei găsi aceste flori în multe game de culori. Cu puțină răbdare, te vei bucura de aceste flori parfumate și care îți vor înviora diminețile.


Citeşte și: Ce borcane îți trebuie ca să pui murături și conserve

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
FANATIK.RO
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Viva.ro
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
GSP.RO
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
FANATIK.RO
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
Știrileprotv.ro
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Observatornews.ro
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun
HOROSCOP
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI