Flori și plante de apartament ușor de îngrijit

Crinul păcii

Crinul păcii este cea mai bună alegere pentru tine când vine vorba de plante de interior ușor de îngrijit. Doar ascunde-l într-un colț al casei, lasă-i florile albe frumoase în formă de pânze și frunzișul lucios să îți înveselească spațiul de locuit. 

Pe lângă aspectul său uimitor, este și un purificator de aer natural și poate neutraliza aerul toxic din încăpere.

Crinul păcii este cel mai ușor de îngrijit. Poate suporta neglijența și chiar îți poate spune când îi este sete – trebuie doar să observi cum se comportă. Crinul păcii este tolerant la secetă – trebuie doar să uzi planta o dată pe săptămână. Asigură-te că solul se usucă înainte de următoarea udare pentru a-i păstra rădăcina sănătoasă. Crinul păcii crește bine la umbră parțială și totală.

Kalanchoe

Kalanchoe este o suculentă înfloritoare. Florile sale grupate, variind în culori, pot înflori timp de mai multe săptămâni. Cu o bună îngrijire, te poți bucura de florile sale strălucitoare și frumoase de-a lungul anilor.

Fiind o suculentă, kalanchoe urăște solul umed. Asigură-te că îl plantezi într-un sol bine drenat și nu îl uda prea des. Este necesar să acorzi kalanchoe-ului tău șase săptămâni de 12-14 ore în întuneric pentru ca acesta să dezvolte mugurii florali. După aceea, poți pune planta la soare parțial sau la umbră ușoară pentru ca florile să înflorească.

Una dintre cele mai bătăioase ziariste din România a răbufnit: „Hoțiile din trecut s-au prescris. Cele din viitor sunt acum legalizate prin noua OUG 13”
Recomandări
Una dintre cele mai bătăioase ziariste din România a răbufnit: „Hoțiile din trecut s-au prescris. Cele din viitor sunt acum legalizate prin noua OUG 13”

Anthurium 

Anthurium este planta cu cea mai lungă perioadă de înflorire din lume. „Florile” sale – spițele de un roșu orbitor, roz, alb, violet, pot rezista câteva luni în casa ta. La fel ca și crinii păcii, frunzele de culoare verde închis ale anthuriumului pot purifica aerul din interior.

Anthurium rămâne una dintre cele mai bune flori de interior pentru începători datorită ușurinței cu care se îngrijește. Fiind o epifită, are nevoie de o plantă gazdă pe care să crească. 

Amestecul de sol pe bază de mușchi funcționează cel mai bine pentru această plantă. Rădăcina de Anthurium este ușor de putrezit, așa că asigură-te că primul centimetru superior al solului este uscat înainte de următoarea udare. 

Aducerea plantei într-un spațiu luminos, sub lumina indirectă a soarelui, te va răsplăti cu o mulțime de flori mari.

Crăciunel – cactus de Crăciun

Frunzele sale interesante și florile tubulare în roz și liliac vor fura toate privirile. Această superbă plantă cu flori de iarnă poate fi cea mai exotică, dar și cea mai ușor de îngrijit plantă pe care o poți obține pentru perioada sărbătorilor.

Cactusul de Crăciun nu favorizează condițiile uscate, precum rudele sale din deșerturi. Prin urmare, udarea regulată și menținerea solului ușor umed este importantă. Se bucură de multă lumină solară, dar evită soarele direct, deoarece îi poate arde frunzele. 

Avem documente din interiorul Eurohold Bulgaria: cu 555 de milioane de lei încasați de la români, Euroins a transferat active în propriul grup de la Sofia, înainte de insolvență! Totalul mutat în două zile, sub ochii statului româ
Recomandări
Avem documente din interiorul Eurohold Bulgaria: cu 555 de milioane de lei încasați de la români, Euroins a transferat active în propriul grup de la Sofia, înainte de insolvență! Totalul mutat în două zile, sub ochii statului româ

Crăciunelul adoră umiditatea, așa că îl poți amplasa în baie, în bucătărie sau pe o tavă cu pietricele. Cu șase săptămâni înainte de înflorire, acoperă cactusul în timpul zilei pentru ca acesta să speculeze mugurii florali.

Amaryllis

Dacă ești începător, dar iubești bulbii cu flori și florile în formă de trompetă, amaryllis este alegerea perfectă pentru tine. Cel mai ușor de cultivat dintre bulbi, dar care prezintă flori uimitoare, amaryllis devine o plantă de interior foarte populară.

Pentru a ușura procesul de plantare, nu folosi pământul de grădină. Cumpără în schimb amestecul nutritiv pentru ghiveci. Amaryllis este un iubitor de soare – are nevoie de cel puțin 6 ore de lumină solară pentru a produce flori mari. 

Udă în mod regulat, dar nu uda partea bulbului de deasupra solului. După prima înflorire, asigură-te că tai florile ofilite și  tulpinile căzute până în vârful bulbului. Apoi, poți aduce bulbul într-un loc întunecat și îl poți lăsa să se odihnească în 6-8 săptămâni pentru a-l pregăti pentru următoarea înflorire.

Orhideea Phalaenopsis

Orhideea Phalaenopsis este o plantă cu flori superbe. Îi poți zări florile de dimensiuni mari și de lungă durată în multe reviste de design interior.

Senatorii au dezincriminat abuzul și neglijența în serviciu sub pragul de 250.000 de lei. Dragnea și Grindeanu au încercat același lucru prin OUG 13
Recomandări
Senatorii au dezincriminat abuzul și neglijența în serviciu sub pragul de 250.000 de lei. Dragnea și Grindeanu au încercat același lucru prin OUG 13

Deși orhideele sunt, în general, renumite pentru că sunt dificil de cultivat, orhideea phalaenopsis este o floare de interior populară pentru începători. 

Acestea se bucură de lumina indirectă a soarelui și pot tolera condițiile de lumină scăzută. Ca orice fel de epifită, acest tip de orhidee necesită un material special pentru ghiveci, cum ar fi așchii de scoarță sau scoarță de brad măcinată amestecată cu cărbune pentru a controla apa. O poți uda dimineața și planta ta ar trebui să reziste mult timp.

Planta ruj – Aeschynanthus

Planta ruj este renumită pentru frunzele sale lucioase și florile neobișnuite. Dintr-un mugure roșu-maroniu iese o floare stacojie. Acest spectacol elaborat amintește de un ruj deschis.

Pe cât este de exotică, pe atât este extrem de ușor de îngrijit. Un sol bine drenat și aerisit, amestecat cu îngrășământ lichid, constituie un bun amestec pentru ghiveci. 

Lumina este elementul crucial pentru creșterea și înflorirea sa. Pune planta sub o lumină solară mare sau medie și vei fi răsplătit cu flori roșii uimitoare. Pune-i apă doar atunci când cei câțiva centimetri de la suprafața solului se usucă. 

Hibiscus

Hibiscus este un mic arbust veșnic verde. Oricât de mic ar fi, de obicei cu o înălțime de 10 cm, poate capta toată atenția datorită florilor sale uriașe și aspectuoase. 

Floarea variază de la cea de bază, de o singură culoare, cum ar fi roșu, roz, violet, până la amestecuri fanteziste de culori. Pentru începători, însă, hibiscusul monocolor este foarte recomandat, deoarece înflorește mai abundent și mai regulat. 

Fiind o plantă tropicală, hibiscusul are nevoie de multă lumină directă a soarelui pentru a înflori, chiar dacă poate crește perfect fără lumină directă a soarelui. 

Așadar, un loc însorit la fereastră este un loc perfect pentru a pune hibiscus-ul tău. Îi poți da o cantitate generoasă de apă pe vreme caldă, dar asigură-te că ghiveciul are o gaură de drenaj excelentă. 

Orice pământ de ghiveci este bun, dar pământul argilos funcționează cel mai bine pentru hibiscusul tău. Trebuie să îi oferi plantei puțină tăiere pentru a-i oferi o bună compactare.

Bromelia

Bromelia aduce vibrația tropicală și însorită în casa ta. Florile sale colorate și exotice, care seamănă cu coroana de ananas, nu vor înceta niciodată să îți uimească musafirii.

Chiar dacă aspectul său neobișnuit poate aduce impresia unei întrețineri ridicate, este una dintre uimitoarele flori de interior pentru începători. 

Bromeliada nu este pretențioasă în ceea ce privește solul; cu toate acestea, amestecul de pământ de ghiveci și scoarță de orhidee este ideal pentru planta ta. 

Este sensibilă la udarea excesivă. Udă planta doar atunci când solul este uscat. Se dezvoltă în spații însorite și luminoase. Cu toate acestea, expunerea la lumina directă a soarelui îi poate deteriora minunatul frunziș. Bromelia expune flori o singură dată în viața sa. Dar planta mamă va produce urmași pentru a continua moștenirea.

Violeta africană

Variind de la flori unicolore, precum roz, alb, violet, până la flori multicolore: albul nuanțat de roz la margine, violetele africane pot fi un punct de atracție vesel pentru casa ta. 

Probabil cea mai pretențioasă plantă de pe această listă, violeta africană poate fi totuși cea mai bună prietenă a ta, dacă urmezi instrucțiunile. 

Violeta africană se dezvoltă bine în solul liber și poros. Ca începător, poți obține sol specializat pentru violete africane de la magazinele de flori. Udă planta de jos pentru a preveni apariția petelor foliare. 

Solul trebuie să fie de la ușor umed la uscat înainte de următoarea udare. Violeta africană se dezvoltă bine în lumina indirectă sau filtrată a soarelui.

Primula Rosea

Florile sale vibrante, atrăgătoare, ținute cu grație de tulpina sa lungă și subțire pot impresiona pe oricine. Pe lângă delicatețea sa, primula este, de asemenea, iubită pentru florile sale de lungă durată.

Primula Roșea are nevoie de același sol ușor, bine drenat și poros ca și violeta africană. Într-adevăr, amestecul de sol pentru violete africane funcționează bine pentru această plantă. De asemenea, se bucură de umezeală și umiditate, așa că asigură-te că uzi și pulverizezi frunzele în mod regulat. 

Lumina ideală pentru primula rosea este lumina soarelui indirectă și filtrată.

Aceste flori de interior pentru începători necesită puțină dragoste și precauție pentru a le face să înflorească. 

Sursa foto: 123rf.com

Insecticid natural pentru flori. Ingrediente împotriva dăunătorilor

După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
GSP.RO
După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Comoara veche de secole găsită în casă care va îmbogăți o familie. A fost descoperită din întâmplare
Playtech.ro
Comoara veche de secole găsită în casă care va îmbogăți o familie. A fost descoperită din întâmplare
S-a aflat! Ce pensie are Miron Cozma. Mulți pensionari din România nu îndrăznesc să viseze la această sumă
Viva.ro
S-a aflat! Ce pensie are Miron Cozma. Mulți pensionari din România nu îndrăznesc să viseze la această sumă
Ce pensie va avea un român cu 4.000 de lei salariu, după 35 de ani de muncă
Observatornews.ro
Ce pensie va avea un român cu 4.000 de lei salariu, după 35 de ani de muncă
O româncă, dansatoare într-un club de noapte, a devenit eroină în Italia, după ce și-a salvat angajatorul de la un atac cu cuțitul. Cum a procedat femeia
Știrileprotv.ro
O româncă, dansatoare într-un club de noapte, a devenit eroină în Italia, după ce și-a salvat angajatorul de la un atac cu cuțitul. Cum a procedat femeia
Ce înseamnă, de fapt, luminile intermitente de pe routerul WiFi. Două dintre ele nu trebuie ignorate niciodată
FANATIK.RO
Ce înseamnă, de fapt, luminile intermitente de pe routerul WiFi. Două dintre ele nu trebuie ignorate niciodată
FOTO | Ce făcea acest tânăr într-o parcare. Trecătorii au fost şocaţi când au văzut ce face şi cine este
Orangesport.ro
FOTO | Ce făcea acest tânăr într-o parcare. Trecătorii au fost şocaţi când au văzut ce face şi cine este
Adevărul din spatele divorțului dintre Deea și Dinu Maxer. Apropiații cuplului dau detalii din spatele ușilor închise
Unica.ro
Adevărul din spatele divorțului dintre Deea și Dinu Maxer. Apropiații cuplului dau detalii din spatele ușilor închise
Horoscop 29 martie 2023. Peștii sunt foarte activi și dornici de emancipare, poate chiar caută să aducă un pic de lux în existența lor
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2023. Peștii sunt foarte activi și dornici de emancipare, poate chiar caută să aducă un pic de lux în existența lor
Cel mai important eveniment multidisciplinar din România
PUBLICITATE
Cel mai important eveniment multidisciplinar din România