Mergi direct la conținut »
Fostul sediu al Liceului ”Nicolae Tonitza”, scos la licitație Galerie foto
3imagini

Vila în stil eclectic în care a funcționat Liceul ”Nicolae Tonitza” a fost scoasă la licitație cu un preț de pornire de 3.000.000 de euro. Valoarea imobilului este estimată de către casa de licitații Artmark Historical Estate la 3,5-4 milioane de euro.

De Adrian Ilie,

Imobilul a fost construit în 1895, sub influența școlii franceze de arhitectură a vremii, și are o suprafață utilă de 1045 metriu păstrați, distribuiți în 19 camere și opt băi, dispuse la demisol, parter, două etaje și mansardă.

”Fațada simetrică este împărțită în trei registre și decorată cu elemente de sorginte neoclasică: ancadramentele ferestrelor cu frontoane și arcade, pilaștri cu caneluri, ornamente ce oferă un aspect impozant edificiului”, se arată în prezentarea făcută de către casa de licitații.

Vila a fost consolidată și renovată în anii 2015-2016, cu păstrarea detaliilor originale, pe baza unei expertize realizate de specialiști în restaurarea monumentelor istorice.

În anii 50, aici a funcționat Liceul de Arte Plastice din București. Sediul central se afla în Casa Robescu din Str. General Berthelot nr. 12, iar internatul și cantina, împreună cu alte câteva ateliere (pictură, desen, gravură) se aflau în casa de față. În 1970, Liceul a primit numele pictorului român Nicolae Tonitza (1886-1940).

Close
Închide
  Close