„Acest fruct este folosit din timpuri foarte vechi. Este considerat fructul tinereţii. Ba chiar există o legendă care spune că are capacitatea de a transforma părul cărunt în păr castaniu”, spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi pe site-ul www.doctormenci.ro.
Dintre toate proprietăţile acestui fruct cea mai importantă este cea de antioxidant, dar este şi un puternic depurativ. Pentru că are în compoziţie vitamine, minerale şi fibre, goji combate stresul, creşte nivelul de energie din organism, şi, pentru că vine vara şi ne vom expune foarte mult la soare, este bine de ştiut că aceste fructe ne protejează pielea împotriva radiaţiilor solare puternice. Mai mult, menţine sistemul nervos sănătos, scade nivelul colesterolului, întăreşte oasele şi ligamentele, normalizează nivelul glicemiei.
Goji este o sursă de zeaxantină, care alături de luteină, protejează sănătatea ochilor. Conţine chiar şi betacaroten, cunoscut ca nutrient benefic retinei.
Cum se pot consuma
Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate sau fructe proaspete. Menci spune că în fiecare zi mănâncă „o mână de goji” şi ne recomandă să le consumăm ca atare, pentru că prin fierbere se pierd fibrele şi. De asemenea, aceste fructe se poat prepara sub formă de suc sau se pot amesteca cu iaurturi, cereale.