MENIU CAUTĂ
02 Mai. 2017 23:30

VIDEO / Guguluf cu lămâie la doar 8,60 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Distribuie

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Azi, Guguluf cu lămâie la doar 8,60 lei.

Costuri aproximative ingrediente: ouă – 3 lei, făină -1 leu , zahăr –0,50 lei, ulei – 0,50 lei, vanilie – 1 leu, praf de copt – 0,50 lei, sare – 0,10 lei, lămâi: 1 leu, zahăr pudră: 0,50 lei, unt: 0,50 lei. Total: 8,60 lei

Guguluf cu lămâie

Ingrediente: 6 ouă, 150 g zahăr, 200 g făină, 3 linguri ulei, un plic praf de copt, două linguri zeamă de lămâie, 3 linguri apă rece, coaja rasă de la două lămâi, un praf de sare, o fiolă esență de vanilie; pentru decor – zahăr pudră vanilat; pentru uns forma- unt și făină.

Preparare: Albușurile se bat spumă cu puțină sare. Se adaugă zahărul treptat și se mixează continuu până se dizolvă. Peste gălbenușuri se adaugă uleiul, praful de copt, zeama de lămâie, apa, vanilia și coaja rasă de lămâie. Peste compoziția de gălbenușuri se adaugă albușurile spumă și se încorporează ușor. Se pune în forma specială, unsă  cu unt și tapetată cu făină, și se coace cam 20 de minute la foc potrivit. Se lasă să se răcescă în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se pudrează cu zahăr vanilat.

Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Covrigi cu vanilie şi lămâie la doar 7,20 lei

Comentarii