MENIU CAUTĂ

Hamsii crocante cu doar 8,50 lei Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun / VIDEO

Distribuie

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluiri de mâncare delicioase. Astăzi, hamsii crocante cu doar 8,50 lei.

Costuri aproximative ingrediente: hamsii: 5 lei, piper: 0,50 lei,ulei: 1 leu, făină: 0,50 lei, mălai: 0,50 lei, lămâie: 1 leu. Total= 8,50 lei 

Hamsii crocante 

Ingrediente: 500 g hamsii, 100 g făină, 50 g mălai, piper, ulei pentru prăjit, lămâie pentru servit

Preparare: hamsiile se decongelează, se spală şi apoi li se rup capetele şi măruntaiele astfel: se rupe capul apoi se trage în lateral, în sens invers şirii spinării, pentru a scoate şi măruntaiele întregi. Apoi se spală cu apă rece de 5-6 ori şi ultima dată se lasă în apă timp de 1-2 ore dacă sunt foarte sărate. Se scurg foarte bine de apă. Într-o pungă mai mare se pune făina, mălaiul se adaugă piper şi se amestecă. Se pune amestecul într-o tavă apoi se adaugă hamsiile și se tăvălesc pentru a le tapeta în întregime. Se pun la prăjit în ulei încins pentru 2-3 minute. Apoi se pun pe hârtie absorbantă. Se servesc calde cu felii de lămâie.

Comentarii