Marmaris este ideal de explorat în plin sezon estival, mai ales dacă îți dorești să combini relaxarea la plajă cu experiențele culturale sau excursiile în împrejurimi, iar Europa Travel îți propune un sejur de 6 nopți, cu autocarul, la tarife accesibile de la 309 euro/persoană, în plin sezon estival!

Bate la pas orașul vechi

Marmaris s-a dezvoltat în jurul celui mai mare port natural din Turcia, ce este dominat de vechiul Castel al lui Soliman Magnificul, iar centrul istoric păstrează încă atmosfera tipic otomană, cu străduțe înguste, pietruite și pline de bazaruri. Tot aici se află și Băile Turcești, unde te poți opri și tu pentru o porție de relaxare la sauna umedă, jacuzzi sau masaj. La mică distanță de vechea fortăreață ridicată de ionieni, vei găsi și Caravanseraiul Hafsa, loc important pentru că aici a locuit mama lui Soliman Magnificul, care funcționează astăzi ca restaurant tradițional și centru de shopping.

Descoperă insulele din împrejurimi!

O croazieră pe apele de smarald ale Mării Egee nu ar trebui să lipsească din itinerariul tău. Europa Travel îți propune câteva excursii opționale prin care să descoperi împrejurimile pline de splendoare ale Maramrisului.

Poți descoperi Insula Cleopatrei, un colț de paradis din Golful Gokova, care ar fi fost amenajat special pentru Regina Egiptului. Legenda spune că nisipul fin ar fi fost adus chiar de pe malul Nilului, de către Marc Antoniu, ca dovadă a iubirii sale. Dar și Rhodos, Insula Soarelui din Grecia, unde te poți bucura de plajă pe nisipurile aurii ale orașului Lindos sau poți urca până la Acropolele Antice, clădite de dorieni.

Mergi la plajă cu dolmusul

Marmaris găzduiește câteva plaje populare, unele dintre ele sunt pietroase, iar altele cu nisip, fiind premiate cu „Blue Flag” pentru apele clare, curățenie și serviciile de calitate. Plajele principale ale Marmarisului sunt interconectate prin dolmus (autobuz local), așa că poți ajunge destul de repede la ele, însă mai există posibilitatea și de a lua taxiul de apă.

Turunc Beach este una dintre cele mai vizitate plaje, compusă dintr-un amestec de nisip și pietriș, cu ape turcoaz și păduri dese de conifere. Vei mai găsi și fâșii de coastă ceva mai izolate, virgine, unde accesul este permis doar până la apus, și contra unei taxe de rezervație. Un exemplu în acest sens este așa Plaja Iztuzu, din zona Deltei Dalyan, loc preferat de țestoasele Caretta Caretta care își depun ouăle în nisipul fin.

Aventuri de neuitat într-o experiență de tip jeep safari

Un mod excelent prin care poți descoperi satele montane din regiunea Mugla, aflate foarte aproape de orașul Marmaris, poate fi excursia jeep safari pe culmile montane. Surprinde cele mai pitorești peisaje până la satul Turgut, o așezare tradițională recunoscută îndeosebi pentru Cascada Selale, cu ape cristaline, îmbrățișată de pini și vegetație mediteraneană. Un alt traseu popular este cel spre satul Bozburun, unde vei pătrunde în atmosfera tipic otomană a Turciei și către Plaja Icmeler, unde vei face și o scurtă oprire pentru înot.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Marmaris

Hotel Cihanturk 3* – tarife de la 309 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.