Infecția urinară este una dintre cele mai răspândite infecții, mai des întâlnită chiar decât infecțiile respiratorii. Atenție însă, chiar dacă este ușor de vindecat, un tratament după ureche nu face decât să ducă la complicații periculoase și la reapariția infecției. Așadar, pentru a trata corect infecția urinară, trebuie să știi cu ce te confrunți.
Ce este infecția urinară?
Infecția tractului urinar este o infecție bacteriană care afectează vezica urinară, rinichii, ureterul sau uretră, organismele care alcătuiesc tractul urinar. În cele mai multe cazuri, infecțiile urinare sunt provocate de bacteriile din intestinul gros care pătrund în uretră și ajung în tractul urinar, respectiv la vezică și rinichi. Cea mai frecventă cauză a infecției urinare o reprezintă infectarea cu Escherichia coli. Infecțiile urinare pot fi de trei tipuri:
- uretrită: infecție la nivelul uretrei, care se trasmite sexual;
- cistită: inflamație a vezicii urinare, cea mai frecventă dintre infecțiile urinare;
- pielonefrită: infecția rinichilor, cea mai gravă formă a infecției urinare.
Infecția urinară – simptome
'Cel mai frecvent semn al infecției urinare este nevoia frecvența de a urina, însoțită de durere sau arsură și sensibilitate sau durere în partea de jos a abdomenului. De asemenea, urina tulbure sau mirosul neplăcut și durerea lombară sunt semne ale infecției urinare. În cazuri mai grave apar febra, frisoanele și vărsăturile', ne-a explicat ne-a explicat Dr. Chadi Muheidli (foto), medic specialist obstetrică-ginecologie.
Citește mai mult despre infecția urinară și complicațiile acesteia, pe Libertatea pentru femei.
Citește mai multe despre infecţie urinară pe Libertatea.
Comentarii