MENIU CAUTĂ
31 Mai. 2013 13:40

Înoată dacă vrei să scapi de celulită!

Distribuie

Cele mai multe probleme le avem, noi femeile, în zona şoldurilor, a coapselor sau a abdomenului. Acest tip de siluetă numit ginoid (grăsimea se acumulează în partea de jos a corpului) este de obicei de natură genetică şi strâns legat de secreţia de hormoni. Pentru a topi aceste depozite inestetice nu este suficient să mănânci mai puţin, ci trebuie să faci şi sport. O activitate fizică moderată, de durată poate acţiona asupra rezervelor de grăsime, făcându-le să dispar

Transformă grăsimea în energie

Pentru a transforma grăsimea în energie muşchii au nevoie de oxigen. Cu cât vei respira mai corect în timpul efortului cu atît vei topi grăsimile. De aceea efortul care are la bază acest proces de trasnformare se numesc sporturi de anduranţă: mersul rapid, ciclismul, joggingul, înotul, anumite exerciţii la sala de fitnes sau de aerobic.

Mergi dacă vrei să scapi de grăsime

Nu prea eşti adepta mersului la sală? Nici o problemă. E suficient să mergi rapid pentru a topi grăsimea şi a-ţi tonifica musculatura abdominală a feselor şi coapselor. Pentru a fi mai eficace, ia-ţi şi un podometru (un dispozitiv care măsoareă numărul de paşi parcurşi zilnic). Îl fixezi la centură şi contabilizezi paşii şi distanţele efectuate de-a lungul zilei. Ai nevoie de minimum 10.000 de paşi pentru rezultate bune.

Mergi la bazin, ca să topeşti grăsimea

Este cea mai potrivită activitate fizică pentru topirea inesteticei celulite de pe coapse şi pentru tonifierea abdomenului. În apă orice durere dispare, oboseala este limitată, astfel încât poţi înota mult, indiferent de greutate sau vârstă. În plus, nataţia are şi un efect drenant care uşurează picioarele. Pentru a creşte beneficiile variază stilurile şi foloseşte dipozitive suplimentare, cum ar fi labele sau palmele pentru înot.

Bicicleta întăreşte abdominalii

Avantajul acestui sport este mişcarea uşoară şi fără şocuri a scheletului. Dacă nu ai probleme cu durerile de mijloc, genunchi sau bazin (situaţii în care ai nevoie de aviz medical), poţi merge fără grijă pe bicicletă, la orice vârstă. Ca şi în cazul înotului, articulaţiile nu sunt afectate de greutetea corpului. Pedalând mai mult timp pe un teren în pantă îţi vei întări abdominalii şi coapsele eliminând celulita.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 20 februarie 2019
Comentarii