MENIU CAUTĂ
, de Miruna Darcovici

Legătura dintre colesterolul mărit și impotență. Ce spun medicii

Distribuie

Disfuncția erectilă (impotența) reprezintă inabilitatea de a obține și de a menține o erecție suficient de fermă pentru un act sexual. Asta nu înseamnă însă că dacă aveți din când în când probleme cu erecția, trebuie să vă faceți griji. Vă explicăm și care este legătura dintre colesterolul mărit și impotență.

Dacă disfuncția erectilă este o problemă continuă, poate cauza stres, vă poate afecta încrederea în sine și poate provoca probleme în relațiile personale. Problemele în obținerea și menținerea erecției pot semnala, de asemenea, prezența unor probleme de sănătate serioase care au nevoie de tratament sau se pot constitui într-un factor de risc pentru o afecțiune cardiacă ce stă să vină.

Dacă sunteți îngrijorat cu privire la o disfuncție erectilă, vorbiți cu medicul dumneavoastră – chiar dacă vă este jenă. Uneori, tratarea unei alte afecțiuni, despre care nu știați, este suficientă pentru a opri disfuncția erectilă. În alte cazuri, medicamentele sau alte tratamente directe sunt necesare.

Disfuncția erectilă (impotența). Simptome

  • dificultatea persistentă în a obține o erecție
  • dificultatea persistentă în a menține o erecție
  • apetit sexual redus

Medicul de familie este locul în care trebuie să mergeți prima dată atunci când bănuiți că ați putea avea o disfuncție erectilă. Astfel, mergeți la doctor dacă: Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

Citește mai multe despre colesterol pe Libertatea.

Comentarii