Lintea roşie are bobul mic, roşu- portocaliu, fierbe foarte uşor chiar se sfărâmă foarte repede, de aceea se pretează la realizarea supei cremă de linte şi a pastei aperitiv. Lintea roşie nu necesită înmuiere. În schimb, lintea verde, îşi păstrează forma după ce este gătită, fiind astfel ideală pentru salate sau garnituri. Totodată, se poate transforma uşor în piure şi astfel îmbogăţeşte supele.
„Datorită bogăţiei de substanţe hrănitoare, atât lintea roşie, cât şi cea verde oferă organismului o cantitate mare de energie, necesară mai ales iarna, când trebuie să facem faţă frigului. Lintea verde este foarte bogată în fier, element care stimulează producerea de energie termică în organism. Totodată, această leguminoasă asigură rezistenţă la efort şi este recomandată persoanelor în convalescenţă, datorită belşugului de substanţe hrănitoare. Consumată zilnic, lintea vine cu un alt punct forte: datorită conţinutului de magneziu, reduce riscul îmbolnăvirii sistemului cardiovascular şi ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Având un conţinut foarte scăzut de grăsimi, este indicată în alimentaţia persoanelor supraponderale şi a celor cu hipercolesteremie. Este indicată chiar şi în diabet în limita dietei zilnice”, ne-a declarat Nina Erena reprezentant Solaris. Atât lintea verde cât și cea roșie se găsesc în magazinele tip Plafar cu un preț aproximativ de 8 lei (500 de grame).