De ce să vizitezi Albania

Deși Albania devine încet-încet mai populară printre turiști, ea rămâne extrem de nedescoperită, precum și aproape complet nealterată. Albania se mândrește cu unele dintre cele mai bune exemple de arhitectură otomană din lume, alături de aerul mediteranean extrem de limpede și de plajele fabuloase.

Cel mai bun lucru este faptul că o călătorie în Albania este extrem de accesibilă, chiar și în comparație cu o mare parte din restul acestei părți a Europei.

Locuri de vizitat în Albania

Riviera albaneză – Plaja Himara

Locuri de vizitat în Albania

Riviera albaneză este poate cel mai popular loc din țară pe care îl vizitează turiștii. Riviera are o reputație tot mai mare ca locație muzicală importantă, multe festivaluri internaționale de muzică – inclusiv Turtle Fest și Soundwave Albania – având loc aici.

Cluburi de noapte precum Folie Marine de pe plaja Jale și Havana Beach Club de lângă Dhermi atrag tineri din întreaga Europă pe Riviera albaneză.

Reportaj Libertatea la punctul pe unde fug rușii în Finlanda, înainte ca și aici să se închidă granița: „Mama este fan absolut al lui Putin, dar mi-a zis să plec din țară”
Recomandări
Reportaj Libertatea la punctul pe unde fug rușii în Finlanda, înainte ca și aici să se închidă granița: „Mama este fan absolut al lui Putin, dar mi-a zis să plec din țară”

Orașul Himara, situat pe malul mării, este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat de pe rivieră, în timp ce Porto Palermo Beach, Llamani Beach și Filikuri Beach sunt unele dintre cele mai bune întinderi de nisip din zonă, iar Drymades Beach este unul dintre cele mai animate locuri de aici.

Tirana

Locuri de vizitat în Albania

Capitala Albaniei, Tirana, va fi punctul de plecare pentru mulți oameni care explorează cele mai bune locuri de vizitat din Albania.

Orașul găzduiește puține locații turistice care trebuie neapărat vizitate, dar moscheea Et’hem Bey din secolul al XVIII-lea merită o vizită.

Oamenii din Tirana, ca și marea majoritate a localnicilor albanezi, sunt excepțional de prietenoși, iar orașul este extrem de accesibil, cu mâncare și băuturi accesibile și delicioase.

Piața Skanderbeg este unul dintre cele mai importante locuri din Tirana și tot aici se găsește și Muzeul Național de Istorie.

În inima Pieței Skanderbeg – și, prin urmare, în inima Tiranei – se află o statuie a eroului național albanez istoric Skanderbeg.

Mobilizarea parțială, referendumurile din teritoriile ocupate și șantajul nuclear sunt strâns legate între ele. Noul scenariu al Kremlinului, văzut din Ucraina
Recomandări
Mobilizarea parțială, referendumurile din teritoriile ocupate și șantajul nuclear sunt strâns legate între ele. Noul scenariu al Kremlinului, văzut din Ucraina

Pasul Llogara

Locuri de vizitat în Albania

Pasul Llogara este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Albania, drumul oferind una dintre cele mai spectaculoase plimbări cu mașina din întreaga lume.

Situat în mijlocul Parcului Național Llogara, drumul se deplasează la peste 1.000 de metri deasupra nivelului mării, iar peisajele te vor impresiona.

În vârful trecătorii există o gamă bună de restaurante, care sunt locuri ideale pentru a te bucura de unele dintre cele mai uimitoare priveliști din Albania.

Parcul Național Llogara în sine găzduiește animale precum vulturul auriu, pisica sălbatică europeană și cerbul lopătar.

Un drum cu mașina de la Tirana la Saranda, luând în considerare trecătoarea Llogara, ar trebui să dureze câteva ore.

Berat

Locuri de vizitat în Albania
Ziar din Ungaria, despre dezvăluirile din Libertatea: „Mișmaș obraznic. În timp ce Putin amenință cu arma nucleară, armata română vrea să mute un radar NATO pentru un depozit Lidl”
Recomandări
Ziar din Ungaria, despre dezvăluirile din Libertatea: „Mișmaș obraznic. În timp ce Putin amenință cu arma nucleară, armata română vrea să mute un radar NATO pentru un depozit Lidl”

Berat se află în mijlocul Albaniei și se crede că este unul dintre cele mai vechi orașe din țară. Berat este adesea cunoscut sub porecla sa – Orașul celor o mie de ferestre – datorită amestecului său de arhitectură otomană și albaneză.

Principalul obiectiv turistic din Berat este castelul din secolul 14, Kalaja, în care locuiesc încă sute de persoane. A fost printre cele mai importante orașe albaneze din Imperiul Otoman, Berat a fost adăugat pe lista siturilor din Patrimoniul Mondial Unesco în 2008.

Biserica Sfânta Maria din Blachernae este un obiectiv obligatoriu pentru oricine vizitează Berat, la fel ca și cartierul Mangalem.

Saranda

Locuri de vizitat în Albania

Saranda este una dintre cele mai fierbinți locații turistice din Albania, orașul fiind supus unei dezvoltări uriașe în ultimii aproximativ 20 de ani.

Saranda găzduiește unele dintre cele mai de neuitat plaje din Albania, în timp ce situl Patrimoniului Mondial UNESCO de la Butrint se află chiar în afara Sarandei și merită și el o vizită.

Castelul Lekursi este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Saranda, oamenii venind aici pentru a se bucura de apusuri de soare uimitoare. Saranda este situată la o scurtă călătorie peste Marea Ionică de populara insulă grecească Corfu.

Gjirokastra

Locuri de vizitat în Albania

Oraș Unesco, Gjirokastra este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Albania. Arhitectura unică din perioada otomană – cu case proiectate ca niște mici castele – poate fi găsită peste tot în Gjirokastra, care are un muzeu militar și o galerie de artă în castelul său uimitor care domină orizontul.

În castelul din Gjirokastra are loc, de asemenea, un festival folcloric la fiecare cinci ani – ultimul a avut loc în 2015. Vizitarea vechiului bazar otoman din Gjirokastra ar trebui să fie pe agenda celor care vizitează această parte a țării.

Gjirokastra este renumită ca locul de naștere al scriitorului de renume mondial Ismail Kadare și al fostului dictator al Albaniei Enver Hoxha – astăzi, vechile lor case sunt muzee.

Kruja

Castelu Kruja

Situat la o scurtă călătorie de capitala Tirana, Kruja este un loc pe care trebuie să-l viziteze oricine se îndreaptă pentru prima dată spre Albania.

Kruja găzduiește muzeul etnografic național, dar este cel mai bine cunoscut pentru că aici se află muzeul Skanderbeg. Situat în castelul Kruja, muzeul este una dintre cele mai importante și mai populare atracții turistice din Albania.

Din această cetate, eroul Albaniei – George Kastrioti Skanderbeg – a apărat țara de invazia otomană pe o perioadă de trei decenii.

Castelul oferă, de asemenea, priveliști uluitoare asupra Mării Adriatice. Parcul național Qafe Shtama și mormântul lui Sari Saltik se află, de asemenea, în apropiere de Kruja.

Parcul Național Theth

Locuri de vizitat în Albania

Departe de cele mai mari orașe ale Albaniei, în nordul țării, se află Theth. Situat la înălțime în Alpii albanezi, Theth este o zonă desemnată de o frumusețe naturală excepțională și este ușor de înțeles de ce.

Parcul Național Theth este poate cel mai frumos loc din întreaga Albanie, cu cascada Grunas și Turnul Lock-in, ambele extrem de populare printre vizitatori.

Vârfurile muntoase Thethi, Boga, Razma și Vermoshi oferă o experiență de neuitat a Albaniei în cea mai naturală stare a sa.

Insulele Ksamil

Insulele Ksamil din Albania

Punctul culminant al Rivierei albaneze este, probabil, Insulele Ksamil, un grup izolat de trei insule mici situate chiar în largul coastei, accesibile doar cu barca din micul oraș Ksamil.

Făcând parte din Parcul Național Butrint, mai mare, Insulele Ksamil sunt un exemplu fantastic al Albaniei în forma sa cea mai neatinsă și mai nealterată.

Vizitarea Izvorului Ochiului Albastru este, de asemenea, o necesitate pentru oricine dorește să experimenteze ceea ce Ksamil are de oferit în timpul vacanței magice din Albania. Iulie și august sunt cele mai aglomerate perioade ale anului pentru Insulele Ksamil, dar chiar și atunci sunt puțini turiști aici.

Shkodra

Shkodra, Albania

Cel mai mare oraș din nordul Albaniei, Shkodra este adesea considerat capitala culturală a țării.

Acest lucru se datorează faptului că găzduiește evenimente precum Carnavalul, Ziua Lacului, Festivalul Copiilor și Shkodra Jazz Fest, în timp ce este, de asemenea, casa unui faimos castel istoric notabil pentru rolul său important în timpul Primului Război Balcanic.

Shkodra are un lac pur și simplu superb, în timp ce cetatea medievală Drisht se află la doar câțiva kilometri distanță. Faimosul teatru Migjeni se află, de asemenea, în Shkodra, împreună cu o piață care merită vizitată. Bucătăria Malazeze din Shkodra este, probabil, și cea mai bună din Albania.

Vlore

Vlore, Albania

În sud-vestul Albaniei se află populara stațiune de coastă Vlore, care a fost mult timp cunoscută mai ales pentru producția sa de măsline – se crede că adăpostește aproximativ 280.000 de măslini.

Vlore are multe obiective istorice importante, dar poate cel mai faimos dintre ele este clădirea Proclamației de Independență a Albaniei, unde Albania și-a declarat independența în urmă cu puțin peste 100 de ani.

Astăzi, există un monument dedicat acestui moment definitoriu din istoria Albaniei. Zona Cold Water din Vlore este populară printre turiștii mai tineri, datorită sumedeniei de baruri și restaurante la modă.

Biserica bizantină din Apollonia

Biserica bizantină din Apollonia

Apollonia a fost cândva unul dintre cele mai importante orașe din lume și, ca atare, este o destinație obligatorie pentru oricine vizitează Albania pentru prima dată.

Aflate în inima Albaniei, la mică distanță de orașul Fier, ruinele din Apollonia sunt uluitoare, iar priveliștile din această parte a țării sunt și ele superbe.

Durres

Durres, Albania

Principalul port al Albaniei, Durres este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi orașe ale națiunii. Durres este cel mai faimos pentru că găzduiește cel mai mare amfiteatru din Balcani, în timp ce porțiunea de coastă nordică nealterată a golfului Lalzit este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Albania.

În Durres au loc numeroase evenimente culturale și sărbători pe tot parcursul anului, iar orașul este, de asemenea, locul de naștere al lui Bujar Nishani, actualul președinte al Albaniei.

Lacul Koman

Lacul Koman

Pentru cele mai impresionante peisaje din întreaga regiune a Balcanilor, vizitarea lacului Koman din Albania ar trebui să fie pe lista de dorințe a oricui. Adesea descrisă ca fiind una dintre cele mai mari excursii cu barca din lume, călătoria îi duce pe vizitatori de la barajul hidroelectric de la Koman până la portul Fierza.

Sursa foto: 123rf.com

Locuri de vizitat în Cehia – cele mai apreciate destinații turistice

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Noi imagini cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecampf » De la ce a plecat totul
GSP.RO
Noi imagini cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecampf » De la ce a plecat totul
PROBLEME în cuplul regal! Decizia şoc luată de Regele Charles. Camillei nu i-a picat deloc bine
Playtech.ro
PROBLEME în cuplul regal! Decizia şoc luată de Regele Charles. Camillei nu i-a picat deloc bine
Acum totul e clar! Ce s-a întâmplat cu Patrick Mouratoglou și soția, după divorțul Simonei Halep
Viva.ro
Acum totul e clar! Ce s-a întâmplat cu Patrick Mouratoglou și soția, după divorțul Simonei Halep
Scandal răsunător în gimnastică: Amalia, o sportivă de 15 ani, ar fi amenințat că se sinucide din cauza abuzurilor de la antrenamente
Observatornews.ro
Scandal răsunător în gimnastică: Amalia, o sportivă de 15 ani, ar fi amenințat că se sinucide din cauza abuzurilor de la antrenamente
VIDEO | Avionul din care au căzut bucăți de metal, la scurt timp după decolare. A lăsat în urmă „jet de scântei”
Știrileprotv.ro
VIDEO | Avionul din care au căzut bucăți de metal, la scurt timp după decolare. A lăsat în urmă „jet de scântei”
Video şoc! Avem imaginile bătăii dintre Reghe şi Prodanca în plină stradă! Atenţie, filmare cu puternic impact emoţional! Exclusiv.
FANATIK.RO
Video şoc! Avem imaginile bătăii dintre Reghe şi Prodanca în plină stradă! Atenţie, filmare cu puternic impact emoţional! Exclusiv.
Video complet! Ce se întâmplă cu câteva secunde înainte de bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Abia apoi totul a escaladat în violenţă: "Ai filmat?"
Orangesport.ro
Video complet! Ce se întâmplă cu câteva secunde înainte de bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Abia apoi totul a escaladat în violenţă: "Ai filmat?"
Horoscop 25 septembrie 2022. Berbecii au la dispoziție o zi care aduce un dinamism special, care îi invită la modificarea condițiilor de trai
HOROSCOP
Horoscop 25 septembrie 2022. Berbecii au la dispoziție o zi care aduce un dinamism special, care îi invită la modificarea condițiilor de trai
Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): device-ul de care nu vei dori să te desprinzi
PUBLICITATE
Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): device-ul de care nu vei dori să te desprinzi