Despre Cehia

Aflată în inima Europei Centrale, Republica Cehă este un amestec de istorie și arhitectură, cu peisaje minunate. Orașele sale sunt pline de minuni gotice, de măreție barocă, iar zona naturală se mândrește cu păduri superbe, peșteri și munți atrăgători.

Economia Cehiei obține un venit substanțial din turism. În 2008, a existat o scădere a numărului de turiști în Praga, ce poate fi atribuită aprecierii coroanei cehe, care a făcut țara mai scumpă pentru vizitatori, în comparație cu nivelul serviciilor disponibile.

Există însă și alte centre de activitate turistică, în afara Pragăi, care este principalul punct de intrare pentru turiștii care vizitează și alte părți ale țării, cum ar fi stațiunile Karlovy Vary, Marianske Lazne și Frantiskovy Lazne, castelele Karlstejn, Cesky Krumlov și Lednice–Valtice. Între zonele naturale vizitate mai mult de turiști se numără Cesky raj, Sumava și Munții Krkonose.

Locuri de vizitat în Cehia

Praga

Locuri de vizitat în Praga - Cehia
Locuri de vizitat în Praga – Cehia
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”
Recomandări
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Praga este plină de magie arhitecturală: palate baroc și catedrale gotice se amestecă cu clădirile cubiste și Art Nouveau din jurul orașului. Casa care dansează din Praga este o odă arhitecturii moderne din oțel și sticlă, în timp ce ceasul său astronomic vechi de 600 de ani este una dintre cele mai uimitoare structuri din orașul vechi.

Unele dintre cele mai bune priveliști ale Pragăi se pot vedea din Turnul medieval Podul Carol și Turnul Primăriei Vechi de deasupra pieței principale. Există și priveliștea minunată de la Castelul Praga din secolul al IX-lea, care se află pe un deal și este cel mai mare complex din jurul unui castel din lume, conform Guinness World Records.

Un centru cultural și istoric, Praga găzduiește peste 100 de muzee, inclusiv cel dedicat scriitorului local Franz Kafka, Muzeul Național cu o colecție de peste 14 milioane de articole și Muzeul Comunismului, unic. De asemenea, nu trebuie să ratați Biblioteca Strahov din secolul al XII-lea, considerată una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

Descoperă și cele mai impresionante poduri celebre din lume.

Cesky Krumlov

Locuri de vizitat în Cehia - Cesky Krumlov
Locuri de vizitat în Cehia – Cesky Krumlov
De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD
Recomandări
De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD

Cesky Krumlov este o versiune mai mică, mai intimă a capitalei cehe și un punct de plecare excelent pentru a explora sudul țării. Centrul vechi al orașului, străzile pietruite și magazinele artistice sunt minunate de descoperit pe jos.

Castelul lui Cesky Krumlov este un Monument al Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO și unul dintre punctele de atracție ale orașului, dar turnul castelului și priveliștile sale uimitoare asupra orașului atrag cei mai mulți vizitatori.

Singurul teatru baroc din Republica Cehă este aici. Construit în 1682, își păstrează încă toate piesele și decorațiunile sale mecanice originale.

Vara, vizitatorii vin și la Cesky Krumlov pentru distracție acvatică, în special pentru rafting și tubing pe râul Vltava.

La doar 30 de kilometri distanță de CK se află Castelul gotic-baroc Hluboká nad Vltavou, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din țară.

Karlovy Vary

Destinații de vacanță în Cehia - Karlovy Vary
Destinații de vacanță în Cehia – Karlovy Vary

Karlovy Vary găzduiește multe izvoare termale care se presupune că au proprietăți vindecătoare. Spa-urile și centrele de wellness abundă aici, oferind totul, de la masaje clasice la terapie cu ventuze, până la băi curative.

Studiu InfoClima: Patru milioane de români, expuși zilnic la poluarea fonică produsă de traficul rutier. Cum sunt afectate starea de sănătate și calitatea viețiim sunt afectate starea de sănătate și calitatea vieții
Recomandări
Studiu InfoClima: Patru milioane de români, expuși zilnic la poluarea fonică produsă de traficul rutier. Cum sunt afectate starea de sănătate și calitatea viețiim sunt afectate starea de sănătate și calitatea vieții

Clădirile colorate neo-baroc și neo-renascentiste conferă orașului Karlovy Vary un aspect arhitectural unic, care nu poate fi găsit în alte orașe din Cehia.

De asemenea, merită vizitat Muzeul Moser, dedicat celebrei tradiții cehe de fabricare a sticlei.

Pentru cele mai bune priveliști din jur, luați funicularul până în vârful Dealului Prieteniei, apoi urcați pe Turnul de observație Diana. Există trasee marcate pe care le puteți folosi pentru a vă întoarce în oraș, pentru a vedea obiective și mai frumoase de-a lungul drumului.

Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, care se desfășoară în fiecare vară din 1946, atrage în fiecare an vedete de la Hollywood și peste 100.000 de iubitori de film.

Brno

Brno - locuri de vizitat în Cehia
Brno – locuri de vizitat în Cehia

Al doilea oraș ca mărime din Cehia, Brno nu primește prea multă atenție, dar există o mulțime de lucruri interesante de făcut aici dacă știi unde să cauți.

Centrul orașului Brno este dominat de măreașa Catedrală Sf. Petru și Pavel, un punct de referință excelent pentru a explora orașul vechi și frumoasa sa arhitectură gotică și barocă timpurie.

Deși Brno nu poate concura cu Praga când vine vorba de numărul masiv de muzee, orașul are câteva opțiuni unice de oferit. Treceți la Muzeul Culturii Romani, mergeți în subteran pentru un tur al adăpostului nuclear 10-Z sau vizitați Muzeul Orașului Brno din interiorul Castelului Špilberk.

Brno găzduiește, de asemenea, cel de-al doilea osuar ca mărime din Europa, situat sub Biserica Sf. Iacob, precum și un faimos sistem de tuneluri subterane și pivnițe cunoscute pur și simplu sub numele de „Labirint sub piața de legume”.

Ceskosaske Svycarsko

Ceskosaske Svycarsko - Cehia
Ceskosaske Svycarsko – Cehia

Munții de granit, labirinturile de stânci, văile și râpele adânci fac din Parcul Natural Elveția Boemă una dintre cele mai uimitoare destinații naturale din țară. Parcul este cel mai bine cunoscut pentru că găzduiește Pravčická brána, cel mai mare arc de piatră de granit din Europa, la 16 metri înălțime și aproape 27 de metri lățime.

Parcul se află chiar lângă Parcul Național Elveția Saxonă din Germania și traseele se încrucișează dintr-o țară în alta pentru drumeția supremă, fiind astfel unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Cehia.

Printre celelalte mari atracții din Parcul Național Elveția Boemă se numără cheile râului Kamenice, unde un ferryman vă va călăuzi printre pasajele înguste muntoase, pe lângă cascade.

Descoperă și cele mai impresionante obiective turistice din Europa.

Telc

Obiective turistice în Cehia - Telc
Obiective turistice în Cehia – Telc

Micul oraș Telc este cel mai bine cunoscut pentru piața orașului, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Un amestec de case colorate renascentiste și baroc cu frontoane înalte formează piața de aici.

Telc a fost odată o fortăreață medievală înconjurată de șanțuri și porți. Deși nimic din toate acestea nu supraviețuiește astăzi, există încă iazuri cu pești care înconjoară castelul de la capătul pieței. Castelul se află acolo unde a stat cândva castelul gotic original și poate fi accesat doar printr-un tur ghidat. Există un muzeu de istorie locală și o capelă fastuoasă în interiorul palatului.

Holasovice

Holasovice - Cehia
Holasovice – Cehia

Acest mic sat istoric este format din 17 ferme baroc care conțin peste 100 de clădiri. Amplasate lângă pădurea protejată Blanský, clădirile originale datează din anii 1200, deși majoritatea au fost reconstruite în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

În timp ce locul arată foarte mult ca un muzeu în aer liber, fermele sunt locuite permanent, deși unele dintre clădiri au fost amenajate ca atracții culturale. Pe lângă ferme, aici există și o fierărie și o mică capelă.

În aprilie, aici este sărbătorit un festival cunoscut, iar în luna iulie are loc în sat un vechi târg boem.

Parcului Național Krkonose

Locuri de vizitat în Cehia - Krkonose
Locuri de vizitat în Cehia – Krkonose

Întinderile incredibil de frumoase și sălbatice ale Parcului Național Krkonose se găsesc la granița cu Polonia, în nord-estul extrem al țării. Tăiat de pâraiele de munte și îmbrăcat în întinderi de păduri de brad, acest teren accidentat adăposetește și vârful Muntelui Snezka (cel mai înalt din Republica Cehă). O mulțime de trasee montane sunt în zonă, iar terenurile de schi apar ad-hoc în lunile de iarnă, oferind călătorilor ocazia de a se cufunda cu adevărat în peisajele alpine superbe. Este, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Cehia.

Kutna Hora

Locuri de vizitat în Cehia  - Kutna Hora
Locuri de vizitat în Cehia – Kutna Hora

Cei mai mulți vizitatori care sosesc în Kutna Hora sunt acolo pentru a vedea Osuarul Sedlec, o capelă baroc decorată cu oasele a peste 40.000 de oameni care au pierit în timpul războaielor hușite din secolele al XIV-lea și al XV-lea. Aceasta se numără printre cele mai vizitate obiective turistice din Cehia.

Biserica Sf. Barbara din apropiere este o capodoperă gotică și un sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, de asemenea, merită vizitat.

Cândva o zonă înfloritoare de extracție și prelucrare a argintului, Kutna Hora găzduiește acum câteva locuri istorice care păstrează acel trecut regal. Vizitatorii se pot îndrepta într-o mină medievală sau pot vizita un muzeu minier care recreează viața minerilor din secolele XVII-XIX.

Palatul Curții Italiene din apropiere a servit cândva drept centru de monetărie regală, iar astăzi este un muzeu al monedelor. Vizitatorii își pot bate propriile monede pentru a le lua acasă și pot vizita capela regală din palat.

Citeşte şi: În ce țări să nu mergi în vacanță în luna iulie

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (7)

andreea28s   •   22.01.2024, 21:29

foarte frumoase locurile, bine de stiut pentru cand organizam o iesire in Cehia

Daniel9090   •   13.01.2024, 08:50

Cehia oferă o experiență variată și memorabilă

Daniel9090   •   13.01.2024, 08:49

Cehia este cunoscută pentru castelele sale impresionante și biserici gotice

Vezi toate comentariile (7)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
FANATIK.RO
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Libertateapentrufemei.ro
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
FANATIK.RO
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Un bărbat a primit o factură la telefon de 134.000 de euro după ce și-a petrecut vacanța într-o țară din Europa
Știrileprotv.ro
Un bărbat a primit o factură la telefon de 134.000 de euro după ce și-a petrecut vacanța într-o țară din Europa
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
Unica.ro
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Judecătoarea Ancuţa Popoviciu nu mai vrea să judece cazul Vlad Pascu. Întreg procesul ar putea fi reluat de la zero
Observatornews.ro
Judecătoarea Ancuţa Popoviciu nu mai vrea să judece cazul Vlad Pascu. Întreg procesul ar putea fi reluat de la zero
Horoscop 19 aprilie 2024. Balanțele caută siguranța pe care nu le-o poate oferi nimeni, să fie sigure că vor dispune de anumite resurse
HOROSCOP
Horoscop 19 aprilie 2024. Balanțele caută siguranța pe care nu le-o poate oferi nimeni, să fie sigure că vor dispune de anumite resurse
RECOMANDĂRI