Descoperă cele mai apreciate locuri de vizitat în Germania:

Despre Germania

Germania se plasează, după suprafață, pe locul șapte în Europa și pe locul 63 la nivel global. Altitudinea variază de la altitudinile Munților Alpi în sud, până la țărmurile Mării Nordului (Nordsee), în nord-vest și Marea Baltică (Ostsee), în nord-est. Între acestea se află zonele de munte împădurite din Germania Centrală și terenurile joase din nord, traversate de câteva fluvii ale Europei, precum Rinul, Dunărea și Elba.

Germania are cele mai multe granițe cu țările europene decât oricare alt stat din Europa. Se învecinează în nord cu Danemarca, în est cu Polonia și Republica Cehă, în sud cu Austria și Elveția, în sud-vest cu Franța și Belgia iar în nord-vest cu Olanda. Capitala Germaniei este Berlin.

Cu o populație de 82 de milioane de locuitori, Germania este cea mai populată țară din Uniunea Europeană.

Cele mai cunoscute locuri de vizitat în Germania

Berlin

Poarta Brandenburg din Berlin
Poarta Brandenburg din Berlin
ANALIZĂ. Transporturile, ministerul dorit atât de PSD, cât și de PNL la rocada din mai. Care sunt mizele din spatele jocurilor de culise
Recomandări
ANALIZĂ. Transporturile, ministerul dorit atât de PSD, cât și de PNL la rocada din mai. Care sunt mizele din spatele jocurilor de culise

Berlinul este cu siguranță un oraș încărcat de istorie și unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Germania. După modelul Acropolei din Atena și construită pentru regele Frederic William al II-lea în 1791, monumentala Poarta Brandenburg din gresie din cartierul Mitte din Berlin a fost prima structură neoclasică a orașului.

Cele șase coloane uriașe de pe fiecare parte a structurii formează cinci pasaje impresionante: patru erau folosite de traficul regulat, în timp ce centrul era rezervat trăsurilor regale.

Fără îndoială, cea mai emblematică structură a Berlinului, este greu de crezut că maiestuoasa structură Poartă Brandenburg pe care o vedeți astăzi a fost grav deteriorată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a fost, de asemenea, cândva parte din infamul Zid al Berlinului și, timp de câteva decenii, a fost simbolul împărțirii Berlinului în Est și Vest.

Hamburg

Locuri de vizitat în Germania - Hamburg
Locuri de vizitat în Germania – Hamburg

În inima portului istoric Hamburg, magnificul Miniatur Wunderland, cel mai mare model de cale ferată din lume, este o atracție care atrage atât tineri cât și bătrâni. Cu peste 12.000 de metri lungime, acest model masiv include secțiuni dedicate SUA, Angliei și Scandinaviei și încorporează 890 de trenuri, peste 300.000 de lumini și peste 200.000 de figuri umane.

Inteligența artificială ca bun public global. Ce pot face autoritățile, școala și societatea civilă pentru a ne pregăti pentru ce urmează?
Recomandări
Inteligența artificială ca bun public global. Ce pot face autoritățile, școala și societatea civilă pentru a ne pregăti pentru ce urmează?

Vorbind despre porturi, nu uitați să explorați vastul port Hamburg în timp ce vă aflați acolo. Cu o suprafață de 100 de kilometri pătrați, acest port uriaș – unul dintre cele mai mari terminale de vase de croazieră din lume și cunoscut drept Poarta către Germania – este cel mai bine să fie explorat cu barca. După aceea, vizitați promenada de lângă port, un traseu pietonal minunat.

Munchen

Locuri de vizitat în Germania - Marienplatz
Locuri de vizitat în Germania – Marienplatz

Al treilea oraș ca mărime din Germania, München are multe de oferit călătorilor aventuroși. Capitala statului Bavaria își are rădăcinile încă din secolul al XII-lea, când aici a fost înființată o mănăstire și a devenit rapid cel mai important loc de comerț al regiunii.

În centrul era Marienplatz, piața mare în care comercianții din Bavaria se întâlneau pentru a face afaceri și unde localnicii se adunau pentru a face cumpărături și pentru a urmări turneele medievale. În zilele noastre, această piață vastă atrage în continuare mulțimi de oameni, dar din diferite motive: aceștia sunt aici pentru a vizita obiectivele turistice sau, eventual, pentru a se bucura de o vizită la una dintre cafenelele și restaurantele la modă din piață sau pentru a face cumpărături în magazinele sale unice de tip boutique.

Raed Arafat cumpără cu 12 milioane de euro, pentru IGSU, o clădire de la o firmă de imobiliare israeliană
Recomandări
Raed Arafat cumpără cu 12 milioane de euro, pentru IGSU, o clădire de la o firmă de imobiliare israeliană

Punctele de interes pentru turiști sunt numeroase. Pentru o experiență cu adevărat memorabilă, de ce să nu iei în considerare o vizită în timpul iernii? Dacă da, veți fi răsplătit cu șansa de a vedea Marienplatz cum prinde viață cu o expoziție spectaculoasă de lumini și ornamente în timpul Târgului anual de Crăciun. Aici se țin și alte festivaluri de iarnă, inclusiv vechiul carnaval Fasching. Desfășurat în fiecare ianuarie până în februarie, localnicii și vizitatorii deopotrivă participă la dansuri și evenimente distractive care au loc aici de secole.

Rothenburg

Locuri de vizitat în Germania - Rothenburg
Locuri de vizitat în Germania – Rothenburg

Vechiul oraș imperial Rothenburg este unul dintre cele mai atractive locuri de vizitat din germania, aflându-se pe celebrul traseu turistic al Drumului Romantic al Germaniei. Situat pe malurile abrupte ale pitorescului râu Tauber, este remarcabil pentru zidurile și turnurile sale, neatinse de la Războiul de 30 de ani din 1618.

Acest oraș medieval este perfect conservat. Simpla plimbare pe străzile vechi cu clădiri frumoase este o experiență atemporală, mai ales dacă implică Plönlein, unul dintre cele mai pitorești locuri ale orașului. Și după toată această aventură, încheiați-vă vizita la unul dintre numeroasele restaurante rafinate răspândite în jurul orașului. Dacă veți călători iarna, asigurați-vă că includeți o oprire aici pentru tradiționala Piață de Crăciun, care atrage turiști din toată lumea.

Koln

Locuri de vizitat în Germania - Koln
Locuri de vizitat în Germania – Koln

Măreața Catedrală din Koln (Kölner Dom) – Catedrala Sf. Petru și Sf. Maria – este situată pe malul Rinului și este, fără îndoială, cel mai impresionant reper din Köln. Această capodopera a arhitecturii gotice, una dintre cele mai mari catedrale din Europa, a fost începută în 1248 și a fost cel mai ambițios proiect de construcție al Evului Mediu.

La fel de impunător ca și fațada, interiorul său magnific se întinde pe o suprafață de 6.166 de metri pătrați și se mândrește cu 56 de stâlpi uriași. Deasupra altarului mare se află Relicvarul celor Trei Regi, o operă de artă din aur din secolul al XII-lea care a fost proiectată de Nicolae de Verdun pentru a adăposti relicvele celor Trei Regi aduse aici de la Milano.

Alte atracții includ priveliștile panoramice de la Turnurile de Sud, vitraliul din secolele al XII-lea și al XIII-lea din Capela Trei Regi și Trezoreria cu numeroasele sale obiecte prețioase, toate care au supraviețuit în mare parte intacte după al Doilea Război Mondial. Pentru unele dintre cele mai bune priveliști asupra orașului și râului, urcă cele 533 de trepte până la platforma de observație din Turnul de Sud.

Locuri de vizitat în Germania – obiective turistice și peisaje de vis

Pădurea Neagră

Stațiune din Pădurea Neagră - Germania
Stațiune din Pădurea Neagră – Germania

Pădurea Neagră, cu dealurile sale întunecate și dens împădurite, este una dintre cele mai vizitate regiuni montane din toată Europa. Situată în colțul de sud-vest al Germaniei și extinzându-se pe 160 de kilometri de la Pforzheim în nord până la Waldshut pe Rinul Înalt în sud, locația este considerată raiul drumeților.

Locurile populare includ cea mai veche zonă de schi din Germania la Todtnau, facilitățile magnifice de spa din Baden-Baden și stațiunea atractivă Bad Liebenzell.

Alte atracții includ spectaculoasa cale ferată Pădurea Neagră, cu faimoasele sale cascade, precum și Muzeul în aer liber al Pădurii Negre.

Castelul Neuschwanstein

Obiective turistice în Germania - Neuschwanstein
Obiective turistice în Germania – Neuschwanstein

Orașul vechi pitoresc Füssen este un punct de reper pentru a explora Castelul Neuschwanstein din apropiere, unul dintre cele mai faimoase (și pitorești) castele regale din Europa.

Regele Ludwig al II-lea al Bavariei a construit această fortăreață fantastică cu multe turnuri și acoperită cu crenel – inspirația pentru faimoasele castele din parcul tematic Walt Disney – între 1869-86. Sunt oferite o varietate de opțiuni de tur, inclusiv tururi ghidate ale interiorului somptuos, cu Sala Tronului, Sala Cântăreților… și unele dintre cele mai spectaculoase priveliști ale țării.

Masivul Zugspitze

Locuri de vizitat în Germania - Masivul Zugspitze
Locuri de vizitat în Germania – Masivul Zugspitze

O parte a lanțului muntos Wetterstein, masivul Zugspitze se întinde pe granița dintre Germania și Austria și este înconjurat de văi abrupte. Vârful estic, la 2.962 de metri, este încununat de o cruce aurită și se poate ajunge cu telecabina.

O altă modalitate grozavă de a vă bucura de această zonă de o frumusețe naturală remarcabilă este la bordul Tiroler Zugspitzbahn, o cale ferată care duce la gara Zugspitzkamm la 2.805 de metri. De aici, călătoria poate fi continuată cu o telecabină până la gara Zugspitz-Westgipfel la 2.950 de metri.

Un punct culminant al călătoriei este șansa de a merge printr-un tunel lung de 800 de metri, complet cu ferestre de vizualizare, până la stația Schneefernerhaus din vârful căii ferate bavareză. De aici, puteți urca vârful estic cu platformele sale de observație. Și, datorită numeroaselor stațiuni de schi situate în apropiere, Zugspitze unul dintre cele mai apreciate locuri de vizitat în Germania pe timp de iarnă.

Insula Rugen

Obiective turistice în Germania - Insula Rugen
Obiective turistice în Germania – Insula Rugen

Rügen este cea mai mare și cea mai frumoasă dintre insulele baltice germane și unul dintre cele mai pitorești locuri de vizitat în Germania. Separată de restul Germaniei de către Strelasund, este legată de orașul Stralsund de pe continent printr-o șosea. Frumusețea insulei provine din diversitatea sa de peisaj, incluzând totul, de la terenuri agricole plate și dealuri acoperite de păduri până la plaje întinse de nisip, lagune și peninsule minunate.

Un lucru distractiv de făcut aici, mai ales pentru pasionații de aer liber, este să faci o vizită în Peninsula Jasmund, care pe alocuri atinge înălțimi de 161 de metri. Aici veți găsi Parcul Național Jasmund, popular printre iubitorii de natură pentru abundența sa de faună sălbatică, cu specii notabile găsite aici, inclusiv vulturi rari cu coadă albă.

O altă atracție sunt frumoasele păduri de fagi Stubnitz ale insulei, care fac parte din Parcul Național Königsstuhl.

"Mâncarea e dezgustătoare, oamenii pot să te ucidă, iar femeile sunt ca porțelanul". Țara din Europa care a îngrozit-o pe soția lui Angel Di Maria
GSP.RO
"Mâncarea e dezgustătoare, oamenii pot să te ucidă, iar femeile sunt ca porțelanul". Țara din Europa care a îngrozit-o pe soția lui Angel Di Maria
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Germania, lovitură dură pentru Ucraina! Decizia categorică luată acum
Playtech.ro
Germania, lovitură dură pentru Ucraina! Decizia categorică luată acum
Îl recunoști? Oamenii treceau pe lângă el în aeroport, fără să aibă habar că este chiar unul dintre cei mai importanți bărbați din România
Viva.ro
Îl recunoști? Oamenii treceau pe lângă el în aeroport, fără să aibă habar că este chiar unul dintre cei mai importanți bărbați din România
Tragedie pe A1, după un accident în lanț. Un bărbat a murit după ce a sărit în gol, peste parapete, din calea unui Mercedes scăpat de sub control
Observatornews.ro
Tragedie pe A1, după un accident în lanț. Un bărbat a murit după ce a sărit în gol, peste parapete, din calea unui Mercedes scăpat de sub control
Un bărbat devenit mai bogat după o noapte de beție. După ce și-a găsit telefonul pierdut, a aflat că a câștigat la pariuri online
Știrileprotv.ro
Un bărbat devenit mai bogat după o noapte de beție. După ce și-a găsit telefonul pierdut, a aflat că a câștigat la pariuri online
S-a iertat Șerban Huidu după accidentul mortal produs în urmă cu 11 ani? Dezvăluiri neașteptate: ”Asta e imaginea, cu ea trăiesc”
FANATIK.RO
S-a iertat Șerban Huidu după accidentul mortal produs în urmă cu 11 ani? Dezvăluiri neașteptate: ”Asta e imaginea, cu ea trăiesc”
Ce s-a întâmplat "în ultimii trei ani" între Anamaria Prodan şi Dan Alexa. Răsturnare de situaţie, de la "mesele şi chefurile" împreună şi gelozia din interiorul familiei
Orangesport.ro
Ce s-a întâmplat "în ultimii trei ani" între Anamaria Prodan şi Dan Alexa. Răsturnare de situaţie, de la "mesele şi chefurile" împreună şi gelozia din interiorul familiei
Horoscop 30 ianuarie 2023. Leii au șansa de a obține un control mult mai bun asupra propriilor gânduri și de a le coordona mai bine
HOROSCOP
Horoscop 30 ianuarie 2023. Leii au șansa de a obține un control mult mai bun asupra propriilor gânduri și de a le coordona mai bine
S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află
PUBLICITATE
S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află