Descoperă cele mai apreciate locuri de vizitat în Israel:

Despre Israel

Israelul este cunoscut sub numele de Țara Sfântă, fiind sfântă pentru toate religiile avraamice, inclusiv creștinism, iudaism, islam și credința bahaistă. Înainte de Declarația de Independență a Israelului din 1948, întreaga regiune a fost cunoscută sub nume diferite, inclusiv: Țara Israelului, Siria de Sud, Siria Palestina, Regatul Ierusalimului, în antichitate – Iudaea.

Statul Israel este o republică parlamentară localizată în Orientul Mijlociu de-a lungul malului de est al Mării Mediterane. Se învecinează cu Libanul în nord, Siria în nord-est, Iordania și Cisiordania în est, Egipt și Fâșia Gaza la sud-vest și conține caracteristici din punct de vedere geografic diverse în suprafața sa relativ mică. Conform cu legislația israeliană, capitala țării este din anul 1949 orașul Ierusalim, dar aproape toate celelalte țări nu o recunosc ca atare, întreținând misiuni diplomatice la Tel Aviv.

NazaretIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Cei care merg în Israel trebuie să ţină cont de sărbătoarea Shabbatului. Este ziua de odihnă a evreilor, în care totul e închis şi nici transportul nu funcţionează. Shabbatul cade sâmbăta, în a şapte zi a săptămânii lor, care începe duminica.

Descoperă cele mai interesante curiozități despre Israel

Locuri de vizitat în Israel

O destinație de pelerinaj populară pentru evrei, creștini și musulmani, Israelul are unele dintre cele mai apreciate obiective turistice religioase. Aceste locuri sunt cunoscute și pentru minunile sale arheologice. Orașele israeliene datează de 4000 de ani și încă mai poți găsi acolo măreția arheologică a Israelului intactă.

 1. Ierusalim – este o destinație apreciată atât de creștini, evrei și musulmani
 2. Betleem – considerat casa lui Iisus
 3. Nazaret – locul în care s-a născut Mântuitorul
 4. Tel Aviv – cel mai căutat oraș di Israel pentru viața de noapte.
 5. Acra – cel mai apreciat din punct de vedere al siturilor arhitecturale
 6. Haifa – apreciat de către cei care iubesc plajele
 7. Jaffa – un oraș încărcat de istorie, menționat și în Biblie.
 8. Regiunea Mării Moarte – cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoarorganice
 9. Marea Galileii – Locul remediilor naturale
 10. Eilat – Perla de la Marea Roșie.

Locuri de vizitat în Israel – cele mai importante obiective turistice

Ierusalim

Ierusalim - Israel
Ierusalim – Israel

Orașul Ierusalim este în sine un punct de interes pentru turiști și credincioși din lumea întreagă. Ierusalim este un vechi oraș din regiunea istorică Palestina – „Ţara Sfânta” sau „Ţara lui Israel” -,în Orientul Mijlociu, considerat oraș sfânt în Iudaism, Creștinism și Islam și unul dintre cele mai apreciate locuri de vizitat în Israel.

Situat în Munții Iudei, între Marea Mediterană și țărmul de nord al Mării Moarte, Ierusalimul modern este unul dintre cele mai frumoase și mai cunoscute orașe din Orientul Mijlociu, un loc pentru care de-a lungul mileniilor s-au dus războaie și bătălii cumplite.

Cei care vizitează astăzi Ierusalimul vor găsi un oraș care în mare parte s-a schimbat foarte puțin față de cum arata cu secole în urmă. Partea veche a orașului, plina de biserici, sinagogi, moschei, locul unde se găsește și Zidul Plângerii, este în permanență foarte aglomerată, credincioșii din întreaga lume venind aici în pelerinaj. Însă Ierusalimul nu este doar un oraș sfânt, ci și un loc unde se găsesc un număr impresionant de magazine și piețe.

Betleem

Betleem
Betleem

Betleemul a fost locul Nașterii lui Iisus Hristos. Bethleem este un oraș comercial care este strâns legat de Ierusalim. Multă vreme, orașul a fost important ca și centru de pelerinaj și turistic, deși, în deceniile care au urmat Războiului de Șase Zile, turismul și pelerinajul au fost frecvent afectate de conflictul în curs. Mai multe inițiative au fost întreprinse la începutul secolului al XXI-lea pentru a încuraja dezvoltarea economică locală printr-un turism reînnoit de către pelerinii occidentali.

Cel mai dezvoltat sector economic al orașului este turismul, ce cunoaște apogeul în preajma sezonului de Crăciun, când pelerinii creștini se îmbulzesc spre Biserica Nașterii Domnului. Betleemul are peste 30 de hoteluri și peste 300 de magazine artizanale. Mormântul Rahelei, un important loc de pelerinaj evreiesc, este localizat la intrarea nordică a Bethleemului.

Descoperă cele mai frumoase obiective turistice din Bethleem

Nazaret

Nazaret - locuri de vizitat în Israel
Nazaret – locuri de vizitat în Israel

Compus în mare parte din populație arabă musulmană și creștină, orașul Nazaret a fost cunoscut drept locul în care Isus și-a petrecut copilăria. Numărât printre cele mai bune locuri de vizitat în Israel, Nazaretul evocă în mod adecvat sentimentul divin.

Vechea piață de vechituri și câteva restaurante de explorat fac din Nazaret cu adevărat o încântare. Acesta este un loc în care trebuie să petreci câteva zile dacă vrei să explorezi tot ce este mai bun din Israel.

Atracții turistice populare din Nazaret: Biserica Buna Vestire, Parcul Național Megiddo, Biserica Sf. Iosif, Biserica Sf. Gavril, Peșterile Sfinte și Baia antică din Nazaret.

Tel Aviv

Tel Aviv -Israel
Tel Aviv

În tel Aviv există o mulțime de muzee antice care expun trecutul bogat al locului despre care se știe că este sediul islamului și al creștinismului. Locuri precum Tayelet sunt cunoscute pentru că oferă plaje de promenadă, unde puteți alege să faceți o plimbare lungă pe jos sau să mergeți cu bicicleta. Pentru istoria sa bogată și cultura diversă, o vizită la Tel Aviv este obligatorie dacă ajungi în Israel.

Tel Aviv este denumită Japonia din Orientul Mijlociu, deoarece orașul are cele mai multe restaurante de sushi pe cap de locuitor după New York și Tokyo.

Tel Aviv e supranumit capitala LGBT a Orientului Mijlociu pentru toleranţa unică în regiune de care se bucură minorităţile sexuale. Cea mai mare paradă „gay pride” de pe tot continentul asiatic are loc aici în fiecare an în luna iunie, cu peste 100.000 de participanţi, localnici și turiști.

Eilat

Locuri de vizitat în Israel - Eiliat
Locuri de vizitat în Israel – Eilat

Cel puţin fascinantă în Eilat este apropierea deşertului de mare, un deşert care a adus cu el numeroase stânci şi piscuri sălbatice, cratere şi gropi, stăpânite de caprele alpine ibex. Nu rare sunt momentele în care poţi da nas în nas cu acestea în timpul unei drumeţii sau le poţi vedea traversând şoselele din afara oraşului.

Din Tel Aviv în Eilat se poate ajunge cu avionul din oră în oră, zborul durând numai 40 de minute, sau cu maşina.

Eilat este o altă atracție turistică importantă din Israel. Viața marină, plaja extinsă și fauna sălbatică bogată fac din Eilat un loc favorit pentru turiștii care călătoresc în Israel. Puteți să încercați o gamă largă de sporturi acvatice, cum ar fi snorkeling și scuba diving în Marea Roșie. De asemenea, există tururi culturale și tururi ecologice și faunei sălbatice în zona parcului național, care nu trebuie ratate atunci când vă aflați în Eilat.

Planificați o vizită la cea mai veche mină de cupru din lume, Eilat Bird Sanctuary și Coral Beach Nature Reserve, cunoscută și sub numele de Big 3 Park Tour. Acoperă tot ce este mai bun din Eilat. În plus, puteți planifica și o sesiune de drumeții în munții Eilat.

Petra, un sit arheologic popular din deșertul de sud-vest al Iordaniei, se află la o distanță de 135 km de Eilat. Un tur de o zi te poate duce cu ușurință la una dintre noile minuni ale lumii.

Atracții turistice populare din Eilat:

 • Parcul Timna,
 • Golful Aqaba,
 • Delfinariul,
 • Reciful Delfinilor,
 • Canionul Roșu
 • Rezervația Naturală Coral Beach,
 • Fântâna Muzicală,
 • Observatorul Marin Subacvatic

Descoperă cele mai interesante curiozități despre Marea Roșie.

Vezi şi lucruri pe care să nu le faci în Israel ca turist!

Citeşte şi Ierusalim – cele mai frumoase locuri de vizitat!

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Camilla, la mâna lui Kate şi a lui William! Detalii incredibile din Familia Regală, nimeni nu o va mai putea scăpa
Playtech.ro
Camilla, la mâna lui Kate şi a lui William! Detalii incredibile din Familia Regală, nimeni nu o va mai putea scăpa
De ce a lipsit Sorin Bontea de la nunta Ginei Pistol. Chiar el a spus acum adevărul: 'Nu am...'
Viva.ro
De ce a lipsit Sorin Bontea de la nunta Ginei Pistol. Chiar el a spus acum adevărul: 'Nu am...'
Ce a descoperit dr. Suto la CT: M-am bucurat, pentru că această boală...
PUBLICITATE
Ce a descoperit dr. Suto la CT: M-am bucurat, pentru că această boală...
Cel mai ieftin Ferrari din lume costă doar 36.000 de euro. Ascunde un mare secret
FANATIK.RO
Cel mai ieftin Ferrari din lume costă doar 36.000 de euro. Ascunde un mare secret
Universitățile încep să verifice dacă studenții folosesc AI pentru lucrări. Ce pățesc cei care nu respectă regulile
Știrileprotv.ro
Universitățile încep să verifice dacă studenții folosesc AI pentru lucrări. Ce pățesc cei care nu respectă regulile
A plătit cu 10.000 de euro mai puțin decât prețul real pe un BMW de lux în Norvegia. La vamă, românul a aflat că era de fapt furat
Observatornews.ro
A plătit cu 10.000 de euro mai puțin decât prețul real pe un BMW de lux în Norvegia. La vamă, românul a aflat că era de fapt furat
Felul în care Sepsi foloseşte limba maghiară public a provocat valuri: "Am o problemă că e prima limbă / Tu nu ai ţine cu echipa românească din Szeged?"
Orangesport.ro
Felul în care Sepsi foloseşte limba maghiară public a provocat valuri: "Am o problemă că e prima limbă / Tu nu ai ţine cu echipa românească din Szeged?"
Horoscopul lunii iunie 2023. Gemenii și Leii, favoriții astrelor. Probleme pe toate planurile pentru Pești
Unica.ro
Horoscopul lunii iunie 2023. Gemenii și Leii, favoriții astrelor. Probleme pe toate planurile pentru Pești
Horoscop 30 mai 2023. Peștii au idei noi și interesante despre cum să-și facă viața mai frumoasă și acestea sunt o sursă de bucurie
HOROSCOP
Horoscop 30 mai 2023. Peștii au idei noi și interesante despre cum să-și facă viața mai frumoasă și acestea sunt o sursă de bucurie