Descoperă cele mai apreciate atracții turistice și locuri de vizitat în Suceava și împrejurimi:

Locuri de vizitat în Suceava – principalele obiective turistice

Suceava este municipiul de reședință al județului cu același nume. Localitatea se află în sudul regiunii istorice Bucovina, în Podișul Sucevei, pe cursul râului cu același nume, la 21 km distanță de vărsarea în Siret.

Suceava se numără printre cele mai vechi și mai importante așezări ale României. A fost atestată documentar în anul 1388, în vremea în care domn al Moldovei era Petru al II-lea Mușat, cel care a mutat capitala de la Siret la Suceava. A îndeplinit rolul de capitală a Principatului Moldovei timp de aproape două secole, până în 1565. Istoria așezării se leagă de numele câtorva dintre cei mai cunoscuți voievozi ai Moldovei, precum Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare și Petru Rareș.

În orașul Suceava sunt astfel numeroase locuri de vizitat, obiective turistice cu o înseamnătate aparte.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Locuri de vizitat în Suceava - Cetatea de Scaun a Sucevei
Locuri de vizitat în Suceava – Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei, întâlnită și sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului.

Este preferată folosirea termenului de Cetatea de Scaun a Sucevei și nu a celui de Cetatea Sucevei, deoarece în Suceava au existat două cetăți: Cetatea de Scaun și Cetatea de Apus -Cetatea Șcheia, ambele fiind construite de voievodul Petru I Mușat.

Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVII-lea (1675) de Dumitrașcu Cantacuzino. În prezent, Cetatea Sucevei se află în ruine.

Muzeul Satului Bucovinean

Locuri de vizitat în Suceava - Muzeul Satului Bucovinean
Locuri de vizitat în Suceava – Muzeul Satului Bucovinean

Printre cele mai pitorești locuri de vizitat în Suceava stă la loc de cinste Muzeul Satului Bucovinean.

Este un muzeu în aer liber din municipiul Suceava, care pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina. Înființat în anii ’70, muzeul a cunoscut dezvoltarea și extinderea majoră începând cu anii ’90, iar în prezent dispune de un număr de peste 30 de obiective: case tradiționale din lemn, anexe gospodărești, instalații tehnice populare, ateliere meșteșugărești, construcții comunitare.

Muzeul este amplasat în partea estică a orașului Suceava, pe Strada Parcului, în apropiere de Cetatea de Scaun a Sucevei, Cimitirul Pacea și Parcul Șipote-Cetate.

Muzeul Satului Bucovinean a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004.

Cetatea Șcheia

Cetatea Șcheia, întâlnită și sub denumirea de Cetatea de Apus a Sucevei, este o cetate în ruine aflată în partea de nord-vest a orașului Suceava. Ea se află localizată la marginea unei păduri aflate pe un pinten terminal al dealului Șeptilici, la o înălțime de peste 80 m față de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea întreaga vale nordică a Sucevei. Deși o ruină, Cetatea Scheia este unul dintre obiectivele turistice importante din Suceava.

Planetariul și Observatorul Astronomic din Suceava

Planetariul și Observatorul Astronomic din Suceava a fost inaugurat în anul 1982, fiind al treilea planetariu din țară în ordinea deschiderii și cel mai mare din țară în ceea ce privește capacitatea sălii și diametrul cupolei. Mai puțin vizitat decât alte locuri celebre în Suceava, Planetariul este un obiectiv turistic important pentru cei pasionați.

De-a lungul timpului în acest spațiu s-au desfășurat atât observații astronomice propriu-zise, cât și acțiuni cultural-educative. De asemenea, spațiul funcționează și ca muzeu științific în cadrul Muzeului Județean Suceava

Curtea Domnească

Ansamblul „Curtea Domnească” din Suceava a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004. Curtea Domnească din Suceava este construită între secolele al XIV-lea și al XVII-lea în centrul orașului Suceava.

Arsă într-un incendiu, a fost reconstruită de Ștefan cel Mare (1457-1504) și refăcută în timpul lui Vasile Lupu (1634-1653). Curtea Domnească din Suceava a fost abandonată la sfârșitul secolului al XVII-lea, iar zidurile sale au început să fie demantelate. În prezent, ea se află în stare de ruine, dar reprezintă în continuare unul dintre apreciatele obiective turistice din Suceava.

Obiective turistice și locuri de vizitat în apropiere de Suceava

Mănăstirea Putna

Obiective turistice în apropiere de Suceava - Manastirea Putna
Obiective turistice în apropiere de Suceava – Manastirea Putna

Mănăstirea Putna a fost un important centru cultural, deoarece aici s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi prețioase. Se află la aproximativ 33 de km de orașul Rădăuți, județul Suceava și deține un bogat muzeu mănăstiresc cu broderii, manuscrise, icoane, obiecte de cult, etc.

Mănăstirea Voroneț

Locuri de vizitat în apropiere de Suceava - Manastirea Voroneț
Locuri de vizitat în apropiere de Suceava – Manastirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului și constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare.

Descoperă cele mai frumoase mănăstiri din România

Vatra Dornei

Vatra Dornei este un municipiu în județul Suceava, cunoscut încă din secolul al XIX-lea, ca stațiune balneară și pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Supranumită și „Perla Bucovinei”, unul dintre cele mai pitorești locuri de vizitat în Suceava, aceasta este situată la o altitudine de 802m în Depresiunea Dornelor. Este înconjurată de o serie de munți joși și mijlocii, iar un aspect deosebit de important este dat de prezența izvoarelor minerale, care impun o notă specifică zonei Țării Dornelor.

Tinovul Mare

Este cea mai mare rezervație naturală de turbă din România, aflată la poalele Călimanilor, în Depresiunea Dornelor și se întinde pe o suprafață mai mare de 600 ha. Având peste 800 m altitudine, se prezintă ca o depresiune suspendată.

Rezervaţia este caracterizată printr-un mozaic de elemente specifice, aparţinând pe de o parte ariei vulcanice şi flişului transcarpatic, iar pe de altă parte ariei de cristalin şi flişului extracarpatic.

Citeşte şi:

Locuri de vizitat în Hunedoara. Cele mai importante obiective turistice

Locuri de vizitat în Târgu Mureș – cele mai importante obiective turistice

Locuri de vizitat în Craiova – cele mai importante obiective turistice

Reacția uimitoare a Iuliei Albu când a văzut rochiile de nuntă ale Simonei Halep
PARTENERI - GSP.RO
Reacția uimitoare a Iuliei Albu când a văzut rochiile de nuntă ale Simonei Halep
BOMBĂ! Serghei Mizil, un nou gest JENANT în București. Nu i-a păsat de oamenii din jurul lui
Playtech.ro
BOMBĂ! Serghei Mizil, un nou gest JENANT în București. Nu i-a păsat de oamenii din jurul lui
Un bărbat din Gorj, eliberat recent după 23 de ani, şi-a sechestrat tatăl după ce s-a înarmat cu o bardă şi o secure. Omul s-a năpustit şi asupra oamenilor legii
Observatornews.ro
Un bărbat din Gorj, eliberat recent după 23 de ani, şi-a sechestrat tatăl după ce s-a înarmat cu o bardă şi o secure. Omul s-a năpustit şi asupra oamenilor legii
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
HOROSCOP
Horoscop 18 septembrie 2021. Peștii vor avea ocazia să-și limpezească mintea, să-și calmeze emoțiile furtunoase
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Știrileprotv.ro
Mama fetiței din Iași care a murit în cadă a fost arestată. Este înfiorător ce s-a descoperit la autopsie
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
Telekomsport
Ţara, în stare de şoc. Vedeta unei generaţii a murit misterios. Ultimul mesaj, tulburător: "Creierul meu vreau să fie studiat"
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor
PUBLICITATE
În vara asta, o bucurie deschide o alta! FRESH 0.0 – optimism 100% răcoritor