Iată cele mai populare locuri de vizitat în Ungaria:

Despre Ungaria

De la Budapesta, capitala Ungariei – numită în mod corespunzător „orașul luminilor” – până la numeroasele sale sate pitorești și peisajele fantastice, această țară est-europeană evocă un puternic simț al istoriei și tradiției la fiecare pas. Budapesta este în mod justificat comparată cu orașe precum Praga și chiar Paris și, ca urmare, a devenit cea mai mare atracție turistică a țării.

Dar Ungaria are multe alte locuri bune de vizitat și dincolo de capitala sa. Orașele pitorești din Ungaria și-au păstrat atracțiile istorice vechi clasice. Multe dintre ele prezintă în mod clar influențe dintr-o varietate de culturi regionale diferite, , de la invadatorii turci până la designeri italieni ai Renașterii.

Peisajul rural al Ungariei include unele dintre cele mai frumoase peisaje care se găsesc oriunde în Europa. De fapt, oriunde te-ai afla în Ungaria, nu ești niciodată prea departe de munți și lacuri spectaculoase, râuri frumoase și văi luxuriante. Toate acestea oferă multe oportunități pentru pasionații de sporturi de aventură, drumeții, ciclism, alpinism, camping și alte activități în aer liber.

Pe teritoriul Ungariei este situată aproape toată suprafața Câmpiei Panonice, din care face parte Parcul Național Hortobágy, înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Ungaria se învecinează cu Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest, Austria la vest, Slovacia la nord, România la est și cu Ucraina la nord-est.

Vot crucial: Camera Reprezentanților a adoptat proiectul de lege privind ajutorul militar pentru Ucraina, de 61 de miliarde de dolari, după luni de blocaj
Recomandări
Vot crucial: Camera Reprezentanților a adoptat proiectul de lege privind ajutorul militar pentru Ucraina, de 61 de miliarde de dolari, după luni de blocaj

Locuri de vizitat în Ungaria

Eger

Eger - Ungaria
Eger – Ungaria

Eger, al doilea oraș ca mărime din nordul Ungariei, este cunoscut pentru mai multe lucruri. Fondat de primul rege creștin al Ungariei, Sfântul Ștefan, în secolul al X-lea, orașul este renumit pentru clădirile sale magnifice în stil baroc.

Regele a fondat o catedrală episcopală, Eger rămânând astăzi un important centru religios. Catedrala a fost construită pe Dealul Castelului, orașul crescând în jurul ei. Castelul și bazilica rămân principalele obiective turistice ale orașului, urmate de Valea Femeilor, o serie de crame și restaurante construite pe dealurile din jur.

Descoperă și cele mai impresionante castele din Europa.

Parcul Național Aggtelek

Locuri de vizitat în Ungaria - cele mai apreciate destinații turistice
Parcul Național Aggtelek
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu
Recomandări
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Situat în nordul Ungariei, la aproximativ trei ore de mers cu mașina de Budapesta, parcul găzduiește cea mai mare peșteră stalactică din Europa. Sunt disponibile tururi ghidate, adaptate capacităților fizice ale turisștilor. O experiență specială în peșteră este ascultarea de concerte în Baradla.

Parcul este o zonă protejată, cu unele părți interzise turiștilor. Parcul Național Aggtelek este un loc bun pentru a vedea flora și fauna și pentru a vizita satele pitorești din împrejurimile sale. Parcul se numără cu siguranță printre cele mai populare locuri de vizitat în Ungaria.

Parcul Național Hortobagy

Parcul Național Hortobagy a fost înființat ca primul parc național al Ungariei în 1973. Este cea mai mare zonă protejată a țării și cea mai mare pășune seminaturală din Europa. Este un loc bun pentru a observa păsările, deoarece în parc trăiesc 342 de specii. O atracție principală este Podul cu nouă arcade care a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea pentru oamenii care trebuiau să traverseze pajiștile puternic inundate. Un alt sit de top este Moara de vânt Kareag, construită tot în secolul al XIX-lea.

Gyor

Gyor, situat între Budapesta și Viena, este un oraș minunat pentry plimbări. Aproape la fiecare cotitură vei întâlni statui și clădiri vechi minunate. Orașul vechi de la Dealul Kaptalan se găsește la confluența râurilor Dunăre, Raba și Rebca. O vizită recomandată este la biserica Sf. Ignatie de Loyola, o catedrală benedictină ornamentată, pe care vizitatorii au descris-o drept „hrană pentru suflet”.

Reacția Kremlinului la ajutorul pentru Ucraina adoptat de SUA: „Va omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”
Recomandări
Reacția Kremlinului la ajutorul pentru Ucraina adoptat de SUA: „Va omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”

Descoperă cele mai impresionante catedrale din Europa.

Lacul Balaton

Locuri de vizitat în Ungaria  - Lacul Balaton
Locuri de vizitat în Ungaria – Lacul Balaton

Dacă ești în căutare de relaxare și mai puțin de arhitectură și cultură urbană, mergi spre Lacul Balaton. Cel mai mare lac cu apă dulce din Europa este și cea mai populară stațiune de vară din Ungaria. Este atât de mare încât uneori este denumită „Marea Ungariei”. Iarba acoperă multe dintre plaje, deși unele stațiuni au creat plaje cu nisip artificial.

Siofok este capitala petrecerilor, în timp ce feriboturile de la Fonyod transportă pasagerii către Badacsony, o regiune importantă viticolă. Malul de nord oferă mai multe crame, orașul istoric Balatonfured și castelul baroc Festetics. Lacul Balaton se numărăr și el printre cele mai cunsocute locuri de vizitat în Ungaria.

Debrețin

Debrețin, care a servit drept capitală a Ungariei în trecut, este un important centru cultural. Distrus puternic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Debrețin este considerat centrul cultural al țării, începând cu înființarea Colegiului Calvinist în 1538. Acum cunoscut sub numele de Universitatea din Debrețin, colegiul este renumit pentru arhitectura sa.

Orașul are o scenă muzicală înfloritoare și găzduiește concursul internațional Bela Bartok Coral. Principalele atracții includ Marea Biserica Reformată, cea mai mare biserică protestantă din Ungaria; Muzeul Deri cu colecția sa de artefacte egiptene antice și Carnavalul anual al florilor.

Heviz

Heviz - Ungaria
Heviz – Ungaria

Dacă izvoarele termale vă relaxează, mergeți la Heviz, unde se află unul dintre cele mai mari lacuri termale din lume. Temperatura apei variază de la 24 la 37 de grade. Apa curge din sursa suficient de repede pentru a se schimba la fiecare 3-1/2 zile, menținând apa curată.

Situat lângă Lacul Balaton, Heviz este renumit pentru stațiunile sale balneare înfloritoare. După o baie în aceste ape medicinale, poate doriți să faceți o drumeție în pădurea din apropiere sau să participați la un festival alimentar sau un concert în aer liber. Cu o climă asemănătoare mediteraneeană, Heviz este o destinație populară pe tot parcursul anului.

Locuri de vizitat în Ungaria – Budapesta

Obiective turistice în Budapesta
Obiective turistice în Budapesta

Budapesta, capitala și cel mai mare oraș al Ungariei, este considerată unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa.

Unul dintre cele mai cunoscute locuri de vizitat din Ungaria, Budapesta găzduiește cel mai mare sistem de peșteri cu apă termală din lume, precum și a doua cea mai mare sinagogă din lume și a treia cea mai mare clădire a Parlamentului, cea mai mare atracție a orașului.

Veți descoperi priveliști spectaculoase asupra Dunării și Bastionul Pescarilor, care inițial făcea parte din zidul orașului.

Un memorial emoționant al evreilor uciși în al Doilea Război Mondial poate fi găsit la Pantofii de pe faleza Dunării, unde evreii și-au scos pantofii înainte de a fi împușcați și spălați de râu.

Budapesta este, de fapt, formată din două orașe – Buda și Pest, separate de fluviul Dunărea, dar unite într-o singură metropolă magnifică. Situat pe partea de vest a Dunării în Buda, Dealul Castelului găzduiește Palatul Regal de multe ori renovat, care datează din 1265. Actualul complex de clădiri neo-baroc găzduiește atracții care nu pot fi ratate, cum ar fi vechea biserică Matthias, Galeria Națională și alte muzee care prezintă trecutul imperial al Ungariei.

Spre deosebire de Buda deluroasă, estul Pest este plat și plin de bulevarde. Pest conține cartierul central al orașului, universități și locuri precum infama Casa Terorii. Acum un muzeu memorial, fosta casă a fost sediul partidului nazist în al Doilea Război Mondial și al poliției secrete când Ungaria era membră a Uniunii Sovietice.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (6)

Costica2023   •   14.01.2024, 10:10

Ungaria este cunoscută pentru vinurile sale de calitate

Costica2023   •   14.01.2024, 10:09

Cu o istorie lungă și bogată, Ungaria are numeroase situri istorice

Costica2023   •   14.01.2024, 10:08

Ungaria este faimoasă pentru băile termale

Vezi toate comentariile (6)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Fructul pe care trebuie să-l mănânci seara pentru un somn odihnitor. Mulți români îl cumpără de la magazin, dar nu știu că trebuie consumat cu o oră înainte de a adormi
FANATIK.RO
Fructul pe care trebuie să-l mănânci seara pentru un somn odihnitor. Mulți români îl cumpără de la magazin, dar nu știu că trebuie consumat cu o oră înainte de a adormi
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Libertateapentrufemei.ro
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Ion Țiriac, dezlănțuit: „Jucătorii români nu au valoare pentru nimic!” » Atacă un personaj cu greutate: „Rușinea sistemului de azi!”
GSP.RO
Ion Țiriac, dezlănțuit: „Jucătorii români nu au valoare pentru nimic!” » Atacă un personaj cu greutate: „Rușinea sistemului de azi!”
Cartierul din București unde a fost o pădure în care se ascundeau tâlharii și haiducii. Acum e plin de lux și opulență
FANATIK.RO
Cartierul din București unde a fost o pădure în care se ascundeau tâlharii și haiducii. Acum e plin de lux și opulență
Descoperirea făcută de specialiști în România. Ar putea provoca alergii greu de identificat
Știrileprotv.ro
Descoperirea făcută de specialiști în România. Ar putea provoca alergii greu de identificat
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
Unica.ro
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Câte zile libere au angajaţii români, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte. Drepturile celor care sunt chemaţi totuşi la muncă
Observatornews.ro
Câte zile libere au angajaţii români, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte. Drepturile celor care sunt chemaţi totuşi la muncă
Horoscop 21 aprilie 2024. Racii trebuie să fie deschiși față de ceea ce apare de la sine, să dea dovadă de mai multă bunăvoință în orice situație
HOROSCOP
Horoscop 21 aprilie 2024. Racii trebuie să fie deschiși față de ceea ce apare de la sine, să dea dovadă de mai multă bunăvoință în orice situație

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI