Descoperă cele mai frumoase castele din Europa:

Cele mai frumoase castele din Europa

Istoria europeană ar fi de neimaginat fără castelele remarcabile care sunt construite pe tot continentul. Castelele par pline de magie și mister, parcă desprinde direct dintr-un basm. Cu toate acestea, aceste structuri remarcabile sunt reale și pot fi vizitate.

Castelul Hohenzollern – Germania

Castele din Europa -  Hohenzollern
Castele din Europa – Hohenzollern

Castelul Hohenzollern este unul dintre cele mai semnificative obiective din regiunea Baden-Württemberg din sud-vestul Germaniei. Așezat pe vârful muntelui Hohenzollern, construcția actualului castel a început în 1850 și este unul dintre cele mai cunoscute castele din Europa.

Complexul impresionant de pe vârful muntelui seamănă cu o structură parcă din lumea fictivă – cu numeroasele sale turnuri și clădiri, există atât de multe de explorat în cadrul lui. Castelul cuprinde arhitectură militară, clădiri impresionante, capele și grădini.

Candidatul turmentat: noi cu cine votăm?
Recomandări
Candidatul turmentat: noi cu cine votăm?

Situat la 855 de metri deasupra nivelului mării, castelul are o vedere spectaculoasă la peisajul din jur. Priveliștile se întind până la 100 km într-o zi senină.

Castelul Gravensteen – Belgia

Castele din Europa -  Gravensteen
Castele din Europa – Gravensteen

Gravensteen este o fortăreață medievală impresionantă din orașul belgian Gent. Datând de la sfârșitul secolului al XII-lea, castelul a fost reședința conților de Flandra până la mijlocul secolului al XIV-lea.

Castelul a fost construit intenționat pentru a arăta amenințător, deoarece a fost inspirat de castelele din timpul cruciadelor. Castelul prezintă elemente tipice ale castelului medieval.

După ce nu a mai fost proprietatea conților de Flandra, castelul a fost folosit ca închisoare până în secolul al XVIII-lea.

Castillo de Coca – Spania

 Castillo de Coca - Spania
Castillo de Coca – Spania
Cercetătorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arată că exista și în urmă cu o mie de ani”
Recomandări
Cercetătorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arată că exista și în urmă cu o mie de ani”

Combinând elementele arhitecturii militare occidentale și maure și prezentând elemente gotice, Castillo de Coca este un castel din secolul al XV-lea, care prezintă unul dintre cele mai bune exemple de zidărie spaniolă.

Situat la aproximativ 45 de kilometri la nord de Segovia, este unul dintre puținele castele spaniole care nu a fost construite pe vârful unui deal. Castelul are un sistem de apărare pe trei niveluri și este împrejmuit cu un șanț.

Castillo de Coca este monument național spaniol din anii 1920 și unul dintre cele mai frumoase castele din Europa.

În prezent, mai multe părți ale castelului sunt deschise publicului. Acestea includ: capela, camera armelor, donjonul central.

Castelul Burg Kreuzenstein – Austria

Burg Kreuzenstein - Austria
Burg Kreuzenstein – Austria

Adeseori confundat cu Burg Lichtenstein, unde a fost filmat filmul Cei trei mușchetari, Burg Kreuzenstein este un alt castel care pare să fi apărut din imaginația cuiva – plin de magie și minuni ca de basm.

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

La doar câteva mile nord de Viena, castelul este ușor accesibil și, prin urmare, este una dintre cele mai populare atracții turistice din țară și printre cele mai remarcabile castele din Europa.

Actualul castel a fost construit pe rămășițele unui castel anterior și, în mod interesant, în reconstrucție, părți din alte structuri medievale din toată Europa au fost achiziționate și încorporate în construcția acestui castel.

Mai multe filme și seriale TV au folosit castelul ca locație de filmare.

Castelul Edinburg – Scoția

Castelul Edinburg
Castelul Edinburg

Castelul Edinburgh este, fără îndoială, una dintre cele mai faimoase atracții ale orașului, cu crenelurile sale impunătoare cu vedere la orașul vechi. Castelul datează din secolul al XII-lea și a fost atacat de atâtea ori, încât a câștigat premiul bizar de a fi cel mai asediat loc din Marea Britanie. Astăzi, castelul și terenurile sale sunt în mod normal deschise vizitatorilor pe tot parcursul anului.

Mulți membri ai familiei regale au numit castelul acasă, inclusiv regele Malcolm al III-lea al Scoției și soția sa, Sfânta Margareta a Scoției – Capela Sf. Margareta este un omagiu adus reginei regretate și cea mai veche parte existentă a sitului. În interior, Sala Mare, construită pentru James al IV-lea în 1511, este piesa centrală glorioasă a castelului.

Castelul Vianden – Luxembourg

Castele din Europa - cele mai spectaculoase construcții medievale
Castele din Europa – Vianden

Construit pe locul unui castel roman, între secolele al XI-lea și al XIV-lea, puternicul castel fortificat Vianden are un șir de camere impresionante, inclusiv o capelă mică datând din secolul al XII-lea. A avut și un amestec extrem de divers de proprietari, de la conții de Vianden, la unii comercianți de mirodenii.

Castelul a căzut în ruină după ce unul dintre proprietari a început să-l vândă pe bucăți, dar, din fericire, a revenit în mâinile familiei regale din Luxemburg în secolul al XIX-lea. Membrii rezistenței luxemburgheze chiar au folosit castelul în timpul unei bătălii împotriva naziștilor din 1944. Punctele de atracție ale zilelor noastre includ superba sufragerie îmbrăcată cu lemn.

Castelul Leeds – Anglia

Castelul Leeds
Castelul Leeds

Înconjurat de peste 500 de acri de parc, situat la 8 km sud-est de Maidstone, se află frumosul castel Leeds. De la o fortăreață normandă în secolele al XI-lea și al XII-lea până la un palat Tudor, castelul are o istorie care se întinde pe secole.

În 1665, proprietatea a fost închiriată guvernului pentru a păstra prizonierii de război olandezi, care apoi i-au dat foc. Castelul a rămas într-o stare de paragină timp de aproximativ un secol până în 1748, când Robert Fairfax l-a renovat. În cele din urmă, în 1823, noul proprietar Wykeham Martin a demolat casa principală originală și a înlocuit-o cu o structură în stil Tudor.

Castelul Buda – Ungaria

Castelul Buda
Castelul Buda

Un reper major din Budapesta, uimitor Castelul Buda a fost construit inițial în secolul al XIII-lea, dar lucrările nu s-au oprit aici. În următoarele două secole au fost efectuate extinderi și renovări, iar și astăzi continuă diverse recondiționări și reparații. Acum găzduiește mai multe galerii, inclusiv Muzeul de Istorie din Budapesta și Galeria Națională Maghiară.

Burg Eltz – Germania

 Burg Eltz - Castele din Europa
Burg Eltz – Castele din Europa

Un castel seducător, parcă de basm, Burg Eltz din vestul Germaniei datează din secolul al XII-lea și a rămas în familia Eltz timp de 33 de generații impresionante. Castelul minunat de romantic, care se află deasupra râului Elzbach, este emblematic în Germania și a fost inclus pe biletul de 500 de mărci germane din 1965 până în 1992.

Castelul se redeschide după vacanța de iarnă din 31 martie 2022.

Castelul are o parte impresionantă de povești cu fantome, dintre care cea mai faimoasă este fantoma contesei Agnes. Contesa a fost promisă în căsătorie cu Cavalerul de Braunsberg, dar în timpul unei sărbători, ea și-a respins pețitorul, umilindu-l public. Furios de respingere, cavalerul disprețuit a organizat un atac asupra castelului. După o luptă curajoasă, a fost lovită de o arbaletă și a fost rănită mortal, iar fantoma ei se spune că încă bântuie castelul.

Castelul Caernarfon – Țara Galilor

 Castelul Caernarfon
Castelul Caernarfon

Deși Țara Galilor are o mulțime de castele emblematice, Castelul Caernarfon, din orașul istoric Caernarfon, stârnește imaginația ca niciun altul. Deseori citat ca fiind una dintre cele mai impresionante fortărețe ale țării, are statutul de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și se remarcă, de asemenea, pentru istoria sa regală – a fost folosit pentru învestirea Prințului de Wales în 1911 și din nou în 1969.

Construită sub ordinele lui Eduard I în anii 1200, puternica fortăreață medievală se află la capătul strâmtorii Menai și este renumită în special pentru zidurile sale impresionante și turnurile poligonale neobișnuite. Astăzi, este deschis vizitatorilor pe tot parcursul anului și găzduiește Muzeul Royal Welch Fusiliers.

Descoperă și cele mai frumoase orașe medievale din Europa și din lume.

Cele mai cunoscute castele din România

Din lista celor mai impresionante castele din Europa nu pot lipsi si unele dintre cele mai cunoscute castele ale României, celebre nu doar la noi în țară, dar și în afara granițelor.

Castelul Peleș

Castelul Peleș
Castelul Peleș

Construit între anii 1873 și 1914, castelul Peleș este un palat situat în Sinaia, clădire ce se află în proprietatea Casei Regale din România. Prin valoarea sa istorică, Peleș este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România. Castelul are 160 de camere, mai multe intrări și scări interioare, sală de teatru, scenă cu 60 de locuri și lojă regal, iar turnul central are o înălțime de 66 de metri. Lângă castelul Peleș propriu zis, vei mai găsi în zonă încă două construcții mai mici: Pelișorul și Foișorul. Castelul Peleș a fost primul castel complet electrificat din Europa, datorită uzinei electrice proprii.

Castelul Bran

Castelul Bran
Castelul Bran

Castelul Bran a fost construit întrea anii 1377 și 1282, iar inițial o cetate militară de apărare, având forma unui patrulater neregulat. Ulterior, castelul a suferit mai multe modificări și a fost transformat în reședință regală în anul 1920, imediat cum a intrat în proprietatea reginei Maria. Peisajul de la Bran este de poveste deoarece castelul este construit pe o stâncă, într-un punct cheie. Legenda lui Dracula, un personaj fictiv, este cea mai cunoscută legendă creată în jurul unui castel.

Castelul Corvinilor

Castele din Europa - Castelul Huniazilor
Castele din Europa – Castelul Huniazilor

Castelul Corvinilor reprezintă un monument singular în România și are un farmec aparte datorită construcției total diferite de altele. Prima fortificație de piatră de la Hunedoara datează din secolul XIV. Legenda castelului are în prim plan povestea corbului care ține în cioc un inel de aur. Se spune că Ioan de la Hunedoara era fiul nelegitim a lui Sigismund de la Luxemburg, rege al Ungariei, cu o femeie frumoasă din Țara Hațegului. Regele îi oferă un inel ca și dar pentru copil nenăscut, cu scopul de a fi recunoscut atunci când va crește și va merge la curtea regală.

Castelul Huniazilor se numără printre cele mai faimoase castele din Europa.

Descoperă și alte uimitoare castele din România.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
FANATIK.RO
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Viva.ro
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
FANATIK.RO
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
Unica.ro
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat
HOROSCOP
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI