Mergi direct la conținut »

Macedonia este o țară mică, situată în inima Balcanilor cu multe frumuseți naturale, care se întinde pe o suprafață de 25.713 mii de kilometri pătrați și cu aproximativ două milioane de locuitori. Are 38 de munți cu 20 de vârfuri înalte de peste 2000 m, bogate în rezervații naturale. Аre 3 parcuri naționale și 43 de lacuri, dintre care cele mai mari sunt lacurile Ohrid, Prespa și Dojran.

Lacul Ohrid, care este protejat de patrimoniul natural UNESCO, are o vechime de aproximativ 4 milioane de ani, cu 200 de specii endemice, inclusiv faimosul păstrăv de Ohrid. Pe malul lacului se află două orașe mai mari – Ohrid și Struga. Ohrid mai este numit și „Ierusalimul din Balcani”, deoarece în împrejurimile sale există 365 de biserici, dintre care unele au fost construite tocmai în secolul al IX-lea.

Macedonia este o țară a gurmanzilor și cu o gastronomie exclusivistă. Puteți experimenta diferite tipuri de arome și gusturi de alimente sănătoase și naturale, de altfel și vinul autentic, a cărui producție are o lungă tradiție care datează de secole, și care este considerat cel mai bun vin din Balcani.

Macedonia a fost și este răscrucea diferitelor culturi și civilizații din Roma și Bizanț până în perioada otomană, cu multe manastiri, biserici, moschei și aproximativ 4.000 de situri arheologice atractive, inclusiv „Plaoshnik“ din Ohridul Antic, locul unde, în secolul al X-lea, a fost construită prima Universitate Slovenă din Europa.

Capitala Macedoniei, orașul Skopje, cu 2000 de ani de patrimoniu istoric și cultural, este acum o metropolă modernă, cu contraste între vechiul și noul arhitecturii orașului, oraș prin care curge râul Vardar și care este înconjurat de mai mulți munți, dintre care cel mai aproape este Muntele “Vodno”, la al cărui vârf puteți călători cu telecabina. În imediata apropiere a orașului există centre de schi de iarnă Centrul “Mavrovo” și Centrul “Popova Sapka”.

Skopje este cunoscut ca fiind locul de nastere al Maicii Tereza, unde în 2009 a fost construită casa memorială dedicată vieții și muncii ei.

În apropierea orașului Kumanovo se află observatorul megalithic “Kokino”, datând din anul 1800 î.Hr. Iar situl arheologic din epoca romană “Stobi”, este situat în apropierea orașului Demir Kapija.

În Macedonia, există circa 1.600 de sate pitorești, care permit dezvoltarea turismului rural și eco-turismului. În Macedonia se poate bucura din plin de frumusețea naturală, aerul curat și de alimentele naturale și sănătoase care le oferă multe sate de munte și satele care sunt situate în apropiere de râuri sau lacuri. De exemplu, este satul Trpejca situate pe malul lacului Ohrid.

Macedonia oferă condiții ideale pentru diverse activități sportive și de agrement, cum ar fi alpinismul, ciclism montan, parapanta, caiac, vânătoare, pescuit și schi. Macedonia este o alegere ideală pentru iubitorii de sporturi și activități extreme și aventuroase.

Cerul macedonean este un adevărat paradis pentru zborul cu parapanta.  Cluburile din orașele Skopje, Prilep, Mavrovo și Kruševo, unde în fiecare an, în luna mai se organizează Cupă Mondială a zborului cu parapanta.

Caiacul este un sport foarte popular în Macedonia, în special în canionul Lacurilor Ohrid și Prespa, precum și în canionul “Matka”, lângă Skopje, cu multe cluburi de canoe și caiace, cu ape pașnice și sălbatice, instaurate după standardele internaționale.

În Macedonia există 346 de peșteri care au râuri subterane, lacuri și ornamente de peșteră, stalactite și stalagmite. Poate fiind ca cea mai adâncă peșteră subterană din Europa – peștera “Vrelo” este situată în canionul Matka, care este un sistem de două peșteri unul deasupra celuilalt, care au o lungime de aproximativ 6 metri și care reprezintă o adevărată atracție turistică.

Pentru mai mulțe informații, consultați pagina următore www.macedonia-timeless.com

 
 
Close
Close
Închide