Aperitiv

Ingrediente: 6 felii de prosciutto, două pere mari, 100 g brânză cu mucegai, o mână de rucola.
Preparare: se spală perele şi se taie felii. Se scoate cotorul, iar în scobitură se pune o bucăţică de brânză. Apoi, fiecare felie de pară se înveleşte în prosciutto. Se aşază pe farfurie şi se presară rucola.

Crumble

Ingrediente: 6 pere coapte, 200 g unt, 140 g zahăr, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, 100 g făină, 100 g fulgi de ovăz.
Preparare: se pun într-o tigaie 100 g unt (la temperatura camerei), perele curăţate şi tăiate pe lungime, 80 g zahăr, zeama şi coaja de lămâie. Se călesc fructele la foc mic pentru 10 minute, cât să se înmoaie puţin, dar să-şi păstreze forma. Separat, se prepară crusta sfărâmicioasă astfel: se pun într-un vas făina, fulgii de ovăz, restul de unt (rece, de această dată) tăiat cubuleţe şi restul de zahăr. Se amestecă până se omogenizează şi capătă o textură sfărâmicioasă. Într-un vas termorezistent se pun fructele călite, iar peste ele se presară uniform aluatul sfărâmicios. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute sau până când crusta capătă o culoare maronie.

Ştrudel

Ingrediente: aluat – 400 g făină, un praf de sare, 200 g margarină, 50 ml apă minerală, puţin ulei; umplutură – 1 kg de pere, 200 g zahăr, 300 g nucă pisată (nu măcinată!), 100 g stafide, coajă de lămâie, un plic de zahăr vanilat.
Preparare: se cerne făina şi se adaugă margarina topită şi răcită, apa minerală şi sarea. Se amestecă până se obţine un aluat uşor de modelat, dar nelipicios. Se dă la rece. Perele curăţate se taie cubuleţe, se amestecă bine cu zahărul şi cu zahărul vanilat şi se călesc la foc mic. După ce se răcesc, se adaugă nucile, stafidele şi coaja de lămâie şi se amestecă. Se întinde aluatul într-o foaie foarte subţire, se unge cu ulei şi se toarnă umplutura. Se rulează, se pune sulul în tavă, pe hârtie de copt, şi se bagă în cuptor. Se coace în cuptorul încins la 190 de grade până se rumeneşte. Se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Cresc pedepsele pentru agresorii sexuali de copii: nu mai scapă de închisoarea cu executare. Legea, promulgată de Iohannis
Recomandări
Cresc pedepsele pentru agresorii sexuali de copii: nu mai scapă de închisoarea cu executare. Legea, promulgată de Iohannis

Salată

Ingrediente: două pere, un pumn de miez de nucă, câteva frunze de salată amestec (salată verde, rucola, varză), 100 g brânză cu mucegai, 3 linguri de unt, două linguri de zahăr brun, 3 linguri de oţet de vin alb.
Preparare: se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă zahărul şi oţetul, apoi perele tăiate în jumătăţi şi curăţate de cotor şi nucile. Se lasă pe foc câteva minute, până se înmoaie perele. Între timp, se taie brânza cubuleţe. Se pun pe un platou frunze de salată, se aşază apoi perele şi nucile şi se toarnă deasupra sosul din tigaie. La final se adaugă brânza.

Klaus Iohannis: „Ne aflăm într-un veritabil val doi al pandemiei. Solidaritatea, cheia care ne va permite să depășim această teribilă încercare”
Recomandări
Klaus Iohannis: „Ne aflăm într-un veritabil val doi al pandemiei. Solidaritatea, cheia care ne va permite să depășim această teribilă încercare”

Tartă

Ingrediente: blat – 200 g făină, 125 g unt, 75 g zahăr; umplutură – două ouă, 3-4 linguri de zahăr, două linguri de făină, un plic de zahăr vanilat, 4 pere mari.
Preparare: pentru blat, se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie. În două minute, compoziţia se leagă şi se obţine un aluat tare. Se înveleşte în folie şi se dă la rece. Pentru umplutură, albuşurile se bat cu zahărul până se obţine o spumă. Se adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina şi se amestecă. Se tapetează o formă rotundă cu pereţi detaşabili şi se întinde aluatul, urcând 3-4 cm pe pereţii vasului. Se toarnă umplutura, iar deasupra se aranjează perele curăţate şi tăiate felii. Se bagă la cuptor, la foc tare primele 20 de minute, apoi la foc domol până se rumeneşte. Se serveşte rece.

5 ani de la Colectiv. Patronii clubului cer audierea lui Andrei Găluţ, singurul supravieţuitor din trupa Goodbye to Gravity
Recomandări
5 ani de la Colectiv. Patronii clubului cer audierea lui Andrei Găluţ, singurul supravieţuitor din trupa Goodbye to Gravity

Pulpe de raţă

Ingrediente: patru pulpe de raţă, două linguri de ulei, sare, piper, un litru de vin roşu, o mână de merişoare, 100 g zahăr, 2-3 cuişoare, un baton de scorţişoară, 4 pere.
Preparare: pulpele se condimentează cu sare şi piper, se călesc în ulei şi se bagă în cuptor până se rumenesc. Perele se decojesc, se taie felii şi se fierb în vin roşu îndulcit cu zahăr şi aromatizat cu scorţişoară şi cuişoare. Spre final, se adaugă merişoarele. Se scot pulpele din cuptor şi se servesc cu perele fierte şi cu sosul de vin.

Fructe în sirop

Ingrediente: 3 ceşti de apă, o ceaşcă de zahăr brun, un baton de scorţişoară, 3 pere mari, o steluţă de anason, două batoane de vanilie.
Preparare: apa, zahărul şi scorţişoara se pun într- o oală şi se ţin pe foc până se topeşte zahărul. Se adaugă anasonul stelat şi vanilia, apoi perele curăţate. Se acoperă oala şi se lasă aşa cam 15 minute (perele se întorc din când în când). După ce s-au înmuiat, se scot pe un platou şi se dă focul mai tare, pentru ca siropul în care au fiert fructele să se îngroaşe. Durează cam 5-10 minute. Când e gata, se toarnă peste pere.

„A încercat să mă sufoce cu perna, m-a dat de pereți”. Cine este bărbatul celebru acuzat de fosta iubită că a bătut-o crunt
PARTENERI - GSP.RO
„A încercat să mă sufoce cu perna, m-a dat de pereți”. Cine este bărbatul celebru acuzat de fosta iubită că a bătut-o crunt
ȘOC! Cum o UMILEA Ștefan Bănică pe Andreea Marin. Ce pățea biata de ea dacă îndrăznea să îi răspundă
PARTENERI - PLAYTECH
ȘOC! Cum o UMILEA Ștefan Bănică pe Andreea Marin. Ce pățea biata de ea dacă îndrăznea să îi răspundă
Horoscop 30 octombrie 2020. Scorpionii sunt dornici de alte surse de venit, dar prin eforturile altcuiva
HOROSCOP
Horoscop 30 octombrie 2020. Scorpionii sunt dornici de alte surse de venit, dar prin eforturile altcuiva
Horia Brenciu, despre declarațiile lui Dan Bittman: “Zice niște lucruri din frustarea pe care a acumulat-o”
Știrileprotv.ro
Horia Brenciu, despre declarațiile lui Dan Bittman: “Zice niște lucruri din frustarea pe care a acumulat-o”
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Telekomsport
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani