Mergi direct la conținut »
Ministrul Sănătăţii anunță că Maternitatea Giulești va fi amendată, după ce peste 30 de bebeluși s-au infectat cu stafilococ auriu! Ce spune despre redeschiderea spitalului
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness

Ministrul Sănătăţii anunță că Maternitatea Giulești va fi amendată, după ce peste 30 de bebeluși s-au infectat cu stafilococ auriu! Ce spune despre redeschiderea spitalului

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a oferit noi detalii legate de redeschiderea Maternității Giulești, dar și despre sancțiunile care vor fi dictate, după ce peste 30 de bebeluși născuți în spital s-au infectat cu stafilococ auriu. 

Prezentă la Iași, Sorina Pintea a dat asigurări că se vor adopta măsuri după controalele efectuate la Maternitatea Giulești.

„Cu siguranţă se vor lua măsuri. Am fost întrebată, dar este apanajul Direcţiei de Sănătate Publică, care încă nu a finalizat controlul. Controlul este considerat finalizat după aceste 72 de ore de analiză, dar pot să vă spun, cu certitudine, că se vor da amenzi, şi nu mici”, a răspuns ministrul Sănătăţii, citată de Agerpres.

Întrebată dacă Maternitatea Giuleşti se va deschide joi, 13 decembrie, aşa cum a declarat recent, Sorina Pintea a replicat „joi sau vineri”.

„Nu, nu se decalează. S-au prelevat probe atât ieri, cât şi astăzi, au mai existat locuri de unde de vor preleva şi astăzi. Timpul de analiză este 72 de ore. În momentul în care vom avea analizele complete vom lua o decizie, dacă redeschidem internările”, a răspuns jurnaliştilor ministrul Sănătăţii, la sediul PSD Iaşi.

Află ce este stafilococul auriu și cum se manifestă la copii. „Superbacteria” care a devenit rezistentă la antibiotice!


Citește și… Schimbările Codului Rutier italian pe înțelesul tuturor. Ce trebuie să știe românii din Italia cu mașini înmatriculate în țară, pentru a nu risca amenzi usturătoare


 

Close
Închide
  Close