Mergi direct la conținut »
VIDEO | Medicul Lucan, acuzat de un pacient că i-a traficat rinichiul și l-a păcălit cu banii
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > VIDEO | Medicul Lucan, acuzat de un pacient că i-a traficat rinichiul și l-a păcălit cu banii

VIDEO | Medicul Lucan, acuzat de un pacient că i-a traficat rinichiul și l-a păcălit cu banii

Mihai Lucan, acuzat că a traficat rinichiul unui pacient din Cluj. Iulian Iacob, un bărbat din Cluj, a povestit pe Facebook cum şi-a vândut un rinichi pe 7.500 de dolari. Atunci, a fost operat de medicul Mihai Lucan, care - însă - l-a păcălit cu banii.

După ce ar fi fost operat şi i-ar fi fost luat un rinichi pentru a-i fi transplantat unui bărbat din Azerbaijan, Iulian Iacob ar fi primit doar 2.500 de dolari, din cei 7.500 promişi.

Iulian Iacob s-a autodenunțat în luna martie a anului 2005, dar justiția din România acelor ani a mușamalizat această uriașă afacere de corupție, susține deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan, care a fost invitat la „Interviurile Libertatea Live”.

De altfel, el este cel care l-a intervievat pe Iulian Iacob, martor cheie în dosarul de trafic de organe din România anilor 2000-2007¸al cărui rinichi a fost traficat de medicul Mihai Lucan, care e în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Acesta e acuzat că a devalizat Institutului de Transplant Renal Cluj-Napoca. Judecătorii au decis, la finalul anului trecut, ca medicul Mihai Lucan și fiul său să fie cercetați sub control judiciar.

Medicul Mihai Lucan și fiul său, Valentin Ciprian, sunt acuzați că au făcut trafic cu serviciile medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparținând societății Lukmed, entitate prin intermediul căreia aceștia și-au promovat interesele.
Prin pretinsele fapte cercetate de DIICOT, Mihai Lucan, fiul acestuia și Dan Emil Fofiu Sânpetreanu ar fi devalizat Institutul cu 5.169.406,91 de lei, bani ce ar fi intrat în patrimoniul Lukmed, ”în beneficiul direct al membrilor grupului infracțional organizat”, susțin procurorii.

Acum, pacientul din Cluj a povestit, LIVE pe Facebook, că juristul de atunci al Institutului de Transplant Renal Cluj-Napoca, Emil Sabo, i-a spus să găsească un alt donator pentru a-şi primi restul de bani, plus un bonus de 1.000 de dolari.

Iată mărturiile incredibile ale lui Iulian Iacob, în două părți:

PARTEA I

PARTEA a II-a


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/ Iubita lui Liviu Vârciu se implică în acte umanitare, de când a devenit mamă

O concurentă de la Exatlon, abandonată de mamă la 4 ani. Ce viață grea a dus Mariana, din echipa Războinicilor


 

Close
Închide
  Close