Antalya poate fi cea mai bună alegere pentru o vacanță activă de vară… Profită de Ofertele Early Booking proaspăt lansate de AeroVacanțe și rezervă din timp un sejur în stil turcesc pentru 2020. Pachetele în Antalya cu zbor charter din Timișoara au prețuri începând de la 271 euro/persoană și includ 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe aeroport și asistență turistică.

Antalya, dincolo de all inclusive

Orașul Antalya este o fuziune de culoare, voie bună, istorie și plaje – locul ideal pe care să-l descoperi dacă îți propui o vacanță mai activă, departe de facilitățile resorturilor de 5 stele din stațiunile populare ale regiunii.

Odată ce ai ajuns aici atenția îți va fi atrasă, inevitabil, de Kaleici – partea veche a orașului ce a fost fondat inițial ca port de către Regele Attalus II din Pergamon. Zona istorică este un labirint încântător de străduțe înguste unde se mai simte foarte bine atmosfera otomană, însă zona păstrează și din influențele popoarelor ce au ajuns aici de-a lungul timpului, precum bizantinii sau romanii. 

Turul orașului Antalya începe întotdeauna din Piața Kale Kapisi, un magnet pentru localnici și turiști deopotrivă, căptușită cu numeroase restaurante și marcată prin Turnul cu Ceas Saat Kalesi. Simbolul centrului Kaleici este Poarta lui Hadrian, un arc de triumf din marmură construit în onoarea Împăratului roman Hadrian, sub care vei trece în drumul tău spre Moscheea Yvli Minare, construită inițial în 1230 ca biserică bizantină și transformată în moschee în timpul Imperiului Seljuk. Edificiul găzduiește astăzi Muzeul de Etnografie, unde poți admira costume turcești, broderii și tapiserii.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Plaje cochete pe care să te retragi

Mergi spre Portul Vechi, cea mai cosmopolită parte a orașului Antalya, unde se îndrămădesc pub-uri, restaurante turcești și magazine pline de culoare, unde se vând tot felul de produse locale. Dacă urci pe dealul Tunek Tepe vei capta priveliști memorabile spre mare, iar de aici poți coborî spre mica, dar spectaculoasa plajă Mermerli, înconjurată de stânci acoperite cu vegetație și sărutată de valurile spumoase ale Mediteranei.

La est de Antalya se arcuiește plaja Konyaalti, unde poți lua o pauză de la istorie. Mai lungă și mai puțin aglomerată decât vecina sa, fâșia de nisip argintiu este înconjurată de palmieri, cafenele cochete și centre nautice, fiind preferata tinerilor care vor să combine relaxarea la soare, cu sporturile de apă.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează