Mergi direct la conținut »
Musaca de legume la doar 6,20 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > Musaca de legume la doar 6,20 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Musaca de legume la doar 6,20 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Astăzi, musaca de legume cu doar 6,20 lei.

 

Costuri aproximative ingrediente: cartofi: 2 lei, ceapă: 0,50 lei, morcovi: 1 leu, lei, pesmet: 0,50 lei, făină: 0,50 lei, ulei de măsline: 1 leu, sare și piper: 0,50 lei, usturoi: 0,20 lei. Total: 6,20 lei

 

Musaca de legume

Ingrediente: 1 kg de cartofi, 2 morcovi mari, o ceapă mare, un cățel de usturoi, două linguri cu vârf de pesmet, 1/2 lingură de făină, 4 linguri ulei de măsline extravirgin, 200 ml apă, sare și piper

Preparare: se preîncălzește cuptorul la 190 de grade. Morcovii se spală, se curăță și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Ceapa se toacă și se călește împreună cu morcovii într-­o cratiță cu trei linguri de ulei de măsline, pe foc mic. Se călesc ­5 de minute, amestecând din când în când. Cartofii curățați și spălați se taie în felii subțiri (2­-3 mm). Se așterne un prim strat de cartofi într-o tavă cu hârtie de  copt. Se condimentează cartofii cu sare și piper. Compoziția de legume călite se amestecă cu pesmetul, se sărează și se piperează după gust, apoi se pune jumătate din cantitatea de legume peste stratul de cartofi din tavă, presând cu dosul lingurii. Se adaugă cu un al doilea strat de cartofi care se sărează și se piperează și ei, apoi cealaltă jumătate de legume călite și se acoperă cu ultimul strat de cartofi, presând deasupra pe toată suprafața. Usturoiul se zdrobește și se călește un minut într-­o lingură de ulei. Se adaugă 1/2 de lingură de făină, se amestecă rapid, apoi se stinge imediat cu 200 ml de apă caldă. Se dă într-­un clocot și se toarnă peste musacaua pregătită în tavă. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 20-­25 de minute, până când cartofii sunt moi. Apoi se descoperă tava și se mai coace musacaua până se rumenește frumos deasupra (cam 10 minute).

Citește și:  Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Cartofi umpluți la doar 7 lei

Close
Închide
  Close