Mergi direct la conținut »
O clădire din Shanghai, inspirată din „Coloana infinitului” a lui Brâncuși

O clădire de birouri, aparținând unei importante firme de arhitectură cu sediul central la New York, a fost inspirată din celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși, „Coloana infinitului”, după cum precizează publicația online de arhitectură archdaily.com.

De Florin Ghioca,

SOHO Gubei Office Tower are 38 de etaje, din care 12 găzduiesc spații comerciale. Ultimul etaj are un restaurant în aer liber, unde atât cei din clădire cât și locuitorii orașului pot veni pentru cină și o priveliște deosebită.

„Shanghai este plin de turnuri înalte, însă puține dintre acestea au făcut din simplicitatea sculpturală o prioritate. În cazul lui SOHO, am întâlnit un client care a împărtășit un astfel de obiectiv. Fondatorii Zhang Xin și Pan Shiyi ne-au încurajat să urmăm ideea noastră inițială până la finalizare. Împreună, simt că am dat orașului Shanghai o piesa uriașă de artă”, a declarat James von Klemperer, președintele KPF.

Finalizarea clădirii a fost sărbătorită în cadrul unei ceremonii de deschidere în ultima zi a lunii februarie. Evenimentul a fost marcat și de inaugurarea expoziției personale de fotografie a lui Pan Shiyi, expusă în lobby-ul clădirii, cu peste 80 de portrete.

Close
Închide
  Close