MENIU CAUTĂ
09 Mar. 2010 19:23

Omega 3, doctorul inimii tale

Distribuie

Bolile cardiovasculare fac ravagii în toata lumea. Pe fondul unui stil de viaţa dezordonat si al unei alimentaţii necorespunzatoare, inima ta are de suferit. Vestea buna e ca acizii grasi Omega 3 sunt aliaţii de nadejde ai starii tale de bine. Iata câteva remedii le garantate pentru viaţa lunga.

Peştele si uleiul de peşte

Consuma regulat carne de peste, în special macrou, hering, somon, sardine sau pastrav. Fiind o sursa excelenta de Omega 3, aceasta are o acţiune benefi ca asupra sanataţii muschiului inimii. De asemenea, uleiul de peşte lupta cu succes împotriva bolilor cardiace, scade nivelul colesterolului „rau” şi previne si reduce nivelul de trigliceride în exces. Gasesti suplimentele alimentare pe baza de ulei de peste în farmacii si la plafar. La administrarea acestora, respecta întotdeuna indicaţiile menţionate pe prospect.

Ulei din germeni de grâu

Bogat în elemente nutritive, uleiul din germeni de grâu regleaza nivelul colesterolului, previne arteroscreloza si stimuleaza circulaţia cerebrala. Gasesti uleiul sub forma de capsule, la orice plafar. Foloseste-l conform prospectulu.

4335-233834-untitled8.jpgNucile

Uleiul de nuca ajuta la menţinerea elasticitaţii si fl exibilitaţii arterelor. Câteva nuci pe zi îţi vor proteja inima si vor preveni apariţia atacului vascular cerebral. În plus, consumate dupa o masa bogata în grasimi animale, vor atenua efectele negative ale acestora. Daca te numeri printre persoanele care prezinta tulburari ale ritmului cardiac, consuma sapte-opt nuci pe zi. Pentru a preveni apariţia atacului vascular cerebral foloseste urmatorul amestec: da prin masina de tocat 200 g miez de nuca şi 100 g aloe. Apoi, amesteca cu un pahar de miere de albine si 20 g spirulina. Se consuma câte o lingura, de trei ori pe zi, dupa masa, timp de 20-30 de zile.

4335-233835-untitled9.jpgUleiul de rapiţa

Uleiul de rapiţa ajuta la scaderea nivelului de colesterol si a grasimilor din sânge. Folosit des, acesta previne infarctul deoarece împiedica formarea cheagurilor de sânge pe artere. În plus, este renumit pentru efectul antiinfl amator asupra vaselor de sânge, care nu se mai sparg atât de usor. Consuma zilnic 20 ml ulei de rapiţa pentru un plus de sanatate.

Soia si uleiul de soia

Conţinutul ridicat de lecitina din soia (2%) contribuie la scaderea nivelului colesterolului si al zaharului în sânge si la curaţarea pereţilor vasculari. Luata zilnic, o lingura de boabe de soia este un leac bun în caz de cardiopatie ischemica, în tratarea sechelelor 4335-233836-untitled10.jpgdupa accidente vasculare si în prevenirea hipertensiunii. Foarte bogat în grasimi nesaturate, uleiul de soia este recomandat în caz de ateroscleroza. Foloseste-l conform prospectului, în cure de patru saptamâni.

Omega 3 pentru inima ta: 

 • fluidizeaza sângele.
 • regleaza hipertensiunea arteriala.
 • are efect vasodilatator si antiaritmic.
 • scade colesterolul.
 • stimuleaza irigaţia sangvina.
 • previne formarea cheagurilor de sânge.
 • ajuta la menţinerea elasticitaţii si fl exibilitaţii arterelor.

Seminţele de in Prin conţinutul ridicat de fi bre, calciu, vitamina B6, fi er, magneziu, potasiu , fosfor, acizi grasi Omega 3, seminţele de in protejeaza vasele de sânge si inima de daunele cauzate de nive lul ridicat al coles terolului. Ia, în fiecare zi, câte doua linguri de seminţe de in macinate cu râsniţa de cafea si amestecate cu iaurt sau cerealele de la micul dejun.

4335-233837-untitled11.jpgAtunci când stresul, lipsa de miscare sau alimentaţia nesanatoasa încarca inima, organismul nostru are nevoie de un sprijin suplimentar. Acizii grasi Omega-3 au multiple efecte pozitive asupra:

 • ritmului cardiac si circulaţiei sangvine
 • dezvoltarea funcţiei cerebrale si a acuitaţii vizuale
 • scaderea trigliceridelor serice
 • scaderea colesterolului total, scaderea LDL colesterolului
 • cresterea HDL colesterolului
 • scaderea tensiunii arteriale
 • largirea vaselor sangvine
 • efect antiagre gant plachetar.

Omega-3 extra 1000 mg de la Doppelherz aktiv conţine:

 • 1.000 mg ulei de somon, bogat în acizi grasi esenţiali pentru scaderea colesterolului si trigliceridelor
 • vitamina E (12 mg) – importanta pentru celulele sa natoase si valorifi carea altor vitamine. O capsula conţine 300 mg acizi grasi esenţiali: 180 mg EPA si 120 mg DHA, capsule fara gust si miros. Preţrecomandat: 30 lei

Text: Mariana Miron (Libertatea pentru femei); Foto: Guliver/Rex Features, Shutterstock, Hepta

Comentarii