Rețetă rapidă de orez cu lapte

Ingrediente pentru orez cu lapte – rețetă rapidă

  • 150g orez
  • 600-700ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 vârf de cuțit sare
  • coajă de lămâie/portocală
  • scorțisoara pudra

Mod de preparare – Orez cu lapte – rețetă rapidă

  • Orezul se spala si se fierbe 5 minute cu o cana de apa, pana se umfla putin. Se adauga laptele cald si sarea.
  • Orezul cu lapte se fierbe la foc mic, amestecand des, pana cand orezul a fiert.
  • Se adauga zaharul si coaja de lamaie, se mai lasa putin la fiert si se stinge focul.
  • Se serveste rece cu scortisoara pudra deasupra sau cu dulceata de visine ori alta dulceata pe gustul tau (de preferat una putin mai acrisoara, cum ar fi dulceata de gutui).
  • De asemenea, orezul cu lapte se poate servi chiar și cu fructe. Se spală câteva fructe( căpșuni, afine, zmeură sau o nectarină), se taie felii si se adauga deasupra orezului.

Rețetă de orez cu lapte și stafide

Orezul cu lapte și stafide, decorat cu scortișoară și nucșoară

Ingrediente orez cu lapte și stafide

  • 150 g orez
  • 620 ml lapte integral
  • un praf de sare
  • 170 g zahăr
  • 400 ml apă
  • un baton de scorțișoară
  • 2 linguri de unt
  • esență de vanilie
  • scorțișoara măcinată
  • nucșoară
  • 100 g stafide

Mod de preparare orez cu lapte și stafide

1. Într-o crăticioară adaugă apa, batonul de scorțișoară și sarea. Adu apa la punctul de fierbere și adaugă orezul spălat, lăsând totodata focul mic. Lasă la fiert 12 minute sau până se înmoaie orezul.

2. Ulterior, într-o altă cratiță de mărime medie, adaugă orezul fiert și batonul de scorțișoara, 450 ml din cantitatea de lapte și zahărul. Gătește amestecul timp de 30-35 de minute, când ar trebui să aibă consistența unei creme tari, deloc apoasă.

3. Când orezul cu lapte s-a îngroșat, adaugă cantitatea de lapte rămasă și stafidele, amestecând pentru înca 2 minute. După cele 2 minute, îndepărtează batonul de scorțișoara și ia cratița de pe foc. Adaugă untul, vanilia și continuă să amesteci.

4. Se repartizează orezul în cupe și se decorează cu scortișoară și nucșoară. Dacă nu îți plac stafidele poți să le înlocuiești cu merișoare, cireșe maraschino, curmale sau smochine.

Incearca si aceasta reteta de orez cu lapte, un desert rapid si delicios

Urmărește-ne pe Google News