MENIU CAUTĂ

(P) Asprovalta – bijuteria ancorată de apele golfului Strymonikos

Distribuie

La 80 de km de Kavala, în nordul Greciei, se întinde cea mai albă vale din regiune: Asprovalta, o urbe pitorească cu plaje aurii late și lungi, ape ca smaraldul și o atmosferă tipic grecească.

Asprovalta este destinația favorită de vacanță a familiilor cu copii, care găsesc aici o intrare lină în Mare Egee, plaje distinse cu Blue Flag, o stațiune liniștită plinp de taverne, magazine și posibilități numeroase de petrecere a timpului liber.

Peisaje pitorești unice

Stațiunea este înzestrată cu o diversitate naturală uimitoare  compusă din lacuri cristaline, păduri de pini parfumați, coline acoperite cu vegetație luxuriantă, plaje idilice și golfuri liniștite. Însă dincolo de relaxarea la plajă, plimbările plăcute în natură și sporturile nautice, Asprovalta le oferă turiștilor și o seamă de atracții istorice și culturale interesante, pe care orice pasionat de călătorii trebuie să le descopere.

La doi pași de Asprovalta, se întinde Nea Vrasna – o stațiune la fel de liniștită renumită pentru plaja lungă și lată, considerate deseori una singură. Alege un sejur cu autocarul în Asprovalta, de la Europa Travel, turoperatorul low-cost mizează și în acest sezon pe cele mai mici tarife la pachetele de vacanță pe cursele charter cu autocarul în cele mai populare destinații din Grecia.

Locuri demne de explorat

Pitorescul Parc Natural Asprovalta oferă condiții excelente de viață pentru numeroase specii de plante și păsări, astfel că o plimbare plăcută prin pădurea de pini și plante mediteraneene este aproape obligatorie. Dacă ești fan al muzeelor, orășelul găzduiește Muzeul Agriculturii – un fel de muzeu al satului, unde sunt expuse obiecte de uz casnic adunate din împrejurimile locului, replici ale caselor grecești și ustensile de lucru locale.

În schimb Asprovalta – micuța urbe cu case albe care privesc spre golful Strymonikos, este un bun punct de plecare în croaziere interesante. Cea mai căutată este plimbarea spre Thassos, insula de smarald care are cele mai verzi peisaje din Grecia, cu opriri la plajele faimoase și în orașul principal, pentru scurte promenade pe străzile albe dominate de bisericuțe și edificii de patrimoniu.

La fel de populare sunt și croazierele în jurul Muntelui Athos și excursia la Meteora – al doilea cel mai important complex religios din Grecia, unde mănăstirile călugărilor sculptate în rocă maronie par atarnate între cer și pamant, uimind călătorii din toată lumea prin complexitatea lucrărilor și a peisajelor spectaculoase.

Oferte Speciale Sejur Asprovalta

Aparthotel El Greco 2* – tarife de la 99 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii