MENIU CAUTĂ
19 Iul. 2017 18:00

(P) Locuri interesante pentru familii, în Mallorca

Distribuie

Mallorca, cea mai mare insulă spaniolă, situată pe coasta de vest a Mării Mediterane, te așteaptă să îi descoperi cele mai spectaculoase plaje, întinderi lungi cu nisip moale alb sau auriu, scăldate de ape turcoaz cristaline și încadrate de palmieri.

De-a lungul coastei sale, Mallorca se mândrește cu peste 120 de plaje și golfuri, fiecare cu o atmosferă interesantă și un cadru natural unic, foarte multe dintre ele neatinse încă de dezvoltarea turismului, dar destul de ușor de găsit, astfel că te poți bucura în continuare aici de facilități excelente și liniștea mult dorită.

Stațiuni cu plaje idilice

Încadrată de o păduri bogată de pini, Playa de Muro, Alcudia, cu nisipul său alb și intrarea lină în mare, este plaja ideală pentru familii, unde sunt asigurate toate facilitățile, șezlonguri și umbreluțe de soare, precum și o gamă largă de baruri, restaurante și o ofertă impresionantă de sporturi nautice. Plaja este situată foarte aproape de Parcul Natural SAlbufera, astfel că te poți bucura și de o plimbare în zonă, pentru a admira bogățiile naturale.

Cala Millor, întinsă pe o lungime de 1.5 km, și acoperită cu cel mai pur nisip alb, este o stațiune plină de viață, apreciată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Mallorca, excelentă pentru familii, cu facilități excelente, inclusiv salvamari care se asigură de siguranța turiștilor. La fel de interesantă pentru turiștii care călătoresc alături de cei mici este și Cala Deia, populară pentru numeroasele reședințe de vară pe care vedetele și le-au achiziționat aici. Această stațiune este poziționată într-o zonă pitorească, un sat în vârf de munte, care, urmărind râul printre pomii fructiferi, te va duce într-un mic golf uluitor amplasat sub o stâncă înaltă.

Capitala încărcată de povești

Capitala insulei, Palma de Mallorca, este o destinație de vacanță în sine, cu atât de multe atracții turistice încât o excursie de o zi ar putea fi insuficientă pentru a-i descoperi adevărata splendoare. Descoperă aici o seamă de muzee, galerii de artă și biserici, amplasate pe frumoasele-i străduțe medievale, precum și numeroasele magazine care te îmbie la shopping. De altfel, Palma de Mallorca este un paradis chiar și pentru gurmanzii care pot încerca aici deliciile spaniole într-unul dintre faimoasele baruri de tapas sau într-un restaurant clasic, unde se păstrează o atmosferă rustică.

Printre cele mai importante simboluri ale capitalei insulei Mallorca se numără Catedrala La Seu, o construcție impunătoare atât pe exterior, cât și pe interior, ce strălucește puternic în lumina soarelui, și Castelul Bellver, ridicat în secolul XIV pe un deal deasupra orașului, ce oferă o panoramă minunată asupra insulei.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Mallorca

Hotel Palma Mazas 2* – tarife de la 505 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro  sau la telefon 021.270.00.99.

Comentarii