MENIU CAUTĂ
18 Sep. 2016 21:12

Paradontoza afectează 80% din populația României. Cum se tratează boala

Distribuie

Paradontoza, infecţia de la nivelul cavităţii bucale, cauzată de bacterii şi de tartru, afectează aproape 80% din populaţia ţării. Mult, foarte mult. În plus, țara noastră este fruntașa Europei la capitolul paradontoză. Specialiştii spun că principala cauză a acestei infecţii este igiena orală precară, aşa că foarte importante sunt controalele periodice, de cel puţin două ori pe an, care vă pot ajuta să depistaţi din timp existenţa paradontozei şi astfel, să o trataţi.

Simptomele acestei boli sunt uşor de identificat. Debutul paradontozei este discret şi nedureros. Simplele sângerări ale gingiei la periaj, mirosul neplăcut şi depunerile de tartru sunt primele semne. Netratată la timp, afecţiunea continuă cu mobilitatea dinţilor, ei se mişcă din ce în ce mai mult, apoi sensibilitatea exagerată a acestora la diferenţe de temperatură, reducerea osului, retracţia gingivală, iar în ultimele faze produce chiar pierderea dinţilor şi a osului din jurul acestora.

dr-ionut-leahu-despre paradontozaDacă boala este depistată la timp, tratamentul paradontozei constă în eliminarea completă a plăcii bacteriene de la nivelul dinţilor şi rădăcinilor acestora. Altfel, în funcţie de severitatea bolii, stomatologul trebuie să împiedice distrugerea osului, să controleze infecţia şi, în final, să prevină mobilizarea şi pierderea dinţilor. Implanturile dentale sunt soluţia finală, atunci când dintele nu mai poate fi salvat, susţine Dr. Ionuţ Leahu, medic stomatolog.

Citește mai mult pe Libertatea pentru femei.

Vrei să fii informat și să știi ce să faci atunci când ai anumite simptome? Consultă DICȚIONARUL MEDICAL.

Citește mai multe despre paradontoza pe Libertatea.

Comentarii