MENIU CAUTĂ
02 Iul. 2016 23:00

Pericolul din piscină. Ia măsuri ca să nu-l simţi pe pielea ta

Distribuie

În aşteptarea (re)întâlnirii cum marea te consolezi cu bronz şi bălăceală la piscine şi spa-uri? Bine faci, mai ales că înotul îţi alungeşte muşchii şi îţi revigorează trupul. Numai că baia în piscină are şi efecte neplăcute asupra pielii, atenţionează Nicoleta Ion, estetician şi trainer.

Clorul prezent în apa din piscine este un agent antioxidant, dar afectează şi bacteriile bune de pe pielea noastra. Mai concret? Pielea poate fi agresată de clorul din apa, se deshidratează şi este expusă la o îmbătrânire accelerată' – spune specialistul.

Atunci când mergem regulat la piscine, dar şi când facem baie acasă, cu apa din reţeaua publică (pentru că şi aceasta conţine clor), se impune să acordăm îngrijiri speciale pielii noastre.

Duşurile fierbinţi nu sunt recomandate, deoarece aburii din apa fierbinte conţin clor pe care îl inhalăm mult mai uşor. De asemenea, apa fierbinte deshidratează pielea şi mai tare. Totodată, este important ca înainte şi după fiecare baie în piscină să hidratăm pielea corpului.

3 reguli de bază

  • bea minimum opt pahare de apă pe zi
  • foloseşte produse cosmetice care să protejeze pielea corpului şi a feţei împotriva deshidratării
  • înainte de baia în piscine aplică pe faţă un produs hidratant, ideal pe bază pe alge marine şi vitamine.

 

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii