Picioarele în paranteze sau crăcănate (în denumirea medicală= genu varum) reprezintă o frustare majoră pentru femei. Dacă la bărbaţi acest lucru nu prea contează, la femei, picioarele crăcănate reprezintă adesea sursă de complexe psihologice majore, femeile evită să poarte fuste sau pantaloni mulaţi, să se dezbrace la plajă sau la piscină, să îşi facă o relaţie sau o familie.

Vin cu o veste bună! Există rezolvare pentru acest defect.

Există 3 metode:

1.microlipofilingul cu grăsime proprie
2.injectarea la nivelul gambelor de acid hialuronic
3.utilizarea implantului siliconic de gambă

Cea mai naturală variantă de rezolvare este transferul de grăsime proprie, efectuat simultan cu liposculptură localizată pentru un rezultat cât mai bun. Acest procedeu este posibil dacă avem depozite de grăsime pe care să le folosim şi doar în cazul în care curbura oaselor gambiere nu este exagerată. Dacă nu există depozite adipoase pe care să le recoltăm pentru că pacienta este prea slabă, atunci nu putem aplica această tehnică.

În varianta ideală în care pacienta are grăsime în plus la nivelul coapselor, abdomenului, a genunchilor sau chiar a gambelor, parte din această grăsime se va recolta, se va prelucra prin decantare şi spălare şi se va reintroduce, prin multiple injectări fine, la nivelul zonelor interne ale coapselor pentru a rezolva deficitul de volum de la acest nivel. În aceeaşi intervenţie se va practica şi liposculptura zonelor externe ale gambelor, liposculptura gleznelor şi a zonelor interne ale genunchilor, obţinând astfel un picior cât mai “drept”.

Procedura se repetă de 2-3 ori, la distanţă de 6-12 luni. Doar prin repetiţie se pot obţine rezultatele dorite care, odată instalate, sunt definitive.

Dacă nu există suficientă grăsime atunci nu avem altă variantă decât să apelăm la acidul hialuronic – produsul cu densitate crescută, special destinat injectărilor corporale.

Acidul hialuronic va crea silueta gambieră dorită imediat, dar se va resorbi în timp, astfel că şi această procedura trebuie repetată anual.

Pentru persoanele cu o siluetă filiformă, care doresc un rezultat definitiv, există soluţia introducerii unori implanturi siliconice. Este o operaţie care presupune nişte interdicţii în perioada de recuperare, cum ar fi: mers pe tocuri 6 luni este interzis, după intervenţie, timp de 7 zile mersul se va face cu genunchii flectați, nu se vor practica sporturi intentive care solicită musculatura gambiera, minim 6 luni, etc.

Dacă sunt respectate toate aceste indicaţii postoperatorii, vindecarea va fi bună, implantul se va integra la nivel gambier, cicatricea postoperatorie din zona poplitee (spatele genunchiului) va fi invizibilă, silueta gambieră va fi net îmbunătăţită.

Atenţie, mămici de fetiţe!

Acordaţi o atenţie mărită formei picioarelor ficelor dumneavoastră. Încă de la cea mai fragedă vârstă, un masaj bine făcut, perseverent şi bine ghidat va putea să aducă fetiţelor dumneavoastră un plus în ceea ce priveşte forma armonioasă a picioruşelor lor. Contactaţi un kinetoterapeut cu supraspecializare pediatrică şi efectuaţi zilnic, după băiţa de seară, manevrele de masaj pe care vi le va indică!

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]